YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN ‘ARABULUCULUK’ DESTEĞİ

08 Mart 2016 Salı, 14:32
yıldırım

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı Bursa İl Çalışma Grubu Arabuluculuk Komisyonu üyelerini makamında ağırlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Arabuluculuk yönteminin uygulanması ve yaygınlaştırılması için her türlü desteğe hazırız” dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı Bursa İl Çalışma Grubu Arabuluculuk Komisyonu üyelerini makamında ağırladı. Komisyon üyelerinin çalışma yönetimi hakkında bilgi verdiği ziyarette,  arabuluculuk yöntemi ile Türkiye’de 1936 uyuşmazlığın yüzde 98’nin anlaşma ile sonuçlandığını aktaran Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanı Hâkim İdris Paker, “Mahkemelerde davalar, iş yoğunluğu nedeni ile uzun yıllar sürüyor. Arabuluculuk yöntemiyle ise uyuşmazlıkların tarafları tatmin edecek şekilde bir kaç saat içiresinde çözüme kavuşturuluyor” dedi. Sistemin Avrupa Birliği başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde uygulandığını dile getiren Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sinan Sezer ise bu yöntem sayesinde uyuşmazlıkların kazan-kazan formülüyle tarafların uzlaştırılarak kısa sürede çözümlenebildiğine işaret etti.

BAŞKAN EDEBALİ “EN GÜZEL ÇÖZÜM HELALLEŞMEK”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Osmanlı döneminde benzer bir uygulamanın kadılıklara bağlı ‘hisbe’ müessesesi adı altında toplumda saygınlığı bulunan, itibarlı muhtesipler tarafından gerçekleştirildiğini hatırlattı. Arabuluculuk yönetiminin toplum yapısına uygun olduğunu kaydeden Başkan Edebali, “Tarafların karşılıklı uzlaşarak ve helalleşerek sorunlarını halledebilmesi, en güzel çözüm şeklidir. Yıldırım Belediyesi olarak önceliğimiz çözüm odaklı çalışmalar üretmek. Bulunan arabuluculuk sisteminin uygulanması ve yaygınlaştırılması için her türlü desteği sağlamaya hazırız. Belediye bünyesinde bir arabuluculuk masası açarak insanlarımızı bu konuda bilgilendirerek teşvik edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz