SAYILGAN: AİLENİN YIKILMASI ÜLKENİN YIKILMASI DEMEKTİR

07 Mart 2016 Pazartesi, 18:24
bursa gönüllü kuruluşlar

Bursa Gönüllü Kuruluş Platformu’nun Mart ayı olağan toplantısı Bursa Uludağ Eğitim Kültür Derneği’nin (BUKED) ev sahipliğinde yapıldı.

DSİ’nin Setbaşı Sosyal Tesisleri’ndeki toplantıda, boşanma ve aile içinde yaşanan problemler konuşuldu.

Toplantıda konuşan ve ailenin önemine vurgu yapan Bursa Gönüllü Kuruluş Platformu İcra Heyeti Başkanı Burhan Sayılgan, “Ailenin yıkılması, ülkenin yıkılması demektir. Toplum olarak hepimizin bunda sorumluluğu olabilir. Temeli sağlam atılan bir ailenin geleceği ülkenin geleceği demektir” dedi.

Zamanı ve sağlığı boşa harcayan hayatların bedelini çocukların ödediğini kaydeden Sayılgan, “Bursa gibi bir yerde bile 10 bin talebin ve 5 bin civarında da olan boşanma talebi inanın insana ürkütücü geliyor.  Ayrıca her yıl artan bu rakamın önüne geçmek maksadıyla bu konuya daha da özen gösterilmesi kanaatindeyiz. Çok geç olmadan ailelere, gelecekte aile kuracak olan çocuklarımıza sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

Mart ayı toplantısının ev sahipliğini yapan BUKED Derneği Başkanı Harun Güven ise, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Güven, BUKED olarak Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu’nun aylık toplantısına ev sahipli yapıyor olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Toplantıda ayrıca Hakim Muhammed Göker de, ülkedeki ve şehirdeki boşanma oranları ve boşanma talepleri hakkında bilgiler verdi.

Toplantı soru-cevap kısmı ile sona ererken, konuk konuşmacı olan Hakim Göker’e günün anısına plaket verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz