SAĞLIKTA KALİTE KONGRESİNDE BURSA FARKI

05 Mart 2016 Cumartesi, 23:31
Sağlık
Sağlık Bakanlığı tarafından geleneksel hale gelen Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi 01 – 04 Mart 2016 tarihleri arasında Antalya’da düzenlendi.
Bu yıl altıncı kez düzenlenen kongrenin teması “Klinik Süreçlerde Kalite, Teknoloji ve İşbirliği” olurken, kongreye Bursa İl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz.Dr. Elif Güler Kazancı, hastane yöneticileri, kalite direktörleri katıldı. Türkiye’den ve yurtdışından katılımın yüksek olduğu Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi’ne Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği damgasını vurdu.
Sağlık sektörünün paydaşlarının bir araya geldiği, iyi uygulamaların ve uluslararası tecrübelerin paylaşıldığı kongrede proje ve faaliyetlerini tanıtmak amacıyla stant kuran Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Bursa ilinin tanıtıcı yöresel ürünlerin ikram edildiği, genel sekreterlik ve bağlı sağlık tesislerinin uygulama ve projelerin tanıtıldığı stantta gelen ziyaretçilere  yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.
Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm.Dr.Elif Güler Kazancı 6.Uluslararası Performans ve Kalite Kongresi Palyatif Bakım oturumunda Türkiye de ilk pediatrik palyatif  bakım merkezinin Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesinde açıldığına dikkat çekti.Kazancı,  çocuk hastalara fizyoterapi, mesleki terapi, konuşma ve dil terapisi, hastaların fiziksel-ruhsal rahatlamalarını sağlayacak tedavi ve hizmetlerin yanı sıra aile görüşmesi ve psikososyal hizmetler de verildiğini söyleyerek, çocuk hastaların aileleri ile birlikte kalabileceği şekilde dizayn edilen merkezde gerçekleştirdikleri aktivitelerle sosyal yaşama devam ettiklerini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz