ASRIN SPORCULARI YILDIRIM’DA

05 Mart 2016 Cumartesi, 23:29
halter yıldırım

Yıldırım Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlen uluslararası Yıldızlar Halter Turnuvası’nda Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, asrın sporcuları olarak nitelendirilen sayısı olimpiyat ve dünya şampiyonlukları bulunan Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu ve Taner Sağır ile birlikte halter kaldırdı.

Yıldırım Belediyesi ve Türkiye Halter Federasyonu iş birliği ile düzenlenen  ve iki gün süren Uluslararası Yıldızlar Halter Turnuvası sona erdi. Yıldırım Belediyesi’nin ev sahipliğinde Yıldırım Spor Kompleksi’nde düzenlenen turnuvanın kapanış törenine  dünyanın gelmiş geçmiş en büyük haltercisi olarak kabul edilen, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Naim Süleymanoğlu, Olimpiyat Şampiyonları Halil Mutlu, Taner Sağır’ın yanı sıra Türkiye Halter Federasyonu Başkan Vekili Mevlüt Ataseven, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık’ın yanı sıra çok sayıda davetli ve sporsever katıldı. 8 ülkeden 55 sporcunun  mücadele ettiği turnuvada; 211 puanla Türkiye birinci olurken, 177 puanla Bulgaristan ikinci ve 146 puanla da Gürcistan üçüncü oldu.

TURNUVAYA YILDIRIM DAMGASI

62 kilogramda Yıldırım Belediyesporlu Ramazan Kara, koparmada 102 kilogram silkmede 130 kilogram toplamda ise 232 kilogramda 1’inci oldu. 69 kilogramda mücadele eden bir diğer Yıldırım Belediyesporlu halterci Ferhat Ali Yazıcı,  koparmada 125 kilogram, silkmede 140 kilogram, toplamda da 265 kilogramla 1’inci oldu. 77 kilogramda Kürşat Yıldırım toplamda 268 kilogramla, 50 kilogramda Doğan Gönen toplamda 170 kilogramla, 56 kilogramda ise Caner Toptaş 211 kilogramla turnuvayı 1’inci olarak tamamladı. 85 kilogramda Mehmet Avcıl toplamda 254 kilogramla, 94 kilogramda Gürcistan’dan Chkheidza Iraklı, +94 kilogramda Cebrail Açar toplamda 255 kilogram kaldırarak organizasyonda 1’incilik kürsüsüne çıktılar.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SPOR KOMPLEKSİ 2017’DE TAMAMLANACAK

Turnuvanın kapanış töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım’ın spor kenti olma yolunda önemli adımlar attığını söyleyerek “Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz uluslararası güreş turnuvası, 25 yıldırı yapılamayan Balkan Güreş Şampiyonası’nın ardından bu günde yine bir uluslararası bir turnuvayı daha başarılı bir şekilde tamamladık” dedi. İlçedeki kentsel dönüşüm kültürel ve sportif faaliyetler ile desteklendiğinin de altını çizen Başkan Edebali, bir müjde de vererek Yıldırım’a kazandırılacak Türkiye’nin en büyük spor kompleksinin ihalesinin Nisan ayında yapılacağını açıkladı. 2017 yılında tesisin inşasının tamamlanacağı bilgisini de veren Başkan Edebali, “Bunlar Spor Şehri Yıldırım’ın ayak asesleri. Kısa süre içeresinde çok daha büyük turnuvalara ev sahipliği yapacağız. Çocuklarımızı spora teşvik ederek sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlamak adına sportif çalışmalarımız artarak devam edecek” diye konuştu.

SPOR ŞEHRİ YILDIRIM’IN AYAK SESLERİ

Bursa’nın ilk defa uluslararası bir halter turnuvasına ev sahipliği yaptığını hatırlatan Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, “Böyle bir etkinliğin şehrimizde ilçemizde düzenlenmesine ön ayak olan, desteğini esirgemeyen Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Geleceğin dünya şampiyonlarını olimpiyat şampiyonlarını izleme şansı bulduğumuz organizasyonumuz çok verimli geçti. Tüm sporcularımızı kutluyor başarılarının devamını diliyorum” dedi. Halterin Türkiye’nin olimpik sporlarından birisi olduğunu hatırlatan Türkiye Halter Federasyonu Başkanvekili Mevlüt Ataseven ise bu tür turnuvaların yeni yıldızların yetişmesi için önemine değinerek “Spora verdiği önemi gün geçtikçe artıran ve böyle bir turnuvanın düzenlenmesi noktasında her türlü desteği sağlayan Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da Başkan İsmail Hakkı Edebali’nin göreve geldikten sonra ilçeye spor kimliği kazandırdığını belirterek “Artık Yıldırım’da gençler spor ruhu içinde yetişiyor” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık da yaptığı konuşmada etkinlikte emeği olanlara teşekkür ederek Bursa’ya 2 gün boyunca spor ziyafeti sunulduğunu söyledi.

BAŞKAN EDEBALİ EFSANELER İLE HALTER KALDIRDI

Konuşmaların ardından geçilen ödül töreninde protokol ve efsane halterciler Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu ve Taner Sağır başarılı sporcuların ödüllerini takdim etti. Ödül töreni sonrası da Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, halterin unutulmaz isimleri ile birlikte halter kaldırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz