Yıldırım’lı hanımlara Halıcılık kursu

26 Şubat 2016 Cuma, 12:28

Yıldırım Belediyesi, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR işbirliğiyle -YILMEK Meslek Edindirme Kursları kapsamında- Hacivat Mahallesi’nde kadınlara yönelik halıcılık kursu açıldı. Kurs Merkezi’ndeki 7 adet halı dokuma tezgâhında; Hacivat Mahallesi’nden İŞKUR’ a kayıtları yapılan 14 kadına uygulamalı halı dokuma eğitimi verilecek. Ayrıca kursa katılan ve devamsızlık yapmayan kursiyerlere günlük 20 TL de ücret ödemesi yapılacak.

Kurs Merkezi’nin açılışı için düzenlenen törene; Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Ak Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

KADINLAR ÜRETİLEN HALIDAN PAY ALACAK

 

Mahalle bazlı sosyal ve ekonomik kalkınma planları hazırladıklarını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Uzun vadeli, sürdürebilir, insanları bir araya getiren, dayanışma duygusu ile özelde mahallerimizi genelde ise ilçemizi kalkındıracak stratejiler geliştiriyoruz. Bu kapsamda Hacivat Mahallesi’nde, bölge sakinlerimizden gelen talepler doğrultusunda halıcılık ve dokuma alanında bir programlama yaptık.  Kursiyerlerimizin ürettikleri halıların pazarlanması ile Yıldırım ticari alanda rekabet edecek bölge haline gelecek. Burada kadınlarımız sadece halı dokumayı öğrenmeyecek, dokudukları halıların satışından pay alacakları için sürdürülebilir kalkınma sağlayacağız” dedi.

 

PLANLI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA

 

Yıldırımlılara, sosyal ve fiziksel dönüşüm ile çağ atlatma sözü verdiklerini ifade eden Başkan Edebali, “Dönüşüm anlayışımız, sadece binaların yıkılıp yenilenmesinden ibaret değil. 20 binin üzerinde nüfusu olan Hacivat mahallemizde sadece 200 ruhsatlı işletme var. Bu dengesizliği ortadan kaldıracak, binaların dönüşümü ile birlikte bölgesel ekonomiyi güçlendirecek, ticari faaliyetleri canlandıracak bir dönüşüm yapacağız. Hemşerilerimizin istek ve beklentilerini dikkate alarak, vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz. Planlı dönüşüm hamlemizle, bugüne kadar çarpık ve plansız yapılaşmadan dolayı sürekli değer kaybeden Hacivat mahallesi gibi bölgelerimizin marka değerini arttıracağız” ifadelerini kullandı.

 

 “BAŞKAN EDEBALİ VE EKİBİ GECE GÜNDÜZ YILDIRIM İÇİN ÇALIŞIYOR”

 

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Edebali’nin yerel yönetimlerin sorumluluğunda olmayan birçok alanda da vatandaşlara hizmet ürettiğini belirten Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da, “Başkanımız, vatandaşlarımızın her türlü sorunlarının çözümünde yanlarında yer alıyor. Ekibiyle birlikte gecesini gündüzüne katarak Yıldırım için çalışıyor. Çabalarından dolayı kendisini kutluyor ve Yıldırımlılar adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hacivat Mahalle Muhtarı Hayrettin Aygün kendilerinden hiç bir desteği esirgemeyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür etti.

Konuşmaların adından Bursa okullar arası futbol müsabakalarında il birincisi olan Semiha Mustafa Özer Ortaokulu Kız Futbol Takımına kupaları Başkan Edebali tarafından takdim edildi. Törenin ardından Başkan Edebali ve beraberindekiler, açılışı gerçekleştirilen kurs merkezinde incelemelerde bulundu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz