Başkan Edebali’den teröre lanet

18 Şubat 2016 Perşembe, 10:33
ismail edebali

Hain saldırılar sonucu, 28’i Ankara’da, 6’sı Diyarbakır ve 2’si Şırnak’ta asker, polis ve sivil olmak üzere toplam 36 vatandaşımız şehit oldu.

Ankara, Diyarbakır ve Şırnak’ta gerçekleştirilen ve 36 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarını kınayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, şehitlere başsağlığı, yaralılara da şifa temennisinde bulundu. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mehmetçik Vakfı Bursa Şube Temsilcisi  İbrahim Güven’i makamında ağırladı.

‘GÜCÜMÜZÜ VATANDAŞLARIMIZDAN ALIYORUZ’

Mehmetçik Vakfı Bursa Şube Temsilcisi İbrahim Güven, temsilciliklerinin Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, Afyon, Bilecik ve Yalova illerinde etkin şekilde faaliyetlerine devam ettiğini söyledi. Mehmetçik Vakfı’nın 1982 yılında kurulduğunu söyleyen Güven, “Mehmetçik Vakfı’nın amacı, TSK bünyesinde görev yaparken şehit olan ya da gazi olan askerler ve ailelerine destek vermek. Bunu yaparken de, bütün gücümüzü halkımızdan alıyoruz. Yani hiçbir devlet katkısı olmadan, tamamen vatandaşlarımızın bağışlarıyla bu desteği sağlıyoruz. Yıldırım Belediye Başkanımızın da konuya hassasiyet gösterdiğini biliyoruz. Kendilerine üstlendikleri sorumluluk ve destekleri için teşekkür ediyorum’’ dedi.

‘AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR’

Ankara, Diyarbakır ve Şırnak’ta düzenlenen terör eylemlerinde 36 kişinin hayatını kaybetmesini değerlendiren Başkan Edebali, Türkiye’nin son yıllarda bölgesinde bir huzur adası olma yolunda attığı adımlar ve dünyanın her yerindeki mazlumlara kucak açan politikalarından rahatsız olan bazı kesimlerin ülkenin ve milletinin huzurunu bozmak için harekete geçtiğini vurgulayarak, “Türkiye’nin bölgenin gücü haline gelmesiyle birlikte bu potansiyelini mazlumlara kucak açmak için kullanması, siyasetlerini kan üstüne kuran güçler, insanların acısı üzerinden politik hedefler geliştirerek ülkemiz üzerinde kirli emellerini uygulamaya çalışıyorlar. Ancak, bu amaçlarına ulaşmak için tüm insani değerleri ayaklar altına alanlar, coğrafyamızı kan gölüne çevirmeye çalışanlar hiç bir zaman hedeflerine ulaşamayacaklar” dedi.

‘BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZAMAZLAR’

Türkiye’nin devleti ve milleti ile bir bütün olduğunu ve bu menfur saldırılara asla boyun eğilmeyeceğini vurgulayan Başkan Edebali, “İnsanlarımızın huzuru için hayatlarını hiçe sayarak şehadet mertebesine ulaşan güvenlik görevlilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bize bu acıları yaşatanlar unutmamalı ki bu saldırılar bizi güçsüz düşüremeyeceği gibi tam tersine birbirimize daha fazla kenetleyecek. Bu zor günlerimizi birlik ve beraberlik içinde hep birlikte atlatacağız” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz