Bursagaz, öğrencileri sektöre hazırlıyor

09 Şubat 2016 Salı, 13:13
Bursagaz, öğrencileri sektöre hazırlıyor

Bursagaz Proje Müdürlüğü tarafından Uludağ Üniversitesi Gaz ve Tesisat Teknolojisi bölümü öğrencilerine Temel Harita Bilgisi, Doğalgaz Şebekesi Tasarımı ve Gasworks Programı eğitimleri verildi.

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Gaz ve Tesisat Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Uğur Öz’ün koordinatörlüğünde düzenlenen ve Bursagaz Proje Müdürlüğü tarafından verilen dört haftalık eğitim altıncı senesini tamamladı.

Harita ve GIS Teknikeri Kadir Buldu, verdiği derslerde proje altlıklarında kullanılan harita terminolojisi konusu üzerinde dururken, Etüt ve Proje Mühendisi Ender Yıldırım doğalgaz şebekesi tasarımı ve kaynaktan son kullanıcıya doğalgaz konusunu anlattı. GIS Proje Sorumlusu Rıfat Kurtuluş ise öğrencilere Gasworks programı konusunda hem teorik hem de uygulamalı bilgiler aktardı. Toplamda 42 öğrencinin katıldığı eğitim sonunda yapılan uygulamalı sınavın sonuçları ise öğrencilerin ikinci sınavı olarak not baremine eklendi.

Derslerin ardından düzenlenen sertifika töreninde sınavda başarılı olan öğrencilere sertifikaları verildi. Program Başkanı Dr. Hakan Gül, Dr. Uğur Öz, Teknik Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan ve Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Elektronik ve Otomasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yahya Ulusoy’un katılımlarıyla düzenlenen törende Bursagaz’ın eğitime vermiş olduğu destekten dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, Bursagaz yetkililerine teşekkürlerini ilettiler.

Bursagaz GIS Proje Sorumlusu Rıfat Kurtuluş ise törende yaptığı konuşmada Bursagaz olarak eğitime ve bilgi paylaşımına büyük önem verdiklerini dile getirdi. Üniversite – özel sektör işbirliğinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Kurtuluş, “Amacımız öğrencilerimizi profesyonel dünyayla bir araya getirmek ve onları iş hayatına en iyi şekilde hazırlamak. Teorik donanıma sahip gençlerimizi, düzenlediğimiz bu tür eğitim programlarıyla pratikle buluşturmayı ve bir dönem boyunca birçok konu başlığında devam eden dersler kapsamında onları profesyonel hayata bir sıfır önde başlamalarını hedefliyoruz” diye konuştu. Kurtuluş, tüm öğrencilere başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz