Bursa’da paralel yapı operasyonu

09 Şubat 2016 Salı, 11:31
gözaltı

Bursa merkezli ‘Paralel yapı’ ve `Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)` soruşturması kapsamında gözaltına alınan 20 kişi bugün adliyeye çıkartıldı. Polis, yurt dışına kaçtığı öne sürülen aralarında Fettullah Gülen`in de bulunduğu 15 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldığını açıkladı.

Geçtiğimiz cumartesi sabahı Bursa merkezli, İstanbul, Çanakkale, Kocaeli, Tekirdağ ve
Sivas illerini kapsamayan `Paralel Devlet Yapılanması` ve `Fettullahçı Terör Örgütü (FETO)` soruşturma kapsamında örgütün `İmam kadrosu`nda yer aldığı öne sürülen 20 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi`ne getirilen 20 kişinin sorgulaması tamamlandı. Zanlıların, yurt dışında bulunan örgütün `Bursa imamı` olduğu öne sürülen C.A.`nın talimatları ile örgüte mali destek sağlamak için işadamlarından para topladığı ve `Himmet` adı altında toplanan kurbanları ve yardımları terör örgütüne aktardıkları iddialarını kabul etmedikleri belirtildi. Şüphelilerin savunmalarında ayrıca, Fettullah Gülen`i sadece basından tanıdıklarını kendisiyle bir araya gelmeyip talimat almadıklarını söyledikleri açıklandı.

Sorgulamaları tamamlanan 20 kişi bu sabah, `Paralel devlet yapılanması amacıyla terör örgütü kurmak`, `Örgüt üyesi olmak ve yönetmek` suçlarından adliyeye çıkartıldı. Soruşturma kapsamında ayrıca yurt dışında olduğu tesbit edilen aralarında Fettullah Gülen ile örgütün Bursa imamı olduğu öne sürülen C.A.`nın da bulunduğu toplam 15 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldığı belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz