Yıldıdırım’dan tarihe ilk sefer

04 Şubat 2016 Perşembe, 12:56
yıldırım ismail edebali

Yıldırım Belediyesi’nin ilçe sakinlerini tarihi merkezlerle buluşturacağı, “Yıldırım İle Tarihe Merhaba” temalı kültür turlarına giden ilk araçları Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali uğurladı.

İstanbul, Çanakkale, Konya ve Nevşehir’e 200 den fazla sefer düzenlenecek turlar kapsamında 10 binin üzerinde Yıldırımlının Türkiye’nin doğal ve tarihi zenginliklerini yerinde göreceği kültür turlarının ilki Çanakkale ve Nevşehir’e yapıldı. Yıldırım Belediyesi Hizmet Binası önünden hareket eden ilçe sakinlerini tarihi merkezlere uğurlayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım 700 bin nüfusuyla kadim medeniyetimizin kilometre taşlarından birisi. İlçemizde yaşayan hemşerilerimiz bütün gönül coğrafyamızı temsil eden bölgelerden gelerek Yıldırım’ı kültür mozaiği haline dönüştürdüler. Birlikte dayanışma içerisinde yaşayarak, mahalle kültürümüzü komşuluk ilişkilerimizi muhafaza etme adına Yıldırım, Türkiye içinde bir model ilçedir. Ülkemizin tarihi ve doğal mirası olan şehirlerine kültür turları düzenleyerek, hemşerilerimizi hayatın yoğun temposundan ve stresinden uzaklaşma ve kültürel mekânları ziyaret ederek bu mirasımızla kucaklaşma olanağı tanıyoruz” dedi.

YILDIRIM, TARİHLE KUCAKLAŞIYOR

yıldırım kültür turu

yıldırım kültür turu

Düzenlenen kültür turlarına kadınların katılımına önem verdiklerini ifade eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Çanakkale, İstanbul, Konya ve Nevşehir’e düzenlenen turlara gelecek kuşaklara ailevi değerleri, örf ve adetleri aktaran annelerimizin, kadınlarımızın giderek bu şehirleri görmelerine önem veriyoruz. Belediye Hizmet Binamıza ve Barış Manço Kültür Merkezi’ne gelen tüm hemşerilerimiz ücretsiz düzenlediğimiz bu turlara rezervasyon yaptırarak katılabiliyor. Turlarımızda detaylı tarihi ve kültürel bilgileri Yıldırımlılara aktaracak rehberlerimiz ile broşürlerimiz de araçlarımızda mevcut. Ayrıca ilçe sakinlerinin memnuniyeti adına konforlu araçlarımızla düzenlenen turlarda kumanya hizmeti de veriyoruz. Seyahatin sonunda da anket hizmetiyle Yıldırımlıların memnuniyet, talep ve isteklerini ölçüyoruz. Yola çıkan tüm vatandaşlarımıza keyifli bir tur, hayırlı yolculuklar diliyorum” diye konuştu.

‘MUTLU YILDIRIM’I İNŞA EDİYORUZ’

Sosyal projelere imza atarak ilçe sakinlerinin mutluluğunu ön planda tuttuklarını vurgulayan Başkan Edebali, “Bu tür sosyal projelerle Kadınlarımızla, çocuklarımızla, engellilerimizle, gençlerimizle ve yaşlılarımızla bir dayanışma şehri olduğumuzun göstergesi adına, hizmetlerimizi Yıldırımlılara sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Hep birlikte şehrimizi yarınlara taşıyacak dönüşümü sürdürürken, değerlerimizi koruyarak Yıldırımı gelecek nesillere teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz