Yıldırımlılar şubatta sanata doyacak

03 Şubat 2016 Çarşamba, 16:12

Kültür-sanat etkinlikleriyle ilçenin vizyonunu değiştiren Yıldırım Belediyesi, Şubat ayı için yine oldukça zengin bir program takvimi hazırladı.

Ocak ayında önemli isimleri ve etkinlikleri ilçe sakinleriyle buluşturan Yıldırım Belediyesi, birbirinden ünlü sanatçıları şubat ayında da sevenleriyle bir araya getirecek. Çocukların kültür-sanat sevgisiyle sosyal yönden donanımlı yetişmelerini hedefleyen Yıldırım Belediyesi, her pazar farklı tiyatro oyunları ile Adile Naşit Tiyatrosu’nda öğrencileri ücretsiz olarak eğlendirecek.

‘Göç’, ‘Hayır’ ve ‘Sihirli Kapı’ tiyatro oyunları Barış Manço Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Ayrıca sosyal sorumluluğun en önemli örneklerinden ‘1 kitap 1 bilet’ kampanyası kapsamında İstanbul Meydan Sahnesi’nin ünlü oyuncuları tarafından sahneye koyulan ‘Pijamalı Adamlar’ adlı komedi oyunu da Yıldırımlılara keyifli anlar yaşatacak. ‘Tarihin Ardından’ programında ise Serdar Tuncer ve Sadettin Ökten, düzenlenecek söyleşi ile Yıldırımlılarla buluşacak. Öte yandan ünlü sanatçı Suzan Kardeş ve İlyas Yalçıntaş ‘kış konserleri’ kapsamında hayranlarına müzik ziyafeti yaşatacak. Ünlü yazar Aşkım Kapışmak da ‘Aşkın 365 Günü’nü değerlendirdiği söyleşide kalplere seslenecek.

‘HEDEF DAHA MUTLU YILDIRIM’

Daha mutlu Yıldırım’ı oluşturma hedefiyle düzenlenen etkinliklerle ilçeye renk kattıklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’ın kültür ve sanat çıtasını yükseltecek çalışmalar ile 2015 yılını zengin bir program takvimi ile geçirdi, 2016 yılına da aynı hız ve istek ile girdik. Haftanın her günü başka bir kültürel etkinliği Yıldırımlılar ile buluşturmanın gururu içindeyiz. Kimliğimizi, kültürümüzü ve değerlerimizi hatırlatacak kültür sanat programları ile ilçemize katkı koymaya devam ediyoruz. Yıldırım’da Şubat ayı yetişkin ve çocuk tiyatroları, konserler, şiir dinletileri, halk oyunları gösterileri ve önemli isimlerin katıldığı söyleşiler ile dolu dolu geçecek” diye konuştu.

Şubat ayı boyunca sürecek olan etkinliklerin programı ise şu şekilde:

– 5-19 Şubat Cuma: Göç / Tiyatro Oyunu / Barış Manço Kültür Merkezi / Saat: 19.30

– 6 Şubat Cumartesi: Suzan Kardeş / Konser / Barış Manço Kültür Merkezi / Saat: 19.30

– 7 Şubat Pazar: Bizim Ev / Çocuk Tiyatrosu / Adile Naşit Tiyatrosu / Saat: 14.00

– 10 Şubat Çarşamba: Erguvan Gösteri Sanatları Topluluğu -Sevda Şarkıları- / Türk Sanat Müziği Konseri / Barış Manço Kültür Merkezi / Saat: 19.30

– 12 Şubat Cuma: Hayır / Tiyatro Oyunu / Barış Manço Kültür Merkezi / Saat: 19.30

– 13 Şubat Cumartesi: Aşkım Kapışmak ‘Aşkın 365 Günü’ / Söyleşi / Barış Manço Kültür Merkezi / Saat: 19.30

– 14 Şubat Pazar: Orta Oyun / Çocuk Tiyatrosu / Adile Naşit Tiyatrosu / Saat: 14.00

– 16 Şubat Salı: Ömer Döngeloğlu Mahalle Sohbetleri / Vakıf Mahallesi, Gülcan Düğün Salonu / Saat: 13.30

 

– 18 Şubat Perşembe: Sihirli Kapı / Çocuk Tiyatrosu / Barış Manço Kültür Merkezi / Saat: 14.00

– 20 Şubat Cumartesi: Pijamalı Adamlar / Tiyatro Oyunu / Barış Manço Kültür Merkezi / Saat: 19:30

– 21 Şubat Pazar: Koca Bebek / Çocuk Tiyatrosu / Adile Naşit Tiyatrosu / Saat: 14.00

– 21 Şubat Pazar: İlyas Yalçıntaş / Konser / Barış Manço Kültür Merkezi / Saat: 19.30

– 24 Şubat Çarşamba: Ömer Döngeloğlu Mahalle Sohbetleri / Teleferik Mahallesi, Çamlık 2 Düğün Salonu / Saat: 13.30

– 25 Şubat Perşembe: Erguvan Gösteri Sanatları Topluluğu / Tasavvuf Musikisi Konseri / Barış Manço Kültür Merkezi / Saat: 19.30

26 Şubat Cuma: Serdar Tuncer & Sadettin Ökten / Söyleşi / Barış Manço Kültür Merkezi / 19.30

– 28 Şubat Pazar: Motorlu Kuş / Çocuk Tiyatrosu / Adile Naşit Tiyatrosu / Saat: 14.00

Öte yandan 10-17-24 Şubat çarşamba günleri ‘Evimiz Kentimiz’ adlı çocuk oyununu da Adile Naşit Tiyatrosu’nda rezervasyon yaptıran tüm okulların öğrencileri ücretsiz izleyebilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz