Yıldırım geri dönüşümde çağ atladı

02 Şubat 2016 Salı, 13:38
Yıldırım geri dönüşüm

Geri dönüşüm çalışmaları ile 2015 yılında örnek işlere imza attıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, doğal kaynakları doğru kullanarak, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir şehir bırakmak istediklerini söyledi.

Yıldırım Belediyesi, ‘sürdürülebilir çevre politikası’ hedefi doğrultusunda hayata geçirdiği çalışmalar ile 2015 yılına damgasını vurdu. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri son 1 yıl içinde yaptığı çalışmalar sonucunda 6 bin 339 ton ambalaj atığı, 185,5 ton cam ambalaj atığı, 11,8 ton bitkisel atık yağ, 705 kilogram pil, 237 adet elektronik eşya ve 3 bin 201 adet ömrünü tamamlamış lastik topladı. Yıldırım’ın her alanda daha yaşanılabilir bir şehir olması adına geri dönüşüm çalışmalarının önemini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Şehrimizin geleceği açısından, geri dönüşüm çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Doğal kaynaklarımızın bilinçsizce heba edilmemesi için şehrimizde, atıkların geri dönüşüme kazandırılması adına 2015 yılında önemli işlere imza attık” dedi.

HAFTADA 5 BİN YILDIRIMLIYA ULAŞILIYOR

Yıldırım’ın, daha yeşil bir şehir olması adına yapılan çalışmaların yanı sıra toplumda farkındalık oluşturmak için de birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali; “Toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz, kamu kuruluşları, okullar ve nüfusun yoğun olduğu yerleşim birimlerinde ilçe sakinlerini ziyaret ederek bilinçlendirme toplantıları düzenliyor” dedi. Haftada 5 bin Yıldırımlıya ulaştıklarının bilgisini de veren Başkan Edebali, “2015 yılı içerisinde 50 bin adet çevre bilinçlendirme broşürü dağıttık. İlçe sakinlerimizin ve kamu kuruluşlarımızın talepleri doğrultusunda da bugüne kadar bin 750 adet geri dönüşüm kutusu dağıtarak vatandaşlarımızın geri dönüşüme katkı sunmalarını sağladık” dedi.

‘TOPLUMDA FARKINDALIK OLUŞTURDUK’

Geri dönüşebilen atıkların yeniden ekonomiye kazandırılmasının toplumsal sorumluluk olarak kabul ettiklerini ve bu amaç doğrultusunda her yaştan Yıldırımlıya ulaşmaya devam ettiklerini de vurgulayan Başkan Edebali, 2015 yılı içerisinde birçok sosyal sorumluluk projesini de organize ettiklerini söyledi. Başkan Edebali, “Ekiplerimiz kapı kapı dolaşarak vatandaşlarımıza ulaşırken aynı zamanda da; Yıldırım’da ilk kez düzenlediğimiz çevre sempozyumlarının yanı sıra ilçemizin belirli noktalarında müzikli çevre bilinçlendirme çalışmaları düzenliyoruz. Ayrıca Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, yetişkinler için ‘çevre koruma’ konulu tiyatro oyunu olan binlerce ilçe sakininin izlediği ‘Çevreci Kavuklu’yu Yıldırım’da sahnelendik” diye konuştu.

GELECEK NESİLLERE BORCUMUZ

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 2016 yılı içerisinde de Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün ses getirecek çalışmalar gerçekleştireceğini de ifade ederek, “Geri dönüşüm, hem çevremize hem de ekonomimize artı değer katmanın temel yollarından. Dünyanın son yıllardaki en önemli sorunlarının başında da doğal kaynakların bilinçsiz tüketimi geliyor. Yıldırım’da bunun önüne geçmek için yeni projeler geliştirerek bir adım daha öne geçmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. Geri dönüşümün ve atıkların kontrol altına alınmasının Yıldırım’ın geleceği açısından büyük önem arz ettiğinin altını çizen Başkan Edebali, “Kaynaklarımızın israfını önlemenin yolu çevremizi korumaktan geçiyor. Bunu bir belediyecilik hizmetinden ziyade gelecek nesillere borcumuz olarak görüyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz