Babalar için gebe okulu

01 Şubat 2016 Pazartesi, 20:14
gebe okulu

Bursa Kamu Hastaneler Birliğine bağlı Çekirge Devlet Hastanesindeki gebe okulu diğerlerinden farklı. Zübeyde Hanım Doğumevi ek binasında açılan gebe okuluna, babalar da katılıyor.

Hamilelik sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlanması ve bebeğin bakımına dair pek çok sorunun yanıtını arayan anne ve baba adayları için hastane tarafından ücretsiz olarak düzenlenen gebe okuluna ilgi büyük olurken işlerinden fırsat bulan babalar da eğitimlere katılmayı ihmal etmiyor.

Düzenlenen okulda gebelik süresince anne adaylarının bilinçli ve mutlu bir hamilelik dönemi geçirmeleri, doğum öncesi ve sonrası hakkında da pek çok konu ele alınıyor.

Deneyimli eğitmenlerce hamilelik hakkında yapılan sunumun ardından anne ve baba adaylarıyla egzersizler yapılıyor. Gebelik okuluna eşiyle birlikte gelen Savaş Yurdakul, “Altıncı aydan sonra gelmeye başladık. İlk basta eşim tek basına geliyordu sonra bende gelmeye başladım. Anneyi rahatlatmaya yönelik masaj  çeşitlerinden fizyolojik ve psikolojik değişikliklere kadar pek çok yeni şey öğrendik. Evdeyken neler yapmamız gerektiği hakkında yeni bilgiler edindik. İlk baslarda sadece yürüyüş yapıyorduk. Şimdi ağrı ve sızı olunca neler yapmamız gerektiğini biliyoruz. Eşi hamile olan başka arkadaşlarımıza okulu önerdik. Gelseler onlar içinde iyi olur.” dedi.

Hastane yöneticisi Uzm.Dr.Kayhan Sonkur ise ”Sağlık Bakanlığının eğitim projesi kapsamında hastanemizde anne ve baba adaylarına  eğitim verebilmek için birimimiz hafta içi 5 gün işbaşında. Buradaki amacımız babaların da  doğum eyleminin içinde olmaları annelere yardımcı olmalarıdır. Tüm anne ve baba adaylarını eğitime bekliyoruz.” dedi

Gebe okulunda görevli Ebe Hatice Pamukel, ”Anne ve baba adayları doğum öncesinde eğitim aldıkları zaman aklındaki ve bedeninde ki değişikliklerin nedenini öğrenip kendilerini hem duygusal hem de fizyolojik anlamda çok daha iyi hazırlayabiliyorlar. Bu işe babaları kattığımız zaman eğlence burada başlıyor. Babalar da bu sorumluluğu annelerle paylaştıkları zaman kocaman mutlu ve birbirlerine güvenen bir aileyi meydana getiriyorlar.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz