Beyoğlu Belediyesi’nde bir yılda 47 bin işlem yapıldı

Beyoğlu Belediyesi, bilgi teknolojilerini, vatandaşın hizmetlerden daha hızlı ve şeffaf şekilde bir yılda 47 bin işlem yapıldığını açıkladı.

10 Şubat 2015 Salı, 18:17

Belediye binasının girişinde kurulan Resepsiyon Birimi’nde tüm işlemler, çift ekranla yapılıyor. Ekranlardan birisi hizmet alan vatandaşa dönük konumlandırılırken, yapılan işlemler tüm açıklığıyla görülüyor.

Hizmetlerin kısa sürede ve şeffaf bir şekilde verildiği Resepsiyon Birimi’ne ilgi her geçen gün artarken, sadece 2014 yılında toplam 47 bin işlem yapılması hem Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı hem de vatandaşları çok mutlu etti.  

VATANDAŞ, İŞLEMLERİNİ TEK ELDEN HALLEDEBİLİYOR

Resepsiyon Birimi’yle belediyeye gelen vatandaşların işini kolaylaştırdıklarını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, turizmcilikten gelen bir belediye başkanı olduğunu hatırlatarak şunları söyledi. “Belediye Başkanı olduğum ilk günden itibaren her zaman ‘Bir vatandaşımız, bir misafirimiz ya da özel sektördeki bir müşterimiz hayata nasıl bakar?’ sorusunu sormuşumdur kendime. Muhakkak ki o kişi ya da kişiler gittiği müessesede alacağı cevaplardan tatmin olmak ve işlemlerinin hızlıca halledilmesini ister. Bunun için biz de Resepsiyon bölümünü oluşturduk. Bu bölümde birey, işlemlerini rahatlıkla tek elden halledebiliyor” dedi.  

“BAŞKA BİRİME GİTME İHTİYACI HİSSETMİYOR”

Belediyenin  yıllardır Resepsiyon Birimi’yle, binaya ana kapıdan giren vatandaşı  karşılayıp, işlerin büyük bir bölümünü orada çözmeyi hedeflediklerini bildirerek” Bu birim bir nevi trafik yönlendirmesi gibi. Burası bir müşteri temsilcisi gibi davranıyor. Başvurduğunuz noktada işinizi sonuna kadar yapıyor. Vatandaşımız geldiği noktadan resepsiyon alanında işini hızlıca görüyor. Bu yüzden bir başka birime gitme ihtiyacı hissetmiyor” şeklinde konuştu. 

100 KİŞİDEN 60’ININ İŞİ BURADA ÇÖZÜLÜYOR 

 “Avantajlarını ölçümlerimizde de gördük” diyen Başkan Demircan, “Belediyeye gelen her 100 kişiden 60 tanesi bu birimde başvurusunu yapıyor ve öğreneceğini oradan öğrenip ayrılıyor. Yüzde 40’ı da başvuru yaptıktan sonra ikinci kademeye gitmek zorunda kalıyor. Ama doğru noktaya yönlendirildikleri için kendi muhatabını rahat buluyorlar ve üzülmeden, sıkılmadan belediyemizden hizmetini alıyorlar. Resepsiyon biriminin vatandaşlarımıza kattığı en önemli ayrıcalık budur. Bizler de bunun rahatlığını yaşıyoruz” diye konuştu. 

HAFTADA BİR 15 BÖLGEDE TOPLANTILAR YAPIYORUZ 

Resepsiyon bölümünün kurulmasının ardından binanın koridorlarında kalabalığın azaldığını hissettiklerini vurgulayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Son dönemde bu servis sağlayıcılığı zirveye çıkartmak üzere 15 bölgede meclis üyelerimizle haftalık toplantılar da yapmaya başladık. Bu sefer vatandaşımızın iyice ayağına giderek bunu daha da rahatlatmayı hedefledik. Bu sistem üzerinden çalışmalarımız rahatladı ve vatandaşlarımızın belediyeye ulaşması kolaylaştı” dedi.  

444 0 160 TELEFON HATTI 7/24 HİZMET VERİYOR

Demircan, ikinci çalışma olarak da resepsiyon birimine bağlı online uygulamalarla vatandaşların hiç belediyeye gelmeden internet, bilgisayar üzerinden hizmetlerini görmesini sağladıklarını ifade ederek, 444 0 160 telefon hattı üzerinden 7/24 çalışan çağrı merkezlerinin de hizmette olduğunu vurguladı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz