Mustafa Dündar; yeni dönem projelerini tanıttı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, üç dönem boyunca başarılı bir şekilde yönettiği belediye başkanlığı görevinde Türkiye genelinde birçok belediyeye ilham kaynağı olan projelere imza attı. Yeni dönem projelerini geniş bir katılımla tanıtan Başkan Dündar, Çıraklık, Kalfalık ve Ustalık dönemlerinde gerçekleştirdikleri çalışmalarla Osmangazi’yi Türkiye’nin öne çıkan bir şehri haline getirdiklerini vurgulayarak, dördüncü dönemde Osmangazi’ye altın çağını yaşatacaklarını ifade etti.

05 Mart 2024 Salı, 18:27

Osmangazi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar, 2024 yerel seçimleri için belirlediği yol haritasını düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna açıkladı. Üç dönem başarılı bir şekilde yaptığı belediye başkanlığı görevinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden aday gösterilen Dündar, 2024-2029 yılları arasında gerçekleştirmeyi planladığı projelerini, görüntüler eşliğinde anlattı. Yeni dönem için en önemli konu başlıklarının ‘kentsel dönüşüm’ ve ‘dirençli bir şehir’ olacağının altını çizen Başkan Dündar, ulaşımdan, geri dönüşüme, çevreden kültürel ve sosyal hayata, spordan tarihi mirasa sahip çıkmaya, turizmden istihdama ve ev ekonomisine kadar herkese hitap eden projelerini kamuoyunun beğenisine sundu.

Osmangazi Belediye Başkanı ve AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar yerel seçimlere sayılı günler kala kente vizyon katacağını ifade ettiği projelerini basın mensupları aracılığıyla kamuoyu ile paylaştı. Dündar, “Yeni döneme damga vuracak projelerimizden biri de Romangal Fabrikası restorasyon çalışması. Bursa diğer hayata geçirdiğimiz projeler gibi devasa bir eserle buluşacak” dedi.

31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala kentte siyasi hareketlilik hız kazandı. Partilerin adayları ilçe belediye başkan adaylarını tanıttığı programlarının ardından proje tanıtımlarına başladı.

Bu doğrultuda Osmangazi Belediye Başkanı ve AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar yerel seçimlere sayılı günler kala kente vizyon katacağını ifade ettiği projelerini basın mensupları ile paylaştı.

Dündar yeni dönem projelerini şu ifadelerle tanıttı;

“Yeni döneme damga vuracak projelerimizden biri de Romangal Fabrikası restorasyon çalışması. Bursa yeniden tıpkı Panaroma gibi Osmangazi Meydanı gibi ve Atletizm Salonu gibi devasa bir eserle buluşacak. Tarihi çok büyük bir öneme sahip olan projeyi Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak noktasında bu değeri sahiplenilmesi ve tekrar insanlara kazandırılması büyük bir görevdir. İpek üretiminin yapıldığı tarihi fabrika binası özgün kimliğine kavuşturulacaktır. Fabrika restorasyonu ile alanın butik ipek üretim merkezi, eğitim seminer ve servis ve müze restorasyon kafe ulusal ve uluslararası etkinlik alanı olarak kullanılması mümkün olacaktır. Bu çalışma hem emekçilik kardeşini tutacak hem de ziyaretçilerine güzel bir deneyim yaşayacaktır”

3d520899 e682 483d 8d38 9548fefabea3
‘DAHA YEŞİL BURSA İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ’

Konuşmasını sürdüren Dündar, “Türkiye’nin adı Yeşil olan tek şehrinde yaşıyoruz. Ancak sizler de biliyorsunuz ki sanayileşmeye bağlı yaşanan göçler hızlı ve çarpık yapılaşma gibi nedenlerle maalesef yeşil görüntümüzden uzaklaştırıyor. İşte bu noktada Bursa’mızı yeni yeşiline kavuşturmak için önemli çalışmalara imza attık. Soğanlı Millet Bahçesi, Macera Bursa gibi büyük ölçekli projelerin yanında mahallelerimize kazandırdığımız 451 parkla ilçemize 1 milyon metrekareyi aşkın nitelikli yeşil alan kazandırdık. Bu yeşil alanı yeni dönemde iki milyona çıkaracağız bu hedef doğrultusunda Yenikaya’da 450 bin metrekare alanda hayata geçireceğimiz parkı, özel parkurları, dinlenme alanları ve sosyal yaşam alanları ile Bursamızın yeni şehir parkı olacak. Bunun yanında mahallelerimize kazandıracağımız sokak oyunları parkları ile çocuklarımıza unutulmaya yüz tutan sokak oyunlarını yeniden anlatacağız” ifadelerini kullandı.

‘SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ZİRVE OLDUK’

Dündar, “Hiç şüphesiz sağlıklı yaşamın temel koşullarından biri de spor yapmak. Herkes rahatlıkla spor yapabilsin diye ilçemize spor ve kondisyon parkları kazandıracağız. Daha yeşil bir Bursa için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak sağlıklı bir kent için iklim değişikliğiyle mücadelede hayat öne taşıyor. Bu noktada sıfır atık projesiyle atıkların dönüşümü noktasında önemli bir mesafe katettik. Doğayı koruyup, ekonomiye değer üreten, geri dönüşüm çalışmalarımızı yeni dönemde de kesinlikle sürdüreceğiz. Sosyal belediyeciliğin sosyal yardımların ötesinde toplumun her kesimine el uzatan ailenin, kadınların ve gençlerin tüm ihtiyaçlarının yönetildiği bir bilinçle alıyoruz. Bu noktada ilçemize kazandırdığımız bakım ve merkezimizle sosyal belediyecilikte zirve olduk” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz