Sedat Yalçın: Söz verdik, inandık, yola çıktık 31 Mart’ta sandıkta buluşalım…

Sedat Yalçın: Halkımızın teveccühü, talebini değerlendirdik, başaracağımıza inandık, adaylığımızı ilan ettik ve öyle yola çıktık. 31 Mart akşamı halkımızın büyük desteği ve iradesiyle sandıktan çıkacağımıza inanıyoruz.

05 Mart 2024 Salı, 11:17

YRP (Yeniden Refah Partisi) Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Sedat Yalçın, “Kamuoyuna ‘adaylıktan çekilecek’ gibi asılsız haberlerle algı operasyonları yapanlar temsil ettikleri makamlara, partilerine ve Bursa halkına en büyük kötülüğü yapanlardır” dedi.

Yanlış okumadınız Sedat Yalçın aynen bunları söyledi, hatta daha fazlasını söyledi.

Kamuoyunda bazılarının maaşlı kalem oynatan elemanları Sedat Yalçın’ın seçime yakın adaylıktan çekileceği yönünde asılsız haberler yayarak vatandaşın aklını çelme, karıştırma çalışmalarına Yalçın’dan çok sert tepki geldi.

YRP Bursa Büyükşehir adayı Sedat Yalçın, “biz karar verdik, inandık, yola çıktık, aday olduk. Çıktığımız yoldan geri dönme gibi niyetimiz asla yoktur. 31 Mart’ta vatandaşın teveccühüne mazhar olmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” açıklamasını yaptı.

ADAYLIKTAN ÇEKİLECEK YALANI

Peki gerçekler tamamen ortadayken bu tür asılsız iddiaları kim neden ortaya atarak ne amaçlıyordu?

Aslına bakılırsa bu durum bazı siyasi yöneticilerin bir nevi içine düştükleri çıkmazdan bocalamaya çalıştıklarını gösteriyor olmalıydı.

Yaşanan son gelişmeleri ve ortaya atılan iddiaları YRP adayı Sedat Yalçın‘a sordum.

Yalçın net ifadeyle, “31 Mart akşamı sandıkta görüşelim. Tüm vatandaşlarımızı, Bursa halkını hür iradelerinin ortaya koymaları için sandığa bekliyorum. Hakkımda dedikodu yayarak asılsız iddiaların kamuoyuna pompalanması bir operasyondur. Bu durum bizi daha fazla güçlendiriyor, çalışmalarımıza daha fazla konsantre olmamızı sağlıyor. Bu tür algılar ters etkiyle lehimize rüzgarı arttırıyor.” açıklamasında bulundu.

BAŞABAŞ, RENKLİ, HEYECANLI YARIŞ

Sedat Yalçın’ın altını çizdiği en önemli nokta ise Bursa’da üç adayın başabaş geçen bir yarışa sahne olacağını gösteriyor öngörüsüydü.

Yani Yalçın’a sandıktan çıkacak oyların öyle azımsanmayacak ölçüde yüksek bir yüzdelik dilim olacağı beklentisi var.

Kısaca bazı parti yöneticilerinde öyle büyük bir kaybetme korkusu hakim olmuş ki, Yalçın’ın ziyaret edeceği STK’lar aranıp programın iptal etmeleri bile istenmiş.

Kısaca milletin kafasını bulandırmaya yönelik her türlü ayak oyunları…

AKTAŞ’A, YALÇIN KAYBETTİRECEK TELAŞI DOĞRU MU?

Bunlardan biri de kulislerde iktidar partisinin dışarı sızdırdığı ileri sürülen ankette Alinur Aktaş’ın Mustafa Bozbey in 3 puan gerisinde olduğu, Sedat Yalçın’ın yüzde 5.9 oy alacağı belirtilmiş.

Bu durumda Alinur Aktaş’ın seçimi kaybetmesine Sedat Yalçın’ın sebep olacağı yaygarası ortaya atılmış.

Konuşulanların aksine Sayın Yalçın’ın oy oranı %5.9 değil, tam tersi üç adayın da birbirine yakın eşit oranlarla bir yarış olacağı tahmin ediliyor.

Böyle bir anket tablosu sızdırılıp Aktaş’ın Sedat Yalçın yüzünden kaybedeceği bahanesi verilmeye çalışılıyor olması aslında bunun da operasyonun parçası olduğu şüphelerini kuvvetlendiriyor.

Tabi bu stratejik hatalar Sedat Yalçın’a daha büyük rağbet ve ilgiye neden olduğu görülememesi kamuoyunun nabzının yeterince bilmeyenlerle sonuca gidilemeyeceğini ortaya koyuyor.

Sözün özü; Bursa’da millet bir çıkış arıyor. Son yaşananlar bunu da Sedat Yalçın’ın liderliğinde olabileceğini ortaya koyuyor.

SİYASETİN NEZAKET KURALLARI HİÇE SAYILIYOR

Bu yarışta siyasetin nezaket kurallarına uymayarak çeşitli senaryolar üretmeye çalışılması, milletin bu senaryolarından bıktığını göremeyecek kadar siyasi rant ve kişisel heva hevesler peşinde koşulması yıllarca Bursa’nın hizmette geri bırakılmasına neden oldu.

TUTULMAYAN VAATLER

Mesela beş yıl önceki seçimde Bursa’nın trafik sorununu çözme sözü verenler, hatta “trafiği iki yılda Bursa gündeminden çıkaracağız” diyenler tam tersine trafiği daha fazla içinden çıkılamaz hale getirdiler.

Terminal kent meydanı T2 hattını yer altından götürme sözü verenler tersini yaptılar.

Gürsu’dan çalıya yeni metro hattı dediler bir çivi bile çakamadılar.

Kısaca 5 yıl önce verilen sözleri yerine getirmeyenler bugün yine hala aynı sözleri vererek tutulmayan vaatler konusunda rekora koşma niyetindeler.

Sedat Yalçın’ın açıkladığı projeleri bir anlamda kopya çekerek sahne şovu misali tanıtım yapmaya çalışanlar aslında yeterince kopya çekmekte bile başarılı olamadıklarını gösteriyor nitelikteydi.

ÇÖZÜM NEDİR ?

Aslına bakarsınız çok basit.

Sanki birileri bilerek ve isteyerek başarısız bir ismi yeniden ısrarla seçmene dayatmak istemesi doğal olarak kaybetme korkusunu da beraberinde getirdi.

Normalde bu korkuyu yenmek çok basit.

Cumhur ittifakı kapsamında Bursa’da Alinur Aktaş’ın geri çekilmesi, Sedat Yalçın ismiyle dolu dizgin seçime gidilmesi çok büyük bir farkla göz arkada kalmadan Bursa yeniden ‘Cumhur ittifakı’nın kalesi haline getirilebilirdi.

Şimdi öyle bir at başı yarış tablosu ortaya çıktı ki, AK Parti seçmeninin Sedat Yalçın üzerinde büyük oranda görüş birliğine vardığı sokağın nabzın da alenen atmaya başladı. Dolayısıyla Alinur Aktaş ile Bozbey arasında zaten 8-10 puana yakın Bozbey’in önde olduğuna dair kamuoyu gündeminde konuşulduğu biliniyordu.

Yani Sedat Yalçın aday olsa da olmasa da Alinur Aktaş açık ara farkla seçimi kaybettiğini Ak partili cenahta tahmin ediyordu..

Sedat Yalçın’ın adaylığı bir anlamda Cumhur ittifakı seçmenine umut ışığı olmuştu.

Şimdi ise sayın Yalçın hem AK parti’den hem de CHP’den büyük oranda oy alması bekleniyor.

Tabii bu da birilerinin telaşa kapılmasına neden oluyor.

31 Mart akşamı sandıktan Sedat Yalçın ismi çıkma şansının olduğunu da ifade edelim.

Son bir not. “Sedat Yalçın adaylıktan çekilecek yalanını ortaya atanlar zaten tökezleme halinde olan Partitilerine kendilerinin çelme taktıklarının farkında değiller!”

Kısaca kendi partilerine en büyük kötülüğü kendi yöneticileri yapıyor.

Seçim ola hayrola.

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz