Çirkin operasyon! Bu iddia çok su götürür… Cevap ver İl Müdürü

10 Mart 2016 Perşembe, 00:33
Orhangazispor’

Orhangazi’de yayımlanan 3. göz gazetesinde yer  alan bir haber gündeme bomba gibi düştü.

Gazetenin İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Müdürü aynı zamanda Genel Yayın Yönetmeni İrfan Aydın, “Orhangazispor’a yapılan çirkin operasyon paralel yapının Bursa’da kendini rahat hissetmesinin ürünüdür” dedi.

3.göz gazetesinde yer alan habere göre 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti kadrolarına yönelik paralel temizleme operasyonu 1 Kasım seçimlerinde tersine dönünce İl Başkanlıklarından milletvekili tercihlerine kadar paralel yapının etkisi gün yüzüne çıktı. Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’un Paralel Yapının yılmaz savunucularından olmasına karşın tereyağından kıl çeker gibi İl Başkanlık koltuğuna oturması ve yapılan vekil listelerinde paralelcilere öncelik verilmesi kafaları karıştırmıştı. Yapılan yorumlarda 1 Kasım seçimleri sonrasında paralel yapıya yönelik operasyonların duracağı ve barış mesajları verileceği yönündeydi. Nitekim bu kirli yapının iki ana merkezlerinden biri Bursa olmasına karşın İzmir merkezine operasyon yapılırken mali kasaların merkezi Bursa’ya henüz yeterince müdahale edilmemiş olması da bu beklentiyi artırmıştı. Beş yılı aşkın süreden beri bu ve benzeri karanlık yapıları kamuoyuna deşifre eden gazetemizin Genel yayın Yönetmeni İrfan Aydın, bu sessizliğin nedeninin Paralel Yapının gizli ellerinin ortaya çıkarılması için bir taktik olduğunu vurgulayarak Orhangazispora yapılan fütursuz operasyonun da bu rehavetten kaynaklı olduğunu iddia etti. Aydın, yaptığı açıklamada ilginç görüşlere yer verdi. “

İrfan Aydın’ın oldukça ses getiren açıklaması şöyle:

“Orhangazispor’a yapılan çirkin operasyon paralel yapının Bursa’da kendini rahat hissetmesinin ürünüdür. Bugüne kadar hiçbir siyasetçi bir spor kulübüne bu kadar fütursuzca müdahale etmemişti.  Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’’un, Orhangazispor kadrosunda yer alan yeğeninin oynatılmamış olmasını bahane ederek Orhangazispor Kulübü üyelerinin seçtiği ve de takımı başarıya ulaştıran Recep Alemdar’’ın görevden el çektirilmesini ferman buyurmuş. İşin daha da ilginç olan yanıysa Sayın Alemdar’’ın Orhangazispor Başkanı olmasını kabullenemeyen ilçedeki Baron ve Paralel yapının etkin elemanları bu operasyon için çoktan düğmeye basmışlardı. Malum yapının daha önce Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım’a yönelik hukuksuz hukuk saldırısının bir benzeri Orhangazispor seçilmiş başkanı Recep Alemdar’a yapılmış ve bu konuda yapının Orhangazi Adliye ayağı devreye sokulmuştu. Kamuoyu baskısı ve ürütülen Paralel Yapı Operasyonunun da etkisiyle Alemdar’ı hukuksuz hukuk kamuflajıyla görevden uzaklaştıramayanlar İl Başkanını devreye soktular. Paralel yapı, devletin ifadesiyle de Fethullahçı Terör Örgütünün ilçemizdeki uzantılarının halen görev başında olmaları, dahası paralel yapının yerel medya temsilcilerinin de Orhangazi Belediyesi yönetimince finanse ediliyor olması bu düzensizliğin uzun süreceği manasına gelmez. FTÖ nün  Adliye, finans, basın ve siyaset ayaklarında görev alan herkes en nihayet adalete teslim edileceklerdir”.”

YENİ BAŞKAN ESKİ PARALELCİ

Paralel yapının kirli uzantılarının etkisiyle görevden el çektirilen Orhangazispor Başkanı Recep Alemdar’ın yerine paralel yapının Orhangazi finansörlerinden Ednan Bayram’ın getirilmiş olması taşları daha da net yerine oturtuyor. Dahası Ednan Bayram’ın başkanlık koltuğunun sarhoşluğuyla Orhangazispor’da dönen akçeli işlere kafa yoramaması yönündeki beklenti bu kesimin ellerini ovuşturmasına yol açıyor.

Yetkilileri göreve davet ediyoruz

Orhangazispor’da dönen kirli oyunların boyutunun çok daha fazla olduğu da kamuoyunda konuşulan konuların başında yer alıyor. Bilhassa malzeme temini adı altında kesilen fahiş faturaların hesabını soran olmaması bazı karanlık çevrelere Orhangazispor’dan para aktarımını hızlandırdığı yönünde iddialar artık gün yüzüne çıkmaya başladı. Yetkililerin bu konuyu bir ihbar kabul edip Orhangazispor’un malzeme temin faturalarını incelemeye alması gerekir. Tabi bu çete buna müsaade ederse. Kamuoyunda bu yönde büyük bir şaibe mevcut. İlçe sporunun bir an önce bu tür şaibelerden temizlenmesi şarttır. 3. Göz Gazetesi olarak konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

 

Kaynak: 3. Göz gazetesi  / http://www.ucuncugozgazetesi.com/?haber,1149/orhangazispora-yapilan-paralel-operasyonda-saflar-netlesiyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz