Davut Gürkan’dan Mustafa Dündar’a yönelik çok gizli harekât !

30 Ağustos 2023 Çarşamba, 18:43

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan çok ilginç bir beğeniye imza atmış.

Bursa’da bugün haber sitesinin Instagram hesabından paylaştığı “Osmangazi belediyesini Tayakadın Mahallesi’nde metruk binaların tehlike arz ettiği ve yıkılması gerektiği” eleştiri içeren bir haberi beğenmesi oldukça dikkat çekti.

Yaklaşık 1 yıl önce yıkımı yapılan metruk binalarla ilgili haber neden bugünün icraatıymış gibi yeniden yayınlandı?

Bir buçuk ay önce yeniden yayınlanan ve kendi belediye başkanına eleştiri içeren haberi bir il başkanı neden beğendi?

Bir anlamda şikayet unsuru taşıyan haberin içeriğinde yer alan bir bölümünde yıkılan metruk binaların geri kalanında yıkılması gerektiği ifade ediliyor.

Aslında Osmangazi Belediyesi konuyla ilgili gerekli çalışmaları çoktan yapmış, harabe binaları yıkmış ve yıkmaya da devam ediyordu.

Aslında haber çoktan bayatlayan eski bir haberdi ama bugünlerde yeniden ısıtılıp servis edilmiş, il başkanı da bunu beğenmişti.

İl başkanı Davut Gürkan’ın böyle bir habere tuhaf bir yaklaşım göstermesi şaşkınlığa neden oldu.

Zira yaklaşık 2 yıllık bir icraatın yeniden haber olarak yayınlanması sanki bugünün haberiymiş gibi özellikle AK Parti il başkanının beğenmesi Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’dan şikayetçi olunduğuna yönelik algı oluşmasına neden oldu.

Sayın Gürkan’a sormak lazım; siz hiç Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı eleştiri içeren veya ilçe teşkilat başkanlarını şikayet eden haberleri hiç beğendiniz mi?

NEDEN MUSTAFA DÜNDAR?

Ortaya çıkan soru işaretinin cevabı; Davut Gürkan’ın Bursa Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olacağı, bu nedenle en büyük rakibinin Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar olması nedeniyle Sayın Dündar’dan “şikayet ediliyor” algısının kamuoyuna yansıması, bunuda parti yetkili kurullarca görülmesi olabilirdi.

Dolayısıyla partililer ve siyasilerce Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan tarafından Osmangazi belediyesi dışındaki belediyelerle alakalı şikayet içerikli paylaşımları kaç defa beğendi ya da hiç beğendi mi? Sorusu sorulmaya başlandı.

Yerel bir haber sitesinde yer alan Osmangazi Belediyesi’nin bundan 2 aya yakın yayınlanan haberini Instagram’da paylaşımını beğeni atmasındaki gerçek amacın ne olduğu merak konusu oldu.

Sayın Başkan kusura bakmasın ama bu zamana kadar sergilediği performansla iktidar partisinin İl başkanlığı koltuğunu dolduramadığı gibi hiçbir zaman adaletli bir başkanlık portresi ortaya koyamamıştı.

Yerel seçimlerin yaklaştığı bu günlerde Kendi açıklarını kapatmak için dikkatleri başka tarafa çevirmek adına böyle bir yönteme başvurmuş olabilir.

Büyükşehir vayahut başka bir belediye başkanlığına da aday olabilir bu da onun doğal hakkıdır.

Ancak bir il başkanı olarak kendi belediyesinin icraatlarıyla alakalı bir Belediye meclis üyesinin şikayet beyanatını içeren haberi yayınlayan haber sitesinin Instagram hesabındaki paylaşımını beğenmesi hiç etik değildir.

Şimdi soru şu; AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı eleştiri içeren bir haberi beğenmesi etik midir?

Mustafa Dündar’a yönelik yapılan eleştiri haberini neden beğenmiştir?

Bu durum doğal olarak kamuoyu tarafından merak uyandırmıştır.

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz