Bursa’nın yeni masal diyarı Macera Park!

29 Temmuz 2023 Cumartesi, 08:54
alim şahin

Konum olarak her tarafa hakim bir tepede 360 derece açı manzarasıyla yakıcı sıcağa rağmen rüzgarı cepheden alan bir yer.

Macera (Bursa) Park, çocukluğumuzun masal kahramanlarının minyatürleriyle küçüklere olduğu kadar büyüklere de hitap ediyor.

Osmangazi Belediyesi yakında (Salı) hizmete açacağı macera parkı basına tanıttı.

Spor yürüyüş adrenalin ve hizmet alanlarını içinde barındıran rengarenk çiçeklerle donatılmış görsel manzaradan oluşan adeta bir masal diyarını andırıyor.

Tek kelimeyle muhteşem bir çalışmaya imza atılmış.

Tabii belediyeler nefes almak amacıyla dinlenmek, piknik yapmak için vs çeşitli parkları vatandaşların hizmetine sunuyor ancak buranın çok farklı bir özelliği var.

Macera Parkta daha önce benzerini görmediğiniz bir ortamdan geçmişe yolculuk yaparken, farklı hislerle adı üzerinde tam bir macera yaşıyorsunuz.

ÇOCUKLARIN YENİ EĞLENCE MERKEZİ

50 dönüm alan üzerine kurulu Macera Bursa içerisinde, kır kahvesi, yürüyüş yolu, çocuk oyun ve egzersiz alanları, doğal dokuya uyumlu kent mobilyaları, adrenalin park, bahar bahçesi ve masal bahçesi yer alıyor.

Adrenalin parkta 150 metrelik çift hat zipline, 19 etaplı ip parkuru, tırmanma duvarı ve serbest düşüş platformu, zipcoaster yer alıyor.

Bahar bahçesinde ise 245 bin bitki ve mevsimsel çiçekler ile 19 noktada farklı konu temalı 40 adet heykel ve objeden oluşuyor.

UYUŞTURUCU MEKANI CENNET BAHÇESİNE DÖNDÜ

Aslında çevre sakinlerini oldukça rahatsız eden uyuşturucu müptelalarının barındığı yer olan bu alanda ailelerin şikayetleri üzerine Osmangazi Belediyesi böyle bir proje geliştirmiş.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, büyüklüğü yetersiz olması nedeniyle çevredeki binalardan kamulaştırmaya gidilerek yaklaşık 50 dönümlük bir hizmet alanının ortaya çıkarıldığına söyledi.

Hamitler bölgesinin Bursa’da planlı yapılaşmanın örnek yerleşim yeri olduğunu belirten Başkan Dündar, ‘Macera Bursa’ adını verdikleri projeyle çiçek bahçesi, bahar bahçesi, masal bahçesi, adrenalin park, kafeterya, çocuk oyun gruplarının ve yürüme alanlarının olduğu mekanların oluşturulduğunu aktardı.

Ayrıca alanın bir kısmı da Sağlık il müdürlüğü 112 acil servis ekiplerine nokta olarak tahsis edilmiş.

Kısaca Sayın Başkan uyuşturuculara mekan olmuş alanı genişleterek sadece yakın çevreye değil, tüm Bursalılara hitap eden, gelip görebilecekleri tam bir masal diyarına çevirmiş.

HER YAŞA HİTAP EDİYOR

Macera Parkta yapacağınız gezinti de karşılaşacağınız çocukluğunuzun çizgi film ve hayali kahramanlarını oluştuğu görsellerle farklı dünyalara yolculuğa çıkarken, Masal bahçesi özellikle çocukların vazgeçmeyeceği köşelerden biri olmaya aday.

Konu olarak Esentepe’nin estiği bir yerden şehir ve Uludağ manzarasıyla ayrı keyif oluşturan macera parkta tüm imkanların oluşturulduğu, her yaşta insanın rahat vakit geçirebileceği bir mekân bir eğlence merkezi haline getirilmiş..

Önümüzdeki hafta Salı günü açılışı yapılacak macera Park’tan ücretsiz faydalanılacak.

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz