MEB Bakanı Yusuf Tekin açıkladı: Öğretmen ataması olacak mı?

11 Temmuz 2023 Salı, 08:48

Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili, “Sayın Cumhurbaşkanımız ile de görüştük. Bu konuda gerekli adımları atacağımızı da Sayın Cumhurbaşkanımız taahhüt etti.” sözlerini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı tv programında açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin, atama olmasından rahatsız olacak veya bunu arzu olamayacak olduğunu düşünmek doğru değil. Ben mutlaka istiyorum kaldı ki şimdi buraya gelirken çıkardım rakamları ben bakanlıkta müsteşar olduğum dönemde çok yüksek rakamlarda öğretmen ataması yaptık. Şimdi de bu yıl da 45.000 öğretmen ataması yapıldı. 2023 için 45.000 atama için yapıldı.  1 Eylül itibariyle bu 45.000 arkadaşımız görevine başlamış olacak. Şimdi size gelen mesajlar aynıları bize de geliyorlar. İlave bir atama evet yani olacak mı diye. Şimdi ilave atamaya Milli Eğitim bakanı’nın kendisinin tek başına karar verebileceği bir konu değil, yani bu nihayetinde bütçeden bütçe kısıtlıkları çerçevesinde bunu yapabilecek durumdayız.

Sayın Cumhurbaşkanımızla da biz bu konuları konuştuk. Bu konuda gerekli adımları atacağımızı sayın Cumhurbaşkanımızı taahhüt etti. Bu ne zaman olabilir bunun prosedürü nasıl başlar kabaca şöyle konuştuk; Sayın Cumhurbaşkanımıza biz bu yıl yine bir atama takvimini oluştururuz ve atama prosedürü de önümüzdeki eğitim öğretim yılının yani bahar yarı yılının başına yetiştirecek şekilde Şubat’a kadar süreci yüretebileceğimiz bir atama takvimi oluşturabileceğimizi…

Rakamı hem maliye bakanımız da hem de bütçe ile ilgili diğer bürokratik mekanizma da konuştuktan sonra netleştirmiş oluruz. Yani her yıl mutlaka atama oluyor. Bu yıl da yine olur ama dediğim gibi buna hangi bütçe imkanlarını kullanacağımız ve ne kadar olacağını cumhurbaşkanlığı kabinesinde konuştuktan sonra karar verilecek. Arkadaşlarımız endişe etmesinler,  bir atama takvimi mutlaka olur ama öngörümüz bahar yarılı başlamadan önce yarıyılı başlamadan önce süreci takvimlendirmek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz