Devlet Bahçeli’den emekli maaşlarına 8 bin lira seyyanen artış talebi

11 Temmuz 2023 Salı, 15:22
devlet bahçelli

Emeklilere yapılan zammın yeterli olmadığını söyleyen MHP lideri Bahçeli, “8 bin TL’lik seyyanen artışın emekli maaşlarına da yapılması gerektiğini” söyledi. Bahçeli ayrıca İsveç’e tepki gösterdi, Türkiye’nin kararına ise destek verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

“MHP olarak, TBMM’de görüşülecek kanun tekliflerini tereddütsüz destekleyeceğimizi; vatanımızın ve milletimizin başta deprem olmak üzere farklı sebeplerden kaynaklanan akut ihtiyaçlarının karşılanması için yapıcı ve müspet irademizi göstereceğimizi huzurlarınızda açıklamak istiyorum. 

Siz değerli milletvekillerinden ricam, Genel Kurul çalışmalarına aktif ve eksiksiz şekilde katılmanızdır.

Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı olarak milletimizin sesine ses, özlemlerine nefes, hedeflerine de beden olmaya her zaman varız ve hazırız. Yeri ve zamanı gelince dost için ölmesini, düşman için dirilmesini biliriz.

Hayat pahalılığı kaderimiz değildir. Kur ve faizdeki oynaklıklar gündemdeki ağırlığını inşallah kaybedecektir.

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI TEKLİFİ

Emeklilerimizi yapılan yüzde 25 maaş zammı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. İlk olarak memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 binlik artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına da yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir.

CHP’de çarşı karışmış, İYİ Parti’de sular ısınmış. Bizi ne ilgilendirir? Yüzde bir alamayan partiler TBMM’de grup kurmuş. Bizimle ne alakası var? Biz, millete bakarız. Biz, devlete bakarız.

İSVEÇ’İN NATO ÜYELİĞİ

Bu ülkenin üyeliğine karşı Türkiye’nin haklı ve meşru itirazları vardır. İsveç’in, terörle arasına mesafe koymaktan ısrarla imtina ettikleri malumdur. 

Türkiye, dayatmaları sineye çekecek kabile devleti değildir. 

Milli varlığımızı doğrudan tehdit eden, kanlı terör örgütlerine kucak açan, bunların terörist devşirmesine kendi başkentinde göz yuman bir ülkeyle bir güvenlik mimarisinin gölgesinde nasıl buluşacağız? Böylesi bir acizliğe nasıl göz yumacağız? Bunu nasıl hazmedeceğiz? Sadece ABD istiyor diye, F-16 ile ilgili tehdit var diye tamam mı diyeceğiz? İsveç, PKK’nın Avrupa’daki mağarasıdır. Kandil Dağı ne ise Stockholm aynısıdır.

İsveç hükümeti bugüne kadarki köhne politikalarından 180 derece dönüş yaparsa, bizim diyeceğimiz bir şey yoktur. İsveç’in dolaylı yollardan NATO korumasına alındığı, ABD’nin Avrupa’daki ana üslerinden birisi olduğu meydandadır. NATO’nun da Türkiye’nin ahlaki ve hukuki tezlerini gözetmesi ihmali ve inkarı olmayan bir sorumluluğudur. 

Bizim NATO’ya bakışımız bellidir. Dünyanın NATO ve ABD’den ibaret olmadığı bilinmelidir. Fakat Türkiye’nin stratejik kararlarının arkasında duracağımızı, ülkemizin çıkarları neyi gerektiriyorsa onun arkasında duracağımızı üstüne basa basa ifade ediyorum.

“TÜRKİYE, OSMANLI’NIN DEVAMIDIR”

Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı İmparatorluğu’nun varisi ve devamıdır. Bir plan mucibince Cumhuriyet’le Osmanlı arasına mayın döşeyenler, Mustafa Kemal’le 2. Abdülhamid arasında nifak ve düşmanlık üretenler, devşirilmiş Haçlı torunları ve tortularıdır.

Türkiye Cumhuriyeti ne kadar bizimse, Osmanlı İmparatorluğu da o kadar bizimdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne kadar milli ve tarihi bir kahramansa, Osmanlı İmparatorluğu’nün tüm padişahları da o kadar milli ve kahramandır.”

CUMHUR İTTİFAKI O GÖREVİ YERİNE GETİRİYOR

Bahçeli, grup toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP’nin emekli maaşlarına ilişkin çalışması olacak mı sorusuna, “Cumhur İttifakı o görevi yerine getiriyor. Milliyetçi Hareket Partisi olarak ayrı bir çalışmaya gerek yok. Cumhur İttifakı’nı bütün yönleriyle destekliyoruz” karşılığını verdi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz