Arda Güler için Avrupa’da savaş çıktı

18 yaşındaki genç yetenek Arda Güler ile sözleşme imzalamak için adeta bir ‘Avrupa savaşı’ yaşanıyor.

25 Haziran 2023 Pazar, 10:13

Arda Güler şu anda Avrupa basınında kuşkusuz en çok haber olan Türk yıldızı. İspanya’dan İtalya’ya, Almanya’dan Hollanda’ya herkes onu konuşuyor. Özellikle Milli Takım’ın son Galler maçında attığı gol, değerini katlamış durumda. Onun için football-espana.net yazarı Ruairidh Barlow tarafından kaleme alınan analiz de ilginç tespitlerle dolu. İşte o yazının özeti: “18 yaşındaki yetenek Arda Güler ile sözleşme imzalamak için bir ‘Avrupa savaşı’ yaşanıyor. Bu durumu anlatmak için, ‘Ölüm oyunu’ deyimi kullanılabilir. Büyükler ve iyiler onu antrenman sahalarında görmek için sıraya girmişler, dünyayı onun ayaklarına seriyorlar.

İSTEYENLERİN SAYISI ÇİFT HANEYİ AŞTI

Bunun bir nedeni, çoğu büyük kulüp için oldukça uygun fiyatlı bir serbest kalma maddesine sahip olması ve Fenerbahçe’den ‘Sadece 17.5 milyon euro’ karşılığında ayrılma şansı olması. Onunla bağlantılı kulüplerin sayısı çift haneli rakamlara ulaştı ve yalnızca İspanya’da Real Madrid, Barcelona ve Sevilla tarafından izleniyor. Benfica, Milan, RB Salzburg ve bir dizi Premier Lig takımı da görünüşe göre onu almak için para harcamaya istekli. Bu size onun ya son derece yetenekli olduğunu ya da inanılmaz derecede aktif bir menajere sahip olduğunu gösterir.

DOĞRU KULÜBÜ SEÇME MÜCADELESİ…

‘Türk Messi’ lakaplı oyuncu, kesinlikle büyük Arjantinli’nin küstahlığına sahip. Güler’in mükemmel dengesi ve hünerli ayakları, çok hızlı koşmasına gerek kalmadan defans oyuncularından kolayca kaçmasını sağlıyor. Ayrıca pas konusunda keskin bir gözü ve yumuşak bir dokunuşu var. Bu da neden bu kadar çok üst düzey kulübün onu almaya çalıştığını anlaşılır hale getiriyor. Güler, pozisyon alma konusunda da yetkin olduğunu kanıtladı ve bunu yapabilmek için savunma planları arasında boşluklar buluyor. Futbolda başarı çok çeşitli faktörlere bağlıdır. Ama yetenek onun eksikliğini duyduğu bir şey olmayacak. İmzası için kopartılan yaygara Martin Odegaard için olana benziyor. Güler’in mücadelesi, gelişiminin bir sonraki aşaması için doğru kulübü seçmek olacak.”

AKSAM GAZETESİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz