AK PARTİ VE CUMHUR İTTİFAKI TEŞKİLATLARINA ÖNEMLİ UYARI!

19 Mayıs 2023 Cuma, 18:19
alim şahin

İlk turda yapılan sandık tutanak ihmalleri 2. turda asla yapılmamalı, tutanaklar herkesin gözünün önünde sayılıp yazıldıktan sonra ilgili seçim kurullarına verilene kadar hiç kimse dikkati başka yere dağıtmamalı, görev yerini terk etmemelidir.

Seçim kuruluna teslim edilirken bizzat kendileri de bulunmalıdır.
Aksi takdirde facia kaçınılmaz olur.

Oy sayımı yapıldıktan sonra görev yerlerini terk edenler, kapıda baca da sigara içme, hava alma veya mola verme gibi zaman dilimleri pahalıya patladığı gibi birçoğu evlerine giden AK Parti sandık temsilcileri bu yönde ihmalkar davranmasaydı Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 0.5’lik farkı aşıp çok daha fazlasıyla açık ara ilk turda cumhurbaşkanı seçilirdi.

Tüm büyükşehirler genelinde bu şekilde durumlar yaşandığı haberleri geliyor..

İstanbul’da metrodan inen her 10 kişiden 9’u CHP’ye çok sert ifadeler kullanırken, sandıktan CHP’nin 1. çıkması tam da buna işaret ediyor.

Öyleyse sandık sonuçlarında büyük soru işaretleri var.

AK Parti teşkilatları sandıkların oy pusulaları sayılıp tutanaklar herkesin gözünün önünde tutulduktan sonra silinmeyecek ve daha sonra değiştirilmeyecek tükenmez silgi kullanılma tehlikesine karşı bizzat Seçim kuruluna kadar refakat etmeleri önemlidir.

Bu konuyu ta başta gevşek tutan il ve ilçe teşkilatların para kazanmasını istediği yakınları veya kişileri değil, dava bilincinde sahip olanları sandıklarda görevlendirmelidir.

Dolayısıyla sandık müşahitleri sil baştan yeniden görevlendirilmelidir.

Ayrıca görevlinin dışında çok sayıda Partili de bulunduğu alandaki sandıkları yakından takip edip gözetmenlik yapmalıdır.

Kısaca ikinci turda vatandaşın oyuna iradesine çok güçlü bir şekilde sahip çıkmak adına sandık oy sayımı sonuç tutanağı ve Seçim kurullarına teslim edilene kadar bizzat takip edip görev yerinde bulunmaları çok büyük önem arz etmektedir.

Kısaca AK Parti 2. turda daha önce hiç olmadığı kadar oy sayımı, tutanak sonucu, birleştirme tutanakları seçim kuruluna teslim edilene kadar bir fiil dikkatlice yakın takip etmelidir.

Partililer görevliler son derece titiz bir çalışma yapmalı nokta dahi olsa taviz vermemelidir.

Oy sayımında kazanılan ama tutanaklarda kaybedilen bir seçim olarak tarihe geçilmemeli.

Aksi takdirde cepte olduğu düşünülen zafer hüsranla son bulabilir.

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz