Ak temayülden seçime bakış !

27 Mart 2023 Pazartesi, 09:16
alim şahin

Her seçim gibi çok önemli bir seçim ama bu gerçekten hepsinden önemli enlerin en önemli seçimi olacak.

Uzun yıllar dillendirilen beka sorunu diye anlatılanların gerçek olduğu yol ayrımında olan Kurtuluş savaşı kadar önemli ilk defa karşılaşılmış gerçeklerle ülkemiz ve insanlarımız sandık başında yüzleşecek..

Şu bilinmelidir; Bu seçim hiçbir zaman AK Parti’nin seçimi değil, bir tabela seçimi de değildir.

Bu seçim Osmanlı’nın, Selçuklu’nun Türkiye Cumhuriyeti’nin varlık ve beka sorunu olan bir seçimdir.

Devam mı tamam mı yol ayrımında kesin olan ülkenin bin yıllık düşmanlarıyla, coğrafyanın bin yıllık düşmanlarıyla, dinimizin bin yıllık düşmanlarıyla, milletimizin bilmediği düşmanlarıyla mı yürüyeceksin yoksa ataların Osmanlı gibi, Selçuklu gibi mi yürüyeceksin..? Daha dün ordumuza Atatürk’ün itleri diyenlerle mi yürüyeceksin, Cumhuriyeti değiştireceğiz diyenlerle mi yürüyeceksin, fetö’cülerle mi yürüyeceksin, Yavuz Sultan Selim’in ismini beğenmeyenlerle mi yürüyeceksin, bin yıldır bu coğrafyaya kan ve gözyaşından başka çakılmış tek bir çivisi olmayanlarla mı yürüyeceksin…?

Yoksa Ezan duyduğunda gururlanan, gözleriyle TOG’u gördüğünde çarpan kalbi olanlarla mı, Azerbaycan’daki Karabağ’daki başarıyla gururlananlarla mı, denizlerde arama gemilerimizin sayısı artınca bulduğumuz doğal gazlarla gururlananlarla mı yürüyeceksin..?

Yaşadığımız çok büyük deprem afetinde ağlayanlarla mı yürüyeceksin gülenlerle mi yürüyeceksin..?

Ayasofya’yı kapatıp müze yapanlarla mı yürüyeceksin yoksa Ayasofya’yı tekrar ibadete açanlarla mı yürüyeceksin.?

Bu dünya geçici.
Toprağın altında sana sorulmayacak mı “Ey kulum benim düşmanlarımla nasıl yürüdün. İşte buraya geldin şimdi benim yüzüme nasıl bakacaksın” denilmeyecek mi?

Bir oy deyip geçmeyin.
Bir oy asla bir oy değil bir çok şeyin oluşumuna sebeptir.
Myanmar’dan Cezayir’e, Libya’ya, Yemen’e Tunus’a, Somali’ye, son kale Kabe’ye.
dahası Bosna’ya, Diyarbakır’a, Pakistan’a Afganistan’a, Azerbaycan,a, Sincan Uygur’a bir oy her yere yetişecek.

Bu seçim Parti seçimi değil bir milletin var olma mücadelesidir.

Tüm dünyanın ve Müslümanların gözü burada bu coğrafyada.
Acaba “Bu bayrak düşecek mi yükselecek mi diye bekliyorlar!”
Bu Sancak düşmeyecek düşürmeyeceğiz.
Rabbimiz izin vermeyecek İnşallah ama bu bizim sana hakkıyla sahip çıkma imtihanımızdır.

Müslümanım diyen herkes hiçbir Parti tabela farkı gözetmeksizin sandığa gitmesi lazım. Başka türlüsü olursa bu ezanlar susacak bu camiler tekrar müze olacak ahır olacak, imam hatipler tekrar kapatılacak, başörtülü devlet memurları tekrar olsun başörtülerini çıkarmak zorunda veyahut da işten ayrılmak zorunda kalacak, üniversitelere başörtülü kızlarımız giremeyecek, Cuma namazlarına devlet memurları gidemeyecek…

Bunların tümü ve daha fazlası yaşandığını bu ülkede yine daha fazlasını yaşatmak için hatta “Cumhuriyeti değiştirmek bölmek için geliyoruz” diye bilenenler var.

İşte bunların ilham ve güç aldıkları kaynak geçenlerde Washington post gazetesinde yayınlanan makalede “Erdoğan bu seçimlerde devrilmelidir. Yoksa Türkiye süper güç olup başımıza bela olacak” ifadelerinde saklı herşeyi özetliyor.

.

PARTİ DEGİL LİSTELER DİKKATE ALINACAK

Artık mızrak çuvala sığmıyor.
AK Parti’nin çok fazla bir şey yapmasına gerek kalmadı.
Zaten kırık dökük kadrolarıyla çapı kalitesi vizyonu her geçen gün düşen, siyasi kadrolarıyla sadece Tayyip Erdoğan’ın eteklerine yapışmış şekilde giden bir Ak Parti görmekteyiz.

Allah REİS’e uzun ömür versin, isabetli kararlar nasip etsin, sağlık sıhhat afiyet versin.

.

SEVİYESİZLİK!
Tayyip Erdoğan haricinde AK Parti kadrolarındaki seviyesizlik, çapsızlık, vizyonsuzluk diğer partilerden aşağı yukarı aynı seviyede hatta belki daha da düşmekte.

Hükümet oluşturan 17 bakanlığın içinde sadece birkaçı kervanı yürütüyor.
Son 10 senede enerji bakanlığı, içişleri, Dışişleri bakanlığı ve halkın direkt gördüğü şehircilik Bakanlığı’nı çıkardığınızda acaba geriye ne kaldığına bir bakar mısınız?

Hiçbir şey yok!
Allah kimselere Afet vermesin.
Ama yaşanan afeti fırsat haline çeviren bir TOKİ var, TOKİ’den sorumlu bir bakanlık var, deprem bölgesinde de şu an evlerini görmeden iki aydır çalışan bakanlarımız var. Hükümete çekicilik yapan bakanların sayıları bizim söylediklerimizden bir tane fazla değil.

.

MİLLETVİLLERİNDE VİZYONSUZLUK !

Bursa Ak Parti‘nin temayül yoklamasında vizyonun ve kalitenin ne kadar düştüğü, kendi başına hiçbir inisiyatif alamayacak insanların sadece takım elbise giyerek vekil adaylığında bulunmaları, ne yazık ki vekillerin bunların içinden seçilecek olması kadar bahtsız bir Ak Parti olduğunu gördük.

Merinos AKKM’de yapılan oylama sonuçlarına uyulur mu bilemem ama sonuç itibariyle müracaat edenler arasından listenin çoğunluğu oluşacaktır. Bu da kalitenin ayağa düştüğünün resmidir. Seçmen bunlara bakıp oy verecek olursa yandı gülüm keten helva.

Allah’tan Tayyip Erdoğan var.

Yoksa gerçekten altılı masanın altı’sına bile gerek kalmadan çoktan bu iş bitmiş olurdu.

Yine de Cumhuriyeti yıkmak için, yatırımları durdurmak için, öz yönetim özerklik (ülkeyi bölme) getireceğiz sözü verenlere karşı pire ye kızıp yorganı yakamayız.

İşte bu durum bir seçimden öte “tamam mı devam mı” seçimi olduğunu, bir varlık bir kurtuluş mücadelesi olduğunun bilincinde olunması gerekir.

Vatanın, milletin, bayrağın bağımsızlığı için elini vicdanına koyarak bu bilinçle sandığa yürümeliyiz.

Allah bu ülkenin ayağına taş koymak isteyenlere fırsat vermesin. Amin.

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

“Ak temayülden seçime bakış !” için bir cevap

  1. Akepeli degil akpartili.. dedi ki:

    Ölene kadar reis ama bu çapsız yoneticelere vekillere oy moy yok alim abi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz