Yavuz Ağıralioğlu: Masada bize pusu kuruldu

22 Mart 2023 Çarşamba, 18:13

Altılı masanın Akşener’e yönelik tavrından ve HDP görüşmesinden rahatsız olduğu için günlerdir istifa edeceği konuşulan Yavuz Ağıralioğlu, masada kendilerine pusu kurulduğunu belirterek adaylık başvurusunda bulunmadığını söyledi.

Altılı masada bir süredir İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ve beraberindeki bazı isimlerin son dönemde yaşananlardan rahatsız olduğu ve bu duruma karşı harekete geçeceği iddiası gündemde yer alıyordu. Konuyla ilgili uzun zamandır suskunluğunu koruyan Ağıralioğlu‘ndan ilk adım geldi.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener‘e sert sözlerin söylendiğinin ortaya çıkması, Akşener’in kumar masası olarak adlandırdığı ittifaka geri dönmesi, ittifak paydaşlarının HDP ile açıktan bakanlık pazarlığına girişmesi sonrası rahatsız olduğu belirtilen ve dünkü Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için grup kararı alınan toplantıya katılmayan Yavuz Ağıralioğlu, TBMM’de basın toplantısında konuştu.

Ağıralioğlu’nun açıklamalarından satırbaşları;

Biz bugün çok önemli bir eşiğe geldik. Milletimizin ihtiyacı böyle olduğu için arz ediyorum. Hak sıkışmıştır, insaf sıkışmıştır, izan sıkışmıştır, gayret sıkışmıştır. 

Uğruna mücadele ettiğimiz demokrasinin, ümitlerinin çalındığını düşündüğümüz milletimiz için tarihin bizi sıkıştırdığı yerde doğru kararların alınmasına çalışıyorum.

Millet tercihi ile baş başa kalmamıştır. Tercih sıkışmıştır. Mutabakat diye başladığınız şeye sadakat göstermek zorundasınız. Kurucusu olduğumuz masada bize pusu kurulmasından rahatsızız.

50’yi 1 geçmek arzusuyla kazanma şehvetine kapılırsak, siyaset kirlenecek dedik. 

İktidar olmak için bakanlık dağıtmasını doğru bulmuyoruz dedik. Umut olarak kurulmuş masada, bu masanın bazı milletvekillerinin başka bir gündemin masası haline dönüştürüldüğünü gördüğümüz için konuştuk. 

Biz kimsenin mezhebine laf edecek kadar gönlü kararmış insanlar değiliz.

Muhalefet vazifesini unuttu. Siz iktidar yaptı diye kızdıklarınızı yaparsanız o zaman iktidara gelmenizin ne anlamı var.

Ben niçin konuşuyorum. Şimdi bir sürü trol, bize pişmiş aşa su katmak suçlamasıyla iftira atıyorlardır. Efendim aş pişti, kim diyor, aş pişmedi.

Muhalefetin vazifesi sen yapıyorsun ben yapıyorum demek değildir. Sen yapıyorsun ben yapmıyorum demektir.

3 GÜNDE BİZE 30 YILLIK KÜFÜR ETTİLER

Kaybedermiyiz korkusuyla 3 günde  30 yıllık küfür ediyorsanız güç elinize geçtiği zaman neler yapacağınızı tahmin dahi edemiyorum. Neymiş efendim iktidarın trolleri varmış kendi trollerinize bakın, kendi trollerinizin üç günde bize ettiği küfürlere bakın.

BEN DEFALARCA AÇIKLADIM

Ben merkezine bunları koyarak geldim. HDP, Kılıçdaroğlu adına aday çıkarmayacağını açıkladı. Ben HDP’nin içine dahil olduğu denklemde olmayızı defalarca açıkladım. Ben dedim. 

HDP’lileri Türk devletine katil derken görüyorum. Operasyonlarımıza Kürdistanın işgali diyorlar. Devlete katil derken gösterdiğiniz cüretkarlığı, bir kez PKK’ya katil derken gösteremediniz. Siz PKK’yı lanetleyemeyenlersiniz. 

BEN DEVLETİN ÖRSELENMESİNE RAZI DEĞİLİM

Ben millet huzurunda ettiğim sözlerin gereğiyle söylüyorum. Ben terör gölgesi düştüğü yerde devletin örselenmesine razı değilim. Partimiz istiskal edildi, İYİ Parti’nin emekleri hiç edildi. Partimize iktidar olmadan bu kadar nezaketsizliği, iktidar olunca milletimiz için tehlike olarak görüyorum. Kemal beyin adaylığını dayatmasına, şahsi hırsımıza hamledilmesine itiraz ediyorum. 

Cumhurbaşkanlığı makamının HDP gölgesinde kalmasına itiraz ediyorum. Benim üzerimden İYİ Parti’nin töhmet altında bırakılmasına müsaade etmem. 

MİLLETVEKİLİ MÜRACAATINDA BULUNMADIM

Ben kırmızı çizgilerimi ifade ettim. Ben partim var ama hepsinin üstünde bir devlet var. Hiç kimseyi tanımayız. İYİ Parti’nin siyasi tercihlerini sözcü ve yetkililerine sormalısınız. Ben partim adına değil, kendim adına konuşuyorum. Ben itiraz ediyorum. Dünkü oylamada ben yoktum. Ben şahsi kanaatlerimi açıkladım. PKK’ya müsamaha yok, devlete kasteden hiç kimseye tebessüm yok.

Ben milletvekili adaylığı müracaatında bulunmadım. 

Ben bedelini ödeye ödeye geldiğim süreçten sonra bu kürsüdeyim. Memleket millet için mücadelede kararlılıkla yürüyeceğiz. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz