AK Parti listelerinde kazanırken kaybedenler kaybederken kazananlar!

22 Mart 2023 Çarşamba, 14:54
alim şahin

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan milletvekilliği adaylığı sıralamasında kadın kontenjanından Kevser Öztürk’ün girmesi için her türlü imkanını kullanacağı, her yolu zorlayacağı, destek verdiği yönünde başından beri AK Parti kulisleri çalkalanıyor.

Dolayısıyla akseçmen üzerinde bu isme yönelik müthiş bir tepki, alerji ve reaksiyon oluşmuş durumda.

Sayın Gürkan’a; sizin ehliyet liyakat seviyesini geliştirmek için hatırı sayılır profesyonel firmalarla çalışma gereksinimi olduğu ak kulislerde konuşulmaya başlandı.

En azından Sayın Öztürk’ten daha vizyon sahibi olabilecek bayan kontenjanından başvurular varken, sizin böyle bir torpil girişiminde bulunmanız adalet ve hakkaniyet ölçüsüyle bağdaşmadığı ulu orta çalkalanıyor.

Vekil olması adına tam destek verdiğiniz Kevser Öztürk’ün bu davaya çok da bir katkısı olamayacağı tüm Ak partililer tarafından konuşulurken-bilinirken sizin ne yapmak istediğinizi doğrusu Ak camia anlamaya çalışıyor, anlamakta zorlanıyor.

Belediye başkanlarına ve Parti teşkilatlarına sözünü geçiremeyen, AK Parti’yi yönetmekte aciz kalan Sayın Gürkan, kendine yakın olduğu düşünülen isimleri milletvekili yapmak için canhıraş çalıştığı kulislerinde çok büyük rahatsızlığa yol açmış.

“Söz konusu kişiye sıra gelene kadar camia içinde çok daha liyakatli, donanımlı isimlerin varlığını göz ardı kimse edemez, etmemelidir. Ederse Parti’ye davaya değil, kendine çalışmış olur” yönünde amansız tepkiler oluşmuş.

Vatandaşın bu dönem partiden ziyade listelerdeki isimlere göre tercihte bulunacağı herkes tarafından bilinirken, vatandaşın önüne sıradan bir liste oluşturulması hezimetin habercisi olur.

Aynı şekilde her dönem gerek il, gerek ilçe, gerek belediye başkanlıkları, gerek milletvekilliği için aday olan Tahsin Kara ‘da sıkça yaptığımız sokağın nabzı yoklamalarında halkın tercihi konusunda sıralamaya bile giremeyen isimlerden olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Zira bu isimleri sokağın nabzında tuttuğumuzda aldığımız cevap kapkara bir tablo olduğunu vurgulamak isterim.

Bu bir siyaset yarışı olabilir ancak halkın tercihine aykırı dayatma listeler oluşmamasına azami ölçüde dikkat edilmesi lazım gelir.

Bizler her gün sahadayız ve birçok ismi vatandaşa soruyoruz.

Elbette öne çıkan isimler oluyor, listeye giremeyen isimler de oluyor vatandaşın nezdinde.

Yerel de Parti içi ilk kavgayı çıkarıp dönemin il başkanına isyan bayrağı çekerek tarihe geçen Tahsin Kara ile birlikte iki dönem milletvekilliği yapmış ancak Bursa’ya hiçbir kazanım sağlayamamış İsmet Su‘ da tercih dışı isimlerin başında yer alıyor.

Her dönem bütün makamları adı geçen Ali Said Adiloğlu da adeta halkın nezdinde bağışıklık yapmış görünüyor.

Dolayısıyla Cemile Yiğit, Mustafa Esgin, Atilla Ödünç, Murat Demir, Mustafa Yavuz, Emel Gözükara Durmaz gibi isimler sokağın (halkın) NABZINDA listeye giremeyen isimlerden bazıları olarak öne çıkıyor.

Şunun altını önemle çizelim.

Eğer AK Parti Bursa’da milletvekili sayısında önemli düşüşler yaşarsa bunun sebebi muhalefetin kalitesi vizyonu değil, AK Parti içerisinde liyakat ve samimiyet seviyesinin dibe vurmuş olmasındandır.

Demem o ki, muhalefetin becerikliğinden değil kendi içindeki kalite düşüşü yüzünden kaybedecek.

Son kararı verecek halk olduğuna göre bu hatırlatmaları doğruyu bulmak adına sokağın (halkın) nabzının uyarısı olarak kabul ediniz.

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz