Bakanlar büyük şehirlerden aday gösterilecek…

16 Mart 2023 Perşembe, 13:55
alim şahin

AK Parti milletvekili aday adaylığı için başvuruların çok yoğun olduğu ve bu yoğunluktan dolayı da sürenin uzatıldığını öğrendik.

Yaklaşan 14 Mayıs seçimleri için partiler yoğun hazırlık içinde.

Yeniden Refah Partisi, HÜDA-PAR gibi partilerle görüşmeler yürütürken, diğer yandan parlamentoda çoğunluğu sağlamak amacıyla sürpriz isimlerin milletvekili adayı gösterilmesi yönünde çalışmalar yürütülüyor.

GÜÇLÜ İSİMLERLE SEÇİME GİRİYORUZ

Ak Parti kamuoyuna “Güçlü isimlerle seçimlere giriyoruz” mesajını verecek.

Bu kapsamda kabinede yer alan bazı bakanların milletvekili adayı gösterilmesi durumunda, milletvekili olacak bakanlar dokunulmazlık kazanacak.

Başkan Erdoğan’ın grup başkanvekilleriyle yaptığı görüşmede, milletvekillerine “aday olsunlar” talimatını verdiği de öğrenildi.

Öte yandan mevcut milletvekillerinden birçoğunun “liste dışı kalacağı” da belirtildi.

BAKANLAR BÜYÜKŞEHİRLERDEN ADAY GÖSTERİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 2023 seçimlerinin kritik bir seçim olduğunu belirterek, “Bakanları, büyükşehirlerden milletvekili adayı göstereceğim” dediği öğrenildi.

3 DÖNEM KURALINA İSTİSNALAR

3 dönem kuralının uygulanıp, uygulanmayacağına ilişkin aday adaylığı başvurularının başladığı gün AK Parti’den açıklama geldi. 

Açıklamada “Tüzüğümüzde 3 dönem kuralı vardı. O, 2017’de, Merkez Karar Yönetim Kurulu’na (MKYK) bırakıldı. Dolayısıyla 3 dönem vekillik yapmışlardan da başvuru alınabilecek” denildi.

Parti yönetiminin de aktif görev alanlar dahil parti içinde bu kurula takılan 76 isim bulunduğu bilgisi var.

<p>Parti yönetimininde aktif görev alanlar dahil parti içinde bu kurula takılan 76 isim bulunduğu öğrenildi.</p>

Başkan Erdoğan, grup başkan vekilleri ile yaptığı toplantıda “3 dönem kuralını uygulayacağım. Ancak bunun istisnaları da olacak“dedi.

Bu arada aday adaylığı başvuruları için ilk 3 günde yaklaşık 3 bini aşan başvuru olduğu açıklandı.

BURSA’DA BAŞVURULAR YOĞUN

AK Parti il binasına yakın yürürken bir dostuma denk geldim. Ayaküstü kelam ederken yanımıza yaklaşan elinde dosya ile takım elbiseli biri AK Parti il binasını sordu.

100 metre ileride solda olduğunu söyledik.

Aday adaylığı için dosya verecek olanlardan biri olduğu her haliyle belliydi.

AK Parti’de milletvekili için adaylık müracaatı yapanların bir çoğunun AK Parti il binasının yerini dahi bilemeyecek kadar partiye davaya uzak olduğunun belgesiydi bu.

Ne yazık ki AK Parti’de özellikle Bursa’da adaylık kriterleri nedir bilmiyorum ama başvuru alınırken bile bu kriterlere dikkat edilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Yok bizim için kriter önemli değil yeter ki kasaya para girsin,” deniliyorsa bu da ayrı bir ucube durum.

Zaten mevcut yöneticilerden aday adaylığı için istifa edenler çıtanın ve seviyenin düştüğü en alt göstergesidir. Bu durum sadece samimiyetsizliğin göstergesidir, Gözü doymaz koltuk ve makam hırsının belirtisidir.

Bu durum seçmen tarafından kabul edilir bir durum olmadığı gibi her dönem tepkilere neden olmuştur.

Yönetimlerde bulunanların milletvekilliği adaylık başvuru şartı genel merkezden ya da yetkili kurullardan ilgili kişiye gelecek talep üzerine yapılmalıdır.

Tam da seçim üzeri kendilerine ihtiyaç olduğu ve çalışılması gerektiği bir süreçte istifa edenlerin samimi olduklarına inanmak oldukça güç.

AK Parti milletvekili adaylarını belirlerken oldukça önemli kriterler gözetilmeli çok seçici olunmalıdır.

Birilerinin tavsiye veya dayatmaları ile milletvekilliği adayı olarak milletin karşısına çıkılması halinde çok büyük bir hayal kırıklığına neden olabilir.

Dolayısıyla Bu dönem vatandaşın seçici olacağını halktan aldığımız izlenimde defalarca ifade etmiştik.

Umarım halkın uyarıları dikkate alınır.

.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz