Mudanya’da skandal iddialar !

08 Ekim 2022 Cumartesi, 14:06
alim şahin

Ak Parti teşkilatları ve Partideki yönetim organlarını kimin tayin ettiğini doğrusu kimse bilemiyor.

Partiyi bitirmek için REİS’e dışarıyı göstermiyorlar.

Doğruları gerçekleri aktarmak yerine dalkavuklar “çok yaşa padişahım” diyerek gerçek tabloyu gizleyen her şeye alkış tutan bir zihniyetle örülmüş bir çevreye şahit oluyoruz.

Şu bir gerçek!

Bürokratlar konusu İktidara çok büyük zayiat veriyor.

Ak Partiye set oluşturan bariyer oluşturan en büyük güç bürokratlardır .

Bunlara ilçe başkanı il başkanı milletvekilleri dokunamıyor, bakan dokunamıyor,  tek dokunan Cumhurbaşkanı.

Tabi bürokratlar da uyanık, diyorlar ki; “Nasılsa Cumhurbaşkanından başka bize kimse dokunamıyor ona ulaşana kadar da emekli oluruz “.

Kimseyi sallamıyorlar her şeyi kendi istedikleri gibi çeviriyor.

Mudanya da böyle.

Şehircilik müdürlüğünde adamlar kafasına göre oyun kuruyorlar.

Belediye başkanı Hayri Türkyılmaz özellikle vatandaşlara hizmet etmek yerine yapılması gerekenlere  özellikle kentsel dönüşümle alakalı çalışma yapan müteahhitlere engel çıkarıyor.

.

YIKIMA RUHSAT VAR YAPIMA YOK
Bazı müteahhitler konuyla alakalı çalmadık kapı bırakmadıklarını belirtirken normalde vatandaşların          evlerini yıkım ruhsatıyla beraber kentsel dönüşüm yapılmak üzere izin verenler evlerini yapmak için yıllarca ruhsat vermediğini belirtiyorlar.

İddia şu: Çevre şehircilik bakanlığına bağlı müdürlüğünde bazı çalışanlar Mudanya Belediyesiyle el ele vermiş dönüşüm için yaklaşık 110 hane olan yıkılan evlerin yeniden yapılması için gerekli  yönetmeliği kasıtlı şekilde uygulamıyor izin vermiyor.

Yani “yıkıma ruhsat var yapıma yok.”

Bu da Mudanyalıları mağdur ediyor.

Tüm bu yaşananlar Ak Partinin halkın gözünde küçük düşürülmesi ve puan kaybetmesine neden oluyor.

Çok sayıda müteahhit aynı sorunu yaşarken, Mudanya belediyesi  konuyu bilinçli olarak geciktirip vatandaşları mağdur ettiğini belirtiyor.

Ayrıca Çevre şehircilikte müdürlüğünde rüşvet konusuyla alakalı iddialardan bahsediliyor.

Dahası bu yönde tutuklanan ve fetö den yargılanan bir müdürün hali hazırda göreve devam ettiğine dair şikayetler söz konusu.

Hak sahipleriyle müteahhitler arasında büyük sürtüşmelere gebe olan bu durum ruhsat vermeyen bakanlığın yerel bürokratları ve MUDANYA BELEDİYESİNİ sorumlu tutarak gerekirse çözüm adına seneler alacak hukuka müracaat edeceklerini belirtiyor. Bu da hem vatandaşı mağdur edecek hem de Ak Partiye büyük eksi yazacak.

Ancak konunun asıl müsebbibleri devletin bürokratları ile Mudanya belediyesinin arasında Erdoğan hükümetine karşı büyük bir direnç gösterenler olduğu ifade ediliyor.

.

BURGAZ PLANLARI BİNLERCE KİŞİYİ PERİŞAN ETTİ

Burgaz ve çağrışanda 6 yıl önce imarı çıkarılan, binaları yapılan hak sahipleri evlerine giremiyor adeta işkence yapılıyor. Parasını ödeyenler hâlâ kirada duruyor. İnsanlar perişan. Mudanya belediyesi şehircilik bakanlığının yönetmeliğine uymuyor kısacası bakanlığı sallamıyor ruhsat vermiyor. Büyükşehir hiç oralı değil. Konuyu çözmesi gereken bakanlığın ne hikmetse CHP’li belediye üzerinde ilginçtir hiç bir yaptırım gücü yok. Olan binlerce kişiye oluyor. Bu nasıl bir tezat?

.

HAYRİ TÜRKYILMAZ’IN PLANI

Durum bu vahametteyken ülke için gitgide milli güvenlik sorunu olma yolunda koşarak ilerleyen CHP’nin Mudanya’ya da  çaktığı çivi de yok her hangi bir hayrı da yok.

CHP’li Mudanya Belediye Başkanı halkının gözünde Mudanya’nın kronikleşmiş sorunu haline geldi.

İlgi yok, istişare yok, planlama yok, icraat yok, hizmet hiç yok.

Eylül ayı meclis toplantısıyla Mudanya Belediyesinin 145,5 milyon lira olan bütçesi, ek bütçe talebiyle 195,5 milyon lira arttırılarak 341 milyon lira oldu.

.

MUDANYALILAR CEZAYA HAZIR OLSUN

Bunun yanı sıra “Mudanyalı’nın malı Mudanya’da kalacak” diyerek aksini yapan Hayri Türkyılmaz, belediye mülklerinin satışından tahmini 68 milyon lira, vatandaşa kesilecek cezalardan da 30 milyon lira gelir elde etmeye amaçlıyor.

Oh ne güzel dimi.

Akılları şu soru geliyor: Hayri efendi Müteahhitlerden istediği karşılığı bulamadığı için mi hak sahiplerinin evlerini yapılmasına izin vermiyor acep?

Mudanya’ya çivi çakmayan Hayri Türkyılmaz’ın herkesi hayretler içinde bırakan bütçe artışındaki asıl sebep  nedir?

Kabul edilen bütçe doğru kullanılabilecek mi?

Burada çok sayıda soru işaretleri ortaya çıkıyor.

Mudanya’ya çiçeklik almasını beceremeyen, aldığı saksıları koyacak yer bulamayıp pazar yerinde saklayan Hayri Türkyılmaz’ın bu paraları nerelere harcayacak” sorularına daha şimdiden cevap aranmaya başlandı.

Asıl sorulması gereken soru ise şu; kendine göre devasa artış yapılan bütçe Mudanyalı’ya mı yarayacak yoksa Sözcü, Tele 1, Halk TV ve KRT’ye mi yarayacak?

Yoksa yandaş mandaş bazı troller aracılığıyla yeni kanallara mı aktarılacak?

Sekiz yılın sonunda zemini çöken ve hatalarla dolu Yıldıztepe projesi, virane haldeki Cumhuriyet Parkı gibi sayısız örneklerle bu bütçenin Mudanyalıya ne kadar faydasının dokunacağı açıkçası şimdiden tartışma konusu.

Hepsinden önemlisi bu artışın sebebini sorgulamayan Ak Partili meclis üyeleri neden kulağının üstüne yatıyor.

Mudanya’da Başta KADİR KAHRAMAN olmak üzere oradaki Ak Partili gibi görünen isimlere artık prim verilmemesi, yeni dönemde Mudanyalılar hangi dalda oynadığı belli olmayan bu tipleri listelerde kabul etmemelidir.

.

BÜROKRAT SORUNU ve PARALEL İHANET!

Sadece çevre şehircilik müdürlükleri değil sağlıkta, MEB’’de ve daha bir çok alanda iktidara yönelik bürokrat direnişi gözleniyor.

Sağlıkta bazı doktorların ihanet ölçüsünde tutum sergilemeleri vatandaşların randevu alamamasına neden olurken aylarca muayene olamayan hasta şikayetleri oluşmuştu.

Özellikle bürokrasi alanında Ak parti  yönetimlerinin  ihanete eşdeğer adamcılık yapması bilinçli olarak CHP’ li HDP’li ve çok sayıda Ak Parti karşıtı personel kurumlara yerleştirildi.

Bu da REİS’in ve iktidarın ayağına büyük set oluşturdu.

Bu şunu gösteriyor;

AK parti temizliğe kendi teşkilatlarından başlamalı.

Zira ihaneti başka yerde aramamalıdır.


.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz