Büyükşehir’de icraat yok reklam çok! İşte yaşananlar..

01 Mayıs 2022 Pazar, 19:17
Alim Şahin

Bursa Büyükşehir belediyesinde bilindiği üzere bir çok kurum çalışanı Binted’li.

Bu çalışanların içerisinde üniversite mezunu olan, usta olan, usta öğretici olanlar var. X işte çalışıp x ustalığı var fakat başka işi yaptırabilmek için alakasız yada vasıfsız meslek kodu veriliyor.

Öğretmensiniz, usta öğreticisiniz yada operatörsünüz diyelim, uzmanların normalde sorumluluk ücreti olur, kadrolu personelde bu vardır fakat bintedlilerde çok nadir görürsünüz.

Gerçek meslek kodlarını vermek yerine beden işçisi, temizlik personeli, büro personeli gibi meslek kodlarını tabi tutulurlar.

Şöyle bir çıkmaz var.

Binted’le görüşürsünüz idareyi suçlar, idareyle görüşürsünüz bintedi suçlar.

Bence bunların hepsi belediye başkanı Alinur Ağam ve ekibinin suçudur.

Mesela bir çalışanın şu sitemi çok dikkate değer.

“Bize verilen maaşları bir çok insan bilmiyor. Sanıyorlar ki uçuk maaşlar alıyoruz öyle birşey yok. 5 bin lira aldık diyelim bundan yol parası, yemek parası, sahada çalışan personel seniz çay, su, ihtiyaç ücretini de düşün elinize kalan maaş odur. O maaşı da birkaç ay sonra vergi yüzünden daha da düşük alırsınız.”

Belediye başkanı bir süre önce Merinos’ta yaptığı toplantıda uzun uzun boş şeyler anlatsa da vurguladığı esas şeyler en iyi müdür en iyi daire başkanı en iyi belediye başkanı bizim demelisiniz.

Yoksa işinizden zevk alamazsınız, bu gün on kişilik ilan açsak en az üç bin kişi başvurur işinizin kıymetini bilin, biz burada kimseyi zorla çalıştırmıyoruz, maaşımız yetmiyor diyen birine de “benim maaşım da bana yetmiyor yapacak birşey yok…” şeklinde cevap veriyor.

Yani bu muhabbeti herhangi biri yapsa çok farklı şeyler söylenir ama belediye başkanı yapınca “sen bu makama nasıl geldin” diye sormadan edemiyor insan.

Çalışanların anlattığına bakılırsa on yıl önce huzur, arkadaş ortamı, amirler de işçilerde yakınlık sempati bir içtenlik vardı. Geçen süre de eskiler emekli olduktan sonra liyakatsizlik, çapsızlık, saygısızlık ve deli gibi ispiyonculuk başlamış.

Düşünün iş kazası geçiren birine “hakkını ararsan işten atarız” diye tehdit edildiği, havada uçuşan iPhone’larla taşeron firmaların şantiyelerinde gidip yemek yiyip araçların depolarını fullendiği, makam alıp eşini de kendi bünyesinde bir yerde çalıştırıldığı, bozulan bir ürünü 10 katına belediyeye almaya çalışıldığı, işçilere mobingler ve daha niceleri çalışanlar arasında konuşulduğu bir dönemden geçiyoruz.

Gelinen noktada nefret edilen bir iş, nefret edilen idareciler, nefret edilen yönetim, verilmeyen haklar, verilmeyen meslek kodları, iş kazasını bile hastalık olarak göstertme çabaları…

Üstelik aynı soyadı taşıyan bir çok insan!

Bu memnuniyetsizliğin bu adaletsizliğin başkan Alinur Aktaş tarafından çözüleceği umutları iyice yitirilmiş.

İCRAAT YOK REKLAM ÇOK

Oysa Alinur hazretleri metroda otobüste insanlarla diyaloglar, ilgilenmeler, konuşmalar, teftişler gibi hareketleri hepsi birer gösterişten ibaret olduğunun anlaşıldığı, bunun bir reklamdan öteye gitmediği çalışanlarca açık seçik dile getiriliyor.

Bırakın sorunların şikayetlerin taleplerin çözülmesini tersine nitelikli gerçekten işinin ehli olan bir çok idareci kızağa çektirildiği ifade edilirken tabi yerlerine de tecrübesizler getiriliyor.

Kısaca önceleri kötü olan bir şey birine söylendiğinde “banane denirdi, şimdi ise sanane” deniyor…

Bu söz çok önemlidir anlayabilene.

Durum öyle hal aldı ki, dürüst olmak neredeyse suç sayılacak.

739 defa hırsızlık yapmış, 739 defa serbest bırakılmış, 739 kez tutuklanmış, başarılı olduğu hırsızlık sayısından neredeyse övünülecek duruma gelinmiş gibi.

Recep Tayyip Erdoğan’ın AK PARTİ yöneticiliği bu değil.

Ancak bunca olaya rağmen müdahale edilmemesi gerçekten çok tuhaf.

Sadece bakacak çaycısının yaşadıkları bile başkan Aktaş’ı toplumunun gözünde tamamen bitirmiştir.

Belediye çalışanlarının yaşadığı sıkıntılar, içerdeki sancıları görmezden gelmeler elbette Ak Parti’ye büyük darbeler vuruyor..

Ak Parti’ye diyorum çünkü olayların kahramanları dönem sonunda hadi bana eyvallah deyip çekip gidecekler. Hemde temsil ettikleri Parti’de açtıkları tahribatı daha da derinleştirerek.

Onlar için hiç bir şey umurlarında değil.

Zira yükünü tutmayan ayıplanacak duruma itiliyor.

Allah Erdoğan’ın yardımcısı olsun.

.
alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz