Devlet Bahçeli: Cumhurbaşkanı adayımız Erdoğan’dır yine fark atacaktır

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin Kızılcahamam kampında yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı adaylarının, Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu ve tekrar aday olamayacağı iddialarının hiç bir temelinin bulunmadığını ifade etti.

07 Şubat 2022 Pazartesi, 10:02
erdoğan bahçeli

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin Kızılcahamam kampında açıklamalarda bulundu. 

“ADAYIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR”

Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ittifakın tek adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden aday olamayacağına ilişkin çıkan iddialar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bizim cumhurbaşkanı adayımız nettir, o da sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanımızın tekrar aday olamayacağı iddiasının hiçbir temeli yoktur. Erdoğan’ın tekrar aday olmasının önünde herhangi bir engel bulunmamaktadır. Bu iddia genişletilirse üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmekten kaçınmayız” dedi. 

YENİDEN ADAYLIK YOLUNDA ENGEL BULUNMAMAKTADIR

Bahçeli, “İnanıyorum ki, 2023 yılının Haziran ayında yapılacak seçimde Sayın Erdoğan açık ara farkla seçimi kazanacak ve Cumhur İttifakı da yeni bir zafere imza atacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden adaylığı ile ilgili çıkarılmaya çalışılan tartışmalarla ilgili değerlendirmede bulunan MHP lideri,  “Bazı çevreler Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar aday olamayacağı yönünde husumetle pekişmiş karanlık propagandalarına şimdiden başlamıştır” diyerek şunları söyledi:

“Bir defa bu iddianın yasal ve anayasal hiçbir temeli, hiçbir nesnel gerçekliği yoktur. Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Cumhurbaşkanı’dır. Ve tekrar aday olmasının önünde de herhangi bir engel bulunmamaktadır” 

“GERİ DURMAYIZ”

Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı yolunda çıkartılmaya çalışılacak hukuki zorluklara karşı da çalışmalar yapmaya hazır olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Şayet bu maksatlı ve mesnetsiz tartışma genişletilip, Sabih Kanatoğlu ve buna benzer kuşkulu isimler ortamı germeye kalkışırlarsa üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmekten kaçınmayız, çekinmeyiz, geri durmayız.

Nitekim Cumhurbaşkanı’nın en az üç dönem seçilebilmesi amacıyla gerekli yasal düzenlemenin yapılmasına var gücümüzle çalışır, bunu da başarırız.

Hiç kimse bulanık suda balık avlamasın, kutuplaşmadan rant devşirmenin hevesine kapılmasın, Sayın Erdoğan’ın önünü keseceğini zannetmesin, ham hayal peşinde de koşmasın.”

KAYNAK : NTV, Habertürk

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz