Bülent Arınç İmamoğlu’nu savundu; yüzde 50’nin üstünde gelir

Halk Tv Yazarı İsmail Saymaz, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’a “İBB’ye yönelik özel teftişi nasıl yorumluyorsunuz?” sorusunu sordu ve “Bu şekliyle giderse İmamoğlu, yüzde 50’nin üstünde gelir” yanıtını aldı.

01 Ocak 2022 Cumartesi, 08:40
bülent arınç

Halk Tv Yazarı İsmail Saymaz, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’la olan söyleşisini köşesine taşıdı. 

Saymaz, Arınç’a İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik özel teftişi ve DİAYDER üyesi beş imamın İBB’de gassal olarak işe alınmasından hareketle açılan davayı sordu. 

İşte Arınç’ın yanıtları: 

Ekrem Bey’in önüne geçenler şunu düşünmüyorlar: Bu kişiye yanlış yaparsanız bizim halkımızın gönlünde mağduriyete karşı duyarlılık var. İkincisi, söylediklerinizin doğru olmadığı ortaya çıkarsa kendinizi yıpratırsınız. Yapılmak istenen şeyin hiçbir anlamı yok. Süleyman Soylu’yu yanlış bulduğumu ifade etmeliyim. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu gelişmelerden ne çıkabileceğini, çok iyi bir hesap adamı olduğu için bilmesini isterim.

“İMAMOĞLU YÜZDE 50’NİN ÜSTÜNDE GELİR”

Bu şekliyle giderse, Ekrem Bey önümüzdeki seçim İstanbul’a belediye başkanı olmak isterse hiçbir şey yapmasına gerek kalmadan, emin olun yüzde 50’nin üstünde gelir. Ötesini düşünmek bile istemem. Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda spekülasyona girmek istemem. Kayyum da atasalar, dedikodularla onu yıprattıklarını da zannetseler, yıpranmaz, daha da güçlenir. Partisini de kendisini de güçlendirir. Bugünkü çabaların boş olduğuna bakarak işi yargıya havale edecek bir sistem kurmak lazım.

(Sedat) Peker’in söyledikleri ile yargıyı harekete geçiremeyenler Peker hakkında dava açıp o yargılamayla avunduklarını zannetmesinler. Şunu söylemek istiyorum: “Bu kadar insanın terör örgütüyle iltisakı var.” Bunlar İçişleri Bakanı’nın söyleyeceği şeyler değil. Savcılığa verilir, savcı araştırma yapar. Ki mutlaka yapacaktır. Artık savcılarımız, hakimlerimiz dilekçeyi kimin verdiğine bakarak hareket ediyor. Arkasındaki siyasi iradenin kim olduğunu görmeye çalışıyor.

Efendim, “Şurda çalışan şu kadar insan şöyledir.”

Bunun kararını verecek olan yargıdır. Sabıka kayıtlarının değeri kalmamışsa anasının, babasının, dayısının, teyzesinin, oğlunun bilmem ne örgütüyle iltisakı varsa, yedi sülalesinden buna bir şey kalmıştır diye düşünmek doğru değil.

(Mehmet) Özhaseki çok samimi bir dostumuzdur. Her halde 30 yıllık geçmişimiz var. Ankara’da kaybedeceğini, yapması gerekenleri tek tek söyledim.

“SOYLU’YA İKİ ELEŞTİRİM VAR” 

İki eleştirim var. Bir: Sadece Ekrem Bey’e yönelik şeyler yapması, kullandığı söylemler İmamoğlu’nu tabi bir aday haline getirmeye ve güçlendirmeye yönelik sonuçlar veriyor. Böyle bir niyet varsa, sayın Bahçeli de demek aynı niyette. O da birkaç gün evvel ağır sözler söyledi. Bunların AK Parti açısından faydalı olmadığını düşünüyorum.

İkincisi, sayın Soylu, yanlış bir söz söyledi. “Bize yaptıran Allahtır” gibi… İnancımıza muhalif bir sözdür. Peygamberimizden sonraki fitne ve fesadın, halifelerin katline kadar giden yanlış bir düşüncenin ürünüdür bu sözler. Bilerek sarf ettiğini düşünmüyorum. Milletimize “Böyle bir söz sarf ettiğim için çok mahcubum” demesi lazım. İkincisi Allah’a karşı günaha girdi. Tövbe yapması lazım.

Bülent Arınç, daha önce BBC Türkçe’ye konuşarak,  AK Parti’nin sac ayağı olduğunu söylemiş ve “Beni kıskanan çıkabilir ama güneş balçıkla sıvanmaz” demişti. Arınç ayrıca, Erdoğan’a hiçbir zaman rakip olmayacağını söylese de “Beni zorlamasınlar” mesajını vermişti. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz