YILDIRIM’DA ÇİFTLİK DÜZENİ DEVAM EDİYOR

02 Eylül 2021 Perşembe, 18:18

Yıldırım İlçesi Bursa’da Ak Partinin genel oylarında önemli bir yere sahip. Büyükşehir Belediyesini Yıldırım oyları sayesinde az bir farkla kazanan Bursa Ak Parti yönetimi seçim sonrasında ise Yıldırım Belediyesini sipariş işlerin ve atamaların merkezi haline getirdi. Oysa Yıldırım halkı ilgi, alaka ve hizmet bekliyor. “Nasıl olsa bize oy verecekler” mantığıyla hareket eden kimi siyasiler ve bazı vekiller bu yaklaşımlarıyla Yıldırım halkını cezalandırdıklarının farkına varamıyor.

Kurumlararası Geçişlerin İlk Adresi

Ak Parti içindeki siyasilerin tanıdık, eş veya dostlarının Bursa’ya gelebilmek veya Bursa’da kalabilmek için kurumlararası geçiş yaptıkları belirtiliyor. Bu iş için Yıldırım Belediyesi kullanılıyor. Belediyecilik alanında hiçbir tecrübesi olmayan isimlerin sadece siyasilerin yakını olması dolayısıyla Yıldırım belediyesine doldurulduğu iddia ediliyor. Bu işte başı çeken isimler ise Hakan Çavuşoğlu ve Tahsin Kara. Kendileri Yıldırım’da oturmayan bu siyasilerin Yıldırım halkının iradesi ve desteği üzerinden kişisel işlerini Oktay Yılmaz’a yaptırmaları ilçe halkının tepkisini çekiyor. Ak Parti İlçe Başkanı Ali Erbay’ın da istekleriyle belediyeyi bunalttığı belirtiliyor.

Oktay Yılmaz muktedir olamıyor

Oktay Yılmaz’ın başkanlığa aday gösterilmesinde etkili olan Hakan Çavuşoğlu ve Tahsin Kara’nın bunun karşılığı olarak ardı kesilmeyen isteklerle Yıldırım’ı adeta çiftliğe çevirdiği belirtiliyor. İmar planlamaları, kaçak binalar, tarım arazilerinin kontrolü ve kentsel dönüşümde yaşanan sıkıntıların da benzer isteklerden kaynaklandığı biliniyor. Belediyenin Kültür Sosyal İşler, Bilgi İşlem, Sosyal Destek, Park Bahçeler müdürlükleri hülle ile yapılan atamaların ve alımların en yoğun olduğu birimler. Bu bölümlerden birine atanabilmek veya geçiş yapabilmek için Tahsin Kara’nın hemşerisi veya bir tanıdığı olmak yetiyor. Bununla ilgili onlarca isim kulislerde konuşuluyor. Kimi STK’ların da Yıldırım Belediyesi üzerinden işler yaptırdıkları belirtiliyor. Yıldırım belediyesi bütçesinin büyük sorunlar yaşadığı bilinmesine rağmen atılan bu adımların ve alımların partililerin tepkisini çektiği konuşuluyor. Kısacası Yıldırım’da işler hiç iyi gitmiyor. 2023 seçimlerine kadar Yıldırım’da işlerin düzelmemesi halinde Ak Partiyi Bursa genelinde büyük sıkıntı bekliyor.

https://www.facebook.com/221521659277983/posts/507949097301903/

Haber Kaynak: Enderhan Koca / Ajans Bursa

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz