Adanur’un başarısı şok etti Aktaş’ın keyfi kaçtı! Ak Parti’ye yeni cephe kazandırıldı. İmkansız denilen şey gerçekleştirildi; Bursaspor yeni çağın kapısını araladı

11 Ağustos 2021 Çarşamba, 13:52
alim şahin

Emin Adanur Bursaspor Başkanlığına seçilince Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş (Timsah Arena) Bursaspor stadını kalkıp apar topar Gençlik Spor İl Müdürlüğüne devretmek istedi.

Devredilirse ne olacaktı?

Gençlik Spor İl Müdürlüğü’de Bursaspor’a maçlarını oynaması için bedel karşılığında kiraya verecekti.

Yani Bursaspor kendi stadında oynayacağı maçlara para ödemek zorunda kalacak, bu da zaten ekonomik krizin tavan yaptığı kulübü tamamen zor durumda bırakacaktı.

Aslında Timsah’ın yeni stadı Bursalıların ödediği su faturaları çöp vergileri vs belediyenin kasasından çıkan parayla yapıldı.

Peki, Büyükşehir bu stadı niçin yapmıştı?

Tabi ki Bursaspor için.

O halde daha önce örneği olmayan şekilde zamanla yarışırcasına hangi hakla Spor İl Müdürlüğüne devretmek istersin?

Bir kez daha altını çizerek hatırlatmak isterim ki, devredildiğinde Bursaspor kira karşılığında maçlarını oynayacak.

Tabi Bursaspor’da bu bedeli ödemekte sıkıntı çekecek Başkan Adanur’da başarısız olacak.

Tablodan anlaşılan bu.

Emin-Adanur
Emin Adanur

Başkan Emin Adanur’da haklı olarak “Siz burayı madem Bursaspor’a kiraya verecektiniz bizim Atatürk stadımızı niye yıktınız, orayı yıkacaksınız burayı stat yapacaksınız Bursaspor’a kiraya vereceksiniz. Böyle bir mantık olamaz. Siz burda Bursaspor’u oynatmayacaksanız Bizde Nilüfer’de İbrahim Yazıcı stadında oynarız maçlarımızı, Bursaspor’un haklarını kimseye yedirmeyiz” şeklinde rest çekip çok sert tepki gösterdi.

Taraftarın adeta ayaklanmasına neden olan bu durum yine taraftarlarca Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından ‘Emin  Adanur ve Bursaspor’a kumpas kuruldu’ yorumlarına neden oldu.

Bursaspor taraftarı haklı olarak Büyükşehir belediyesine ve Ak parti yöneticilerine çok büyük tepkiler koydu.

Tepkiler karşısında Sayın Aktaş apar topar bir tv programına çıkarak ‘yok kardeşim Bursaspor’un yanındayız desteğimiz devam ediyor’ açıklaması yapmak zorunda kaldı.

Başkan Aktaş’ın Bursaspor üzerinden Başkanı  Emin Adanur’a yönelik özel garezinin faturasını Bursaspor’a yüklenmek istenmesi, “ Madem destek veriyordunuz da neden böyle bir yola tevessül ettiniz? “ sorularına neden oldu.

Taraftarın tepkisi başka tepkilere benzemez.

Taraftar ayaklanınca tehlikeyi göze alamayan Sayın Aktaş Stadı Spor İl müdürlüğüne devretmekten geri adım atmak zorunda kaldı.

Tabi Muhalefet partileri de çıkıp bu durumdan prim kaparak açıklama üzerine açıklama yaptı.

“Bursaspor’un sahipsiz olmadığını size yedirmeyiz” gibi açıklamalarda bulundular.

Peki siz, bizzat Ak partili yöneticiler bu kadar mı sorumsuz dunuz da ölü muhalefete Bursaspor üzerinden pirim yaptırdınız.

Ne yazık ki, tüm bu yaşanan süreçlerde Büyükşehir belediyesi kurum olarak Bursaspor camiasını ve taraftarını karşısına aldı.

Bursaspor üzerinden Ak partiyi harcayıp resmen inisitiyafi muhalefete bıraktılar.

Muhalefet başarılı değil ama Ak Partili yöneticiler çok daha kötü oldukları için muhalefet bu olayda puan topladı.

emin adanur alinhur aktaş

.

TAHTAYI  KİMSE  AÇAMAZ!

Bursaspor kongre sürecinde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş mevcut başkan Erkan Kamat’ı desteklediklerine dair iddiaları vardı kulislerde.

Sayın Kamat Bursaspor’a icra getiren, hiç bir giderlerini ödeyemediği, elektrikleri suları kesildiği başarısız bir yönetimin başkanıydı.

Yüksel Baysal’ın yazısında da yer alan Sami Bilge’nin söylediğine göre ”Tayyip Erdoğan gelse tahtayı açamaz” dedikleri bir yönetimi destekledikleri konuşuluyordu. Kamat’ı destekleyenlere rağmen Emin Adanur’un başkanlığı kazanması Alinur Aktaş cephesine şok etkisi yaptı. Asıl şok ise Bursaspor’da birilerince beklenilmeyen başarılı bir sürece girilmesiyle yaşandı. Göreve geldikten hemen sonra hızlı bir icraata başlayan Emin Adanur  yaklaşık bir buçuk ay da transfer tahtasını açtı, kulübün elektrik doğalgaz borçlarını ve personelin alamadığı maaşları zamlı ödedi. Futcbocuların aylardır alamadığı alacaklarını bir kısmını ödeyerek ceplerini para doldurdu.

Bu durum Bursaspor taraftarının sabırsızlıkla beklediği bir tabloydu.

Açılamaz denilen transfer tahtasını da açınca birileri adeta ters köşe oldu.

Tahtanın açılacağını anlayan işte o birileri bot hesaplarla “Büyükşehir belediyesi para gönderdi tahta açılacak” yalanını yaymaya başladılar. Ama Başkan Adanur  bu durumu yalanlayarak Büyükşehir’den beş kuruş gelmediğini, Büyük Bursaspor taraftarının büyük destekleriyle tahtayı açtıklarını duyurdu.

Yani birileri hem Büyükşehir’i hem Ak partiye hem de kendilerini rezil ettiler.

Şimdi siz Bursaspor üzerinden oyunlar oynayıp tüm taraftarları karşınıza alırsanız bıçak sırtı kazandığınız başkanlık koltuklarını artık rüyanızda görürsünüz.

Şimdi sizin gerçek amacınızın ne olduğu büyük Bursaspor taraftarınca sorgulanmaya ve cevaplar aranmaya başlandı.

Görüştüğüm bazı taraftarlar başından beri Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Bursaspor’a karşı samimiyet testini hiç bir zaman asla geçemediğini, geçen yıl da sadece olan biteni seyretmekle yetindiği şikayetlerini dile getirdiler.

Tüm bu olan bitenlerden sonuç alamayan Başkan Aktaş en sonunda Sosyal Medya hesabı üzerinden açıklama yapar ve şunu der; “Büyükşehir olarak kulübümüzün yanındayız. Önümüzdeki günlerde sponsorluk ile ilgili gelişmeleri paylaşacağız.”

Ama artık çok geçtir.

Sponsor olabilirsin ama Bursaspor taraftarının öfkesini kazanan başkan olarak Partinizin karşısına alınan büyük Bursaspor taraftarı cephesi oluşturdunuz.

Siz İktidar partisi olarak gücünüzü cepheleştirmeye mi bütünleştirmeye mi yönelik kullanacağınızı bilemiyorsanız REİS’in ve seçmenin verdiği emekleri zayi etmiş olursunuz.

Bursaspor
Bursaspor

.

GİDERAYAK PARTİYİ HARCADILAR

Bu olayın siyaset tarafından bakınca olup bitenler, yaşananların tümü Ak Parti’nin hanesine büyükçe eksi puanlar yazdığını görüyoruz.

Tüm yetkiler, imkanlar ve kararlar Ak parti de olmasına rağmen Olaylara olumlu yaklaşmak yerine Bursaspor camiasını tamamen Ak parti’nin karşısına aldığını görüyoruz.

Üstelik en büyük rakipleri muhalefetin eline kendi uygulamalarıyla koz veriliyor.

Yoktan yere böyle bir krize sebep olanların tek sorumlusu Ak Partili yönetimleri olduğu kabul ediliyor.

Gelinen noktada zaten halkın beklediği hizmetleri yapamayan Büyükşehir belediye başkanı Sayın Alinur Aktaş hazretleri Emin Adanur’la yaşadığı kişisel husumetlerine belediyenin gücünü alet etmesi, Türkiye’nin 4′ üncü büyük kenti Bursa gibi bir yere her alanda mutsuz bir belediyecilik hizmetlerine karşı tepkili bir halk oluşturulmasıyla artık Ak Parti’nin Bursa’da işinin mucizelere bırakılması anlamına geliyor.

.

GÜVEN KAYBETTİRDİLER

Erdoğan güvencesiyle Parti yönetimlerine gelenlerin ilk yaptıkları iş onları omuzlarında buraya getiren destekleyen seçmene karşı güvensizliği aşılayarak olumsuz uygulamalara imza atmak oldu.

Peki, Davanın yükünü uykusuz gece gündüz omuzlarında taşıyan, ailesinden parasından herşeyinden fedakarlık eden samimi dava insanlarının suçu günahı neydi?

Yarın siz hangi yüzle seçmenin karşısına çıkacaksınız?

Hiç mi utanmayacak sıkılmayacaksınız?

Yazık değil mi o insanların emeklerine?

.

KÜLLİYEYİ UYARIYORUM!

Hemen hergün görüşmeler yaptığımız, nabız yokladığımız sokağın, esnafın, şoförün, boyacı vs vatandaşın görüşlerini yansıtıyorum.

Hala zaman vardır ve geç değildir.

Bursa Büyükşehir ile alakalı zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde tasarrufa gidilmeli.

Keza bu durumda Sayın Alinur Aktaş başkanlığında seçimlere kadar varılması halinde kim aday gösterilirse gösterilsin Büyükşehir’in elde tutulması mümkün değildir.

Bırakın vaatlerin yerine getirilmesi Bursa Büyükşehir, deyim yerindeyse kredi kartından harcıyor sürekli içeri giriyor.

Seçimlerde kabaran faturanın altından kalkılması mümkün görülmemektedir.

Ve yine kızanlar olsa da sahadan edindiğimiz bu acı gerçeği de maalesef aktarmak zorunda kalıyoruz.

Bugün akşama seçim yapılsa tüm belirtiler Büyükşehir’in karşı cepheye geçtiğini kaçınılmaz kılıyor..

Sözün özeti şu: Başkan Aktaş görev yaptığı süre içerisinde tüm alanlarda her şeyi yüzüne gözüne bulaştırmış durumda.

Allah REİS’in yardımcısı olsun.


.
alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz