Soykırım yalanı karşısında İncirlik Üssü kapatılacak mı?

26 Nisan 2021 Pazartesi, 11:30
incirlik üssü

ABD Başkanı Joe Biden’ın skandal ‘soykırım’ açıklaması sonrası ‘İncirlik’ ile ilgili Türkiye’nin bazı tasarruflarda bulunması ihtimali bir kez daha gündeme getirdi.

ABD Başkanı Joe Biden‘ın 1915’teki Ermeni olaylarıyla ilgili “soykırım” ifadesinin kullanması sonrası Türkiye’nin buna karşı ne tür adımlar atabileceği tartışması başlattı. Adana İncirlik Üssü ile ilgili Türkiye’nin bazı tasarruflarda bulunması ihtimali bir kez daha gündeme taşındı.

Bayraklar indirilecek mi?

İncirlik Üssü’nü tartışmaya açan benzer bir gerilim, 1974’te yapılan Kıbrıs Barış Harekâtı sonrasında yaşanmıştı. ABD, Şubat 1975’te Türkiye’ye silah ambargosu uygulamaya başlamış, Türkiye ise yanıt olarak ABD üsleriyle ilgili ikili anlaşmaların uygulanmasını tek taraflı durdurmuştu. ABD’ye ait Türkiye’deki 21 üs ve tesis askıya alınarak üslere ABD bayrağı yerine Türk bayrağı çekilmişti.

ABD basınında yapılan yorumlarda, üssün tamamen kapanmasının gündeme gelmesi için NATO’dan çıkmanın da göze alınması gerektiği ve bu sebeple ancak kısıtlamanın gündeme getirilebileceği ifade ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz