BTSO, Mesleki ve Teknik Eğitim İçin Seferberliğini Sürdürüyor

03 Şubat 2021 Çarşamba, 15:35
btso mesleki eğitim

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürütülen ‘Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü’ kapsamında 17 okulda mesleki ve teknik eğitime yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO, mesleki ve teknik eğitim seferberliğine devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile 2019 yılının Şubat ayında imzalanan protokol kapsamında BTSO öncülüğünde mesleki ve teknik okulların eğitim altyapısını güçlendirmek için önemli çalışmalara imza atan iş dünyası temsilcileri, okul ziyaretleri ile okullarda yürütülen projeleri yakından takip ediyor.  BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, BTSO Mesleki Gelişim ve Entegrasyon Konseyi Başkanı Abidin Şakir Özen, Konsey Başkan Yardımcısı Sinan Topuk, proje koordinatörleri ve iş dünyası temsilcileri ile birlikte Tophane MTAL, Atatürk MTAL, BTSO Hayri Terzioğlu MTAL, TSO Gürsu MTAL ve Hüseyin Özdilek MTAL’i ziyaret etti. Ziyarette BEBKA’nın ‘Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’ projelerindeki gelişmeler de değerlendirildi.

ÖNCELİK İNSANA YATIRIM
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Oda olarak en önemli vizyonlarından birisinin insana yatırım odaklı projeler olduğunu söyledi. BTSO çatısı altında yürütülen BUTGEM, BTSO Mutfak Akademi, MESYEB gibi projelerin mesleki eğitim altyapısını güçlendirdiğini belirten Koçaslan, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle kurgulanan ‘Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü’ kapsamında büyük bir sorumlulukla çalışmalara devam ettiklerini belirtti. “Ekonomik kalkınmanın temelini mesleki eğitim oluşturuyor.” diyen Koçaslan, “Oda yönetiminde söz sahibi olduğumuz 17 okulda eğitim alanlarını teknolojiyle uyumlu hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Oda olarak iş dünyasının en önemli sac ayaklarından olan mesleki eğitim noktasında üzerimize düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirmeye devam edeceğiz.” dedi.

“GELECEĞİMİZİN TEMİNATI GENÇLERİMİZ”
BTSO Mesleki Gelişim ve Entegrasyon Konseyi Başkanı Abidin Şakir Özen de BTSO çatısı altında mesleki eğitim odaklı çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere kurumlarla istişare toplantılarını sürdürdüklerini kaydeden Özen, “Konseyimiz, ortak akıl vizyonu doğrultusunda güçlü bir mesleki eğitim hedefiyle çalışmalarını yürütüyor. Türkiye’de bir ilk olan konsey yapılanmamız kapsamında BEBKA’nın proje desteği verdiği okulların da yer aldığı 17 eğitim kurumumuzdaki çalışmaları yakından takip ediyoruz. 2021 yılında konsey olarak yoğun bir çalışma temposuyla mesleki eğitime yönelik adımlar atmayı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz