Yıldırım Belediyesi hayvan barınağı rekora koşuyor

05 Haziran 2020 Cuma, 12:03
Mehmet Altuntaş

Kimsesiz sokak hayvanlarına yönelik yapılan çalışmalarda zamanla yarışan Yıldırım Belediyesi Hayvan barınağı personeli kendi sınırları haricinde Gürsu, Kestel deki sahipsiz hayvanların da imdadına yetişiyor.
Özellikle Kedi Köpek ağırlıklı sayısız ihbar ve şikayetlere yetişmeye çalışan barınak personeli hasta, özürlü ve çeşitli uzuvlarını kaybetmiş canlılara şifa dağıtıyor. Yol kenarlarında sürücüler tarafından kazaya uğramış ölüme terk edilen çaresiz durumdaki hayvanlar duyarlı vatandaşlar sayesinde barınak personeli gün boyu kendileriyle yarışıyor.


Yıldırım Belediyesi Hayvan Barınağını ziyaret eden yayın yönetmenimiz Alim Şahin Barınak Müdürü Ziraat mühendisi Zooteknist Mehmet Altuntaş’tan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Mehmet Altuntaş, sahipsiz hayvanları tedavi ve hizmetleri konusunda büyük fedakarlıkta bulunmaya çalıştıklarını belirtti. Gelen ihbar ve taleplere karşı sayıca fazla olan hayvanların yaralarına merhem olmaya çalıştıklarını söyleyen Altuntaş, hasta veya kazaya uğramış sokak canlılarının duyarlı vatandaşlar tarafından kendilerine ihbar edildiğinde en kısa sürede belirlenen noktaya ulaşarak tedavi altına aldıklarını aktardı. Tedavileri olumlu sonuçlanan hayvanları yeniden özgürlüğüne kavuşturduklarını anlatan Barınak Müdürü Ziraat mühendisi Zooteknist Mehmet Altuntaş, gerek ameliyat gerekse ilaç tedavilerini yaparak hayata tutunmaları için yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti. Altuntaş, kısırlaştırılması gereken hayvanları da operatör hekimler tarafından uygulama yaptıklarını vurguladı.
Her ca
nlının yaşama hakkı olduğunu, bunun için ellerinden gelen tüm imkanları seferber ettiklerini kaydeden Altuntaş, Uzuvlarını kaybetmiş özürlü hayvanların sokakta kendilerini ikame edememeleri nedeniyle hayatları boyunca barınakta beslemek zorunda kaldıkları bilgisini verdi. Altuntaş Özellikle COVİD-19 salgını nedeniyle Sokak ve ilgili kurumlarda dezenfekte çalışmaları yoğunluğu en az on kat arttırdığının da altını çizdi.


Genel Yayın yönetmenimiz Alim Şahin’de Yıldırım Belediyesi Hayvan Barınağının kapasitesinin üzerinde hizmet vermeye çalıştığını gözlemledi. Özellikle Gürsu ile Kestel ilçe belediyeleri kendi bünyelerinde oluşturacakları Hayvan sağlığı ve hizmet birimleri büyük önem arz ettiğini belirtirken herkesin kendi yükünü taşıması halinde daha çok hayvana nefes olunacağı, hayata tutunmak adına Yıldırım Hayvan barınağanın yükünü hafifletileceğini aktardı. Kestel ve Gürsu belediyelerinin kendi hayvan barınağı kurması, sokak canlılarını hizmet birimi oluşturması gerektiğinin altını çizen Alim Şahin, Belediye hizmetleri ve imkanları çerçevesinde bu alanda sorumluluklarını yerine getirmek zorunda olduğunu kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz