Tetikçi Cumhuriyet’e medyadan kınama

20 Nisan 2020 Pazartesi, 11:25
cumhuriyet gazetesi

Cumhurbaşkanlığı tarafından dağıtılan hediye paketlerinden “Koronavirüs yayabilir” şeklinde algı operasyonuna imza atan, buram buram milli irade düşmanlığı kokan paçavra Cumhuriyet Gazetesi’ne 140 medya kuruluşundan kınama geldi.

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı tarafından dağıtılan hediye paketlerinden “Koronavirüs yayabilir” şeklinde rezil ifadelerle haber yaparak algı oluşturmaya çalışan Cumhuriyet Gazetesine 140 medya kuruluşundan kınama geldi.

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Erdoğan düşmanlığı vicdanları kör etmiş

Cumhuriyet gazetesinde Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen hediye paketlerinden ‘koronavirüs bulaşabilir’ şeklinde bir haber yer almıştır. Ön yargılı biçimde yapılan haber hiçbir şekilde bilimsel bir gerçekliğe dayanmamaktadır. Haberin yapılış amacının Erdoğan’ı ve Cumhurbaşkanlığı makamını yıpratmak olduğu anlaşılmaktadır. Ülkemiz ve Dünyanın içinden geçtiği sancılı korona süreci malumdur. Bu süreçte çok ciddi can kayıpları yaşanmaktadır. İnsanlar işlerin kaybetmiştir. Böylesine sancılı bir süreçte yapılan habercilik operasyon haberciliğidir.

Konuya ilişkin açıklama yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan da şunları dile getirdi: “İnsanımızın can derdine düştüğü bu kritik günlerde yapılan bu yalan haber halkımızı paniğe sevk etmiştir. Amacın kaos ve panik oluşturmak olduğu açıktır. Sayın Erdoğan’a olan düşmanlık vicdanları kör etmiştir. Bu haberler planlı ve sistemli bir biçimde devam etmektedir. Önce Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’ı hedef alarak yirmi yıl önce babası tarafından alınan arsayı yeni almış gibi gösterdiler. Sonra İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u hedef aldılar. Şimdi de Sayın Erdoğan’ı yıpratmaya çalışıyorlar. Cumhuriyet’i bu yalan haberleri nedeniyle 140 yerel medya kuruluşu adına kınıyoruz.

Yeniakit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz