Fitoterapi Uzmanı Fidan Pesen: Koronavirüse karşı korunmak için bunları yapın

15 Mart 2020 Pazar, 10:25
coronavirüs

Osmanlı tıbbı ve Uygur tıbbı üzerine yaptığı çalışmalarıyla bilinen Fitoterapi Uzmanı Eczacı Fidan Pesen, dünyanın gündemini meşgul eden koronavirüse karşı korunma yöntemlerine ilişkin yeniakit.com.tr’ye konuştu. Pesen, “Osmanlı tıbbı ve Uygur tıbbında akciğeri bulaşıcı hastalıklardan korumak için bir takım yöntemler kullanılmıştır. Koronavirüse karşı korunmak için ‘sirkencübin’ karışımı, ayva kompostosu ve sarımsak tüketimini tavsiye ediyorum.” dedi.

Fitoterapi Uzmanı Eczacı Fidan Pesenyeni koronavirüs Kovid-19 salgınına karşı alınabilecek doğal önlemleri yeniakit.com.tr’ye anlattı.

Akciğerleri korumak için ‘sirkencübin’ karışımı yapın

Bütün dünyanın küresel ‘koronavirüs’ salgınını konuştuğunu hatırlatan Fitoterapi Uzmanı Eczacı Fidan Pesen, “Osmanlı tıbbı ve Uygur tıbbında akciğeri bulaşıcı hastalıklardan korunmak için bir takım yöntemler kullanılmıştır. Osmanlı’da ‘sirkencübîn’ veya ‘sirkengübîn’ tabiriyle bilinen elma sirkesi ve baldan oluşan şerbeti akciğerlerimizi korumak amacıyla kullanabiliriz. Bu karışım akciğerimizi koronavirüsten korumak için etkili bir antimikrobiyel tesiri yapacaktır.” şeklinde konuştu.

Gelen mikropların akciğere ulaşmasını önlüyor

Koronavirüsten akciğerleri korumak için tavsiye ettiği karışımın yapılışına ilişkin ise Fidan Pesen, şunları söyledi:

Bir yemek kaşığı üzüm sirkesi üzerine iki yemek kaşığı bal katıyoruz ve çok hızlı bir şekilde yaklaşık 15 dakika kadar çalkalıyoruz. bu karışımı fazla miktarda hazırlayarak bozdolabında muhafaza edebiliriz. Hazırladığımız bu karışımı, her sabah ve akşam özellikle dışarı çıkarken ağzımızı bu karışımla çalkalayalım. Bu karışımla ağzımızı çalkaladığımızda gelen mikroplar ağzımızdan içeriye girerek akciğerlerimize ulaşamayacaktır.

Ayva kompostosu hazırlayıp tüketmek çok etkili

Fitoterapi Uzmanı Eczacı Fidan Pesen, koronavirüse karşı korumak amacıyla ayva tüketimini de tavsiye etti. Ayva meyvesinin insan sağlığı açısından birçok faydasının olduğuna dikkat çeken Fidan Pesen, sözlerini şöyle sürdürdü:

Akciğerlerimizi en iyi koruyan meyvelerden birisi de ayvadır. Ayvanın hoşafı ya da ayva kompostosu hazırlayarak ayva ile birlikte her gün tüketilmesini tavsiye ediyorum. Yine bu tüketimle akciğerlerimizi koruma altına almış oluruz.

Sarımsak tüketimi de akciğerleri koruyor

Akciğer sağlığını korumak ve antibiyotik etkisini görebilmek için sarımsak kullanımını da öneren Fitoterapi Uzmanı Eczacı Fidan Pesen, sözlerini şöyle tamamladı:

Vücudun en önemli organlarından biri olan akciğerleri korumanın bir diğer yolu da sarımsaktan geçmektedir. Antibiyotik etkisi oldukça kuvvetli olan sarımsağı her gece uyumadan önce bir tane tüketilmesini öneriyoruz. Akciğerlerde hafif tıkanmalar başlamış ise sarımsak çok iyi gelecektir. Kişide şeker hastalığı, hipertansiyon, böbrek rahatsızlığı gibi sıkıntılar yok ise bir tutam meyan kökünü, bir su bardağı suda 2-3 dakika kadar kaynatıp içilmesi halinde tıkanıklıkların giderilmesine yardımcı olacaktır. Ancak bunu 2-3 günden fazla tüketilmesini önermiyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz