Gamze Özçelik, İslam’a adandı gönülleri kazandı

15 Mart 2020 Pazar, 09:55
Gamze Özçelik

Lüks ve şatafat içinde yüzen sözde modern dünyanın duyarsızlığına inat önce kendisini İslam’a adayıp, sonra mazlumlara umut olmak için Afrika’ya, Asya’ya, Arap Yarım Adası’na koşan ve açtırdığı su kuyularına şehitlerimizin adını veren Gamze Özçelik, iyilik tohumları ekerek gönülleri fethediyor.

Tesettüre girdiği ve terk ettiği geçmişi için ‘karanlık Oda’ başta olmak üzere seküler laikçiler tarafından sistematik olarak linç edilen Gamze Özçelik’in kurucusu olduğu Umuda Koşanlar Derneği, bugüne kadar binlerce mazluma yardım eli uzattı.

Tesettüre girdiği için karanlık oda başta olmak üzere laikçiler tarafından sık sık linç edilen Gamze Özçelik’in kurucusu olduğu Umuda Koşanlar Derneği, bugüne kadar binlerce insana yardım eli uzattı. Terk ettiği geçmişi üzerinden sistematik saldırılara maruz kalan Gamze Özçelik, defalarca ateş altındaki bölgeye giderek Mehmetçik’e destek oldu, gerçekleştirdiği iyilik hareketleri ile gönüllerde taht kurdu.

İyilik ekiyor

Lüks ve şatafat içinde yüzen modern dünyanın duyarsızlığı karşısında Afrika’da su kuyuları açmak için kilometrelerce yol giden, açtırdığı kuyulara şehitlerimizin adını veren Gamze Özçelik, bütün zorluklara rağmen iyilik tohumları ekiyor. Mazlumların ve hakikatin tarafına geçen Gamze Özçelik, hem yurt içinde hem de yurt dışında yardım faaliyetlerinde bulunuyor. Yardımlarını dernek çatısı altında birleştirerek Umuda Koşanlar Derneği’ni kuran Gamze Özçelik, ihtiyaç sahiplerine gıda yardımından, eğitim bursuna, yakacaktan giyeceğe, oyuncak desteğinden battaniye ve acil yardım ihtiyaçlarına kadar her türlü yardımı yapıyor.

Su kuyuları açtırdı

Gamze Özçelik’in kurucusu olduğu Umuda Koşanlar Derneği, “Umutlu Köyler” projesi kapsamında, “Susuz, gıdasız, ışıksız köy kalmasın” sloganıyla Tanzanya’da bulunan 4 köye su kuyusu kurdu. Böylece binlerce insan sağlıklı ve temiz suya kavuşturuldu. Köylerden üçüne Şehit Uzman Çavuş Selim Topal, Şehit Eren Bülbül ve Şehit Razzan Al-Najjar isimleri verildi. 2019 yılında çalışmalarına başlanılan Umut Pınarları Su Kuyuları Projesinin 1. Etabı kapsamında, Kamerun’un Kousséri şehrinde 11 farklı köyde 11 adet su kuyusu açıldı. Su kuyuları ile birlikte bölge halkının faydalanabilmesi ve çocukların meyve yiyebilmesi adına her su kuyusunun yanına 5’er adet mango fidanı dikildi.

Mazlumları doyurdu

Projenin 2. etap çalışmasında ise Afrika Çad’da 10 adet, Kamerun’da 13 adet olmak üzere toplamda 23 adet su kuyusu açılışı gerçekleştirildi. Yine açılan kuyuların hemen yanına 5’er mango fidanı ekildi. Projenin 3. Etap çalışmalarında da Afrika’nın Çad ülkesinde 35 köye 35 adet su kuyusu açıldı. Dünyanın en az gelişmiş ülkelerinden biri olan Afrika Çad’da merkezden uzak 50 köyde ise 50 su kuyusu hizmete sunuldu. Myanmar ordusunun soykırımdan kaçan Arakanlı Müslümanlara bambu ve muşambalı evler hazırladılar, günde 2 öğün olmak üzere 2 bin kişiye iki öğün sıcak yemek dağıtımı yapıldı.

İftarlar sevinci yaşattı

Yemen’den yükselen Müslüman kardeşlerimizin yardım çığlıklarına kayıtsız kalmayan Gamze Özçelik ve ekibi, hayırseverlerin desteğiyle bu bölgede acil gıda ve erzak dağıtımını gerçekleştirdi. Endonezya’da meydana gelen deprem ve sonrasında oluşan tsunami felaketi ardından Müslüman kardeşlerinin yanına koşan Özçelik, binlerce kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı bölgeye temel yardım malzemeleri ulaştırdı. Bir yılda yaklaşık 18 bin kişiye hayırseverlerin kurbanlarını ulaştıran iyilik hareketi, Tanzanya’da ise toplam 2 bin 675 kişiye kurban payı verdi. Son 7 yıldır iç savaş mağduru olan kardeş toprak Suriye’de bin kişilik iftar veren Umuda Koşanlar Derneği, Esed’in zulmü altında inleyen İdlib’e umut oldu. Türk’ün yardımseverliğini tüm dünyaya duyuran Umuda Koşanlar, Afrika’da ihtiyaç sahibi bin kişiye de sadaka ve zekatları elden teslim etti.

Yeniakit.com.tr

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz