Ayhan Salman’a tebliğ yapıldı mı? Balta iddialar! Tepkilerin yönü döndü. Tehlike geliyorum diyor

10 Şubat 2020 Pazartesi, 17:05
alim şahin

Sadece Bursa’ya özel!

Şu ana kadar başka yerde olmayan Bursa’da yaşanıyor.

Her hangi bir yetki, tebligat almadan başkanlarla yol ayrımını belirleyen, kimlerle yola devam edileceği, kimlerle edilmeyeceğine kafasına göre uygulama yapan bir zihniyetle karşı karşıyasınız.

Daha vahimi ise “öyle bir daldı ki” Bursay’a!

İlk günden itibaren ortalığı darmaduman ederek ne güven, ne istikrar,  ne birliktelik, ne de teşkilatçılık diye bir şey bırakmayan!..

Vurduğunu deviren eli ağır türden bir balyoz.

Biz balta sanıyorduk adam balyoz indirdi.

Taban siyaseti diye bir şey kalmayan Ak Parti Bursa teşkilatlarında partililer alenen yüksek sesle Koordinatör Balta başta olmak üzere İl başkanı ve Genel Merkeze lanetler okur duruma gelmiş.

Yanlış duymadınız.

Aynen böyle söylüyorlar.

Tanımadığımız insanlarla açık alan kafe veya çay bahçelerinde zaman zaman tesadüf edip AK partiyi konuşuyoruz.

Daha doğrusu beni görünce otomatik siyasi sorular havada uçuşuyor.

Ve başlıyorlar saydırmaya.

Ne yazık ki, savunacak tarafım yok sadece dinlemekle yetiniyorum!

Ve ne acıdır ki, Menderes dönemi sonrası toplumu birleştiren, kenetleyen ilk ve tek olan partinin bu duruma düşürülmesi organize bir çalışmanın ürünü olduğu konuşulmaya başlandı.

Durum bu aşamaya geldiyse gerisinin ne olacağı soru işaretleriyle dolu.

Sonrasında tedbir alınsa bile ne kadar düzeleceği açıkçası bilinmez denklemler oluşturuyor.

Gerçekte düzelmesini isteyen samimi insanlar varsa köklü bir değişim ama aslına dönük ruhu taşıyanlarla başarılacağını tahmin etmek zor değil.

Yoksa, değişim adı altında Bursa’da örneğinde olduğu gibi ayağına taş bağlanan partinin tamamen suyun tibine çekilmesi kaçınılmaz görünüyor.

Partinin ayağına ağırlık yapan, durdukça semizlenenlerin daha güçlü olması partilerini daha zayıf konuma itmelerine sebep oluyor.

Ve bu kişiler kendilerinin gözü kulağı olan medya danışmanlarını özellikle “Sosyal medya hesabında yasa dışı propaganda yaptığı iddiasıyla tutuklanan” solcu birini savunanlardan oluşturmaları Bursa siyasetindeki gerçekleri görmelerine perde oluştururken, belki de istenerek böyle bir yapılanmaya gidildiği sorusunu ortaya koyuyor.

Dahası, Sayın Salman’ın tamamen solak bir basın danışmanı ve arka planda ise solak bir ekibin oluşturduğu planlarla AK parti il başkanını yönetmeleri tam bir ihanet olarak yorumlanıyor.

Neden böyle? Sorusuna ise “Sayın Salman böyle istedi” cevabından başka bir şey olmadığıdır.

Dolayısıyla vatandaş;  “AK parti tam bir ihanet ölçüleriyle yönetiliyor” teşhisi koymuş, en büyük faturası da yine Ak Parti’ye çıkarıldığı ve çıkarılmaya devam edildiği dile getiriliyor.

Bilahare Ak Parti’nin Ayhan Salman yönetimi Bursa ölçeğinde şu ana kadar hiç bir kazanım sağlayamadığı gibi birikimleri de tamamen harcadığı, harcananların ise hiç bir karşılığının olmaması tepkilerin dozunu iyice arttırmış durumda.

“Türkiye’nin yüzde 17’lik en çok oy kaybı yaşayan İl’i” olarak tarihe kara bir leke olarak geçen Salman yönetimi hiç bir beceriye, yeteneğe sahip olmadığını tescillemiş,  devam etmesi halinde bıçak sırtı AK Parti’de kalan Bursa’nın büyük farkla CHP saflarına kendi eliyle teslim edileceğinin teminatı olarak yorumlanıyor.

.

GAYRİ MENKUL  BALTA İDDİALARI

Muhammed Balta’yla ilgili dudak uçuklatan iddialar konuşulmaya başlandı.

Karacabey başta olmak üzere bazı bölgelerde gayrimenkul  edindiğine dair dedikodular kulislerde çalkalanıyor.

Bu durum akıllara şu soruyu getiriyor; “Eğer konuşulanlar doğruysa Ak parti’nin Bursa’da ipi tamamen çekilmiştir.”

Başarısızlığa prim vermek için elinden gelen tüm çabayı sarf eden Balta, partinin içine düştüğü durumda en büyük pay sahibidir.

Tarihin en büyük oy kaybını yaşatarak partisini hezimete uğratan  il ve ilçe yönetimlerini her halukarda savunmak için gövdesini taşın altına sokmakta hiç bir behis görmeyecektir.

Sayın Balta Bursa’da partiyi dağıtmak için Hacı Turan’dan sonra özel olarak görevlendirilmiş bir faciadır.

Bu minvalde taban kaynıyor!

Bu adamı burada hala koordinatör olarak tutan merciye ise lanetler havada uçuşuyor.

Dolayısıyla AK parti Hacı Turan ve Sonrasın’da teşkilatları tamamen davasına yabancı olan, yan yana oturduğu halde kendi bakanını tanımayacak kadar siyaset cahili olanlarla dolduran Muhammet Balta tarafından ‘böl, parçala, dağıt’ stiliyle karşı karşıya bırakılması AK parti adına en büyük tehlike olarak görülüyor.

.

‘OK’ LAR ERDOĞAN’A YÖNELDİ!

Ne yazık ki, yukardakı başlık istenmediği halde gelinen son nokta oldu.

“Bu kadar Erdoğan ve davasına uzak kişilerin zorla partide yönetimlere getirilmesi, her dönem aynı yanlışların tekrarlanması, keza milletvekillerinin bile taban tarafından benimsenmeyen, tasvip edilmeyen isimlerle halkın önüne konulması, ‘zorla bu isimleri oy verilsin’ dayatması yapılması vatandaş üzerinde tepkilerin yönünü değiştirmesine neden oldu.”

Daha önceleri “İl yönetimi, Hakan Çavuşoğlu, Muhammet Balta gibi samimiyet dereceleri zayıf” olanlara yönelik tepkiler oluşurken, bunların yüzünden okların yönü bu kez üzüntü verici ama REİS’e yönelmiş durumda.

Belki de istedikleri buydu.

İşte asıl büyük sıkıntı bu.

Tehlike ise geliyorum diyor.

“Parti içinde ehliyet ve liyakat konusuna hiç ama hiç önem verilmeyen, adamcılıkla kadroların belirlenmesi, REİS’in de yeterince ilgilenememesi herkesin kendi düdüğünü  öttürmesine neden oluyor.”

.

AYHAN SALMAN’A TEBLİĞ EDİLDİ Mİ?

İl başkanı Ayhan Salman teşkilatlarla ilgili Balta ile baş başa verip keyfi güzellemeler yaparken, yazıyı yazdığımız ana kadar kendilerine devam edeceksiniz şeklinde her hangi bir tebliğ yapılmadığını öğrendik.

Bu da şu demek;

Sayın Salman ve Balta hazretleri kafalarına göre dizayn etme işlemine başlamışlar ama İL başkanının devam edeceği yönünde her hangi bir güvence almadan.

Yarın bu şaibeli ve beceriksiz yönetimin değişmesi halinde belirledikleri adayları kim kurtaracak diye de sormak lazım gelir.

Zira öyle aday belirlemesi yapılıyor ki, akla ziyan!

Bir önceki yerel seçimde İnegöl’de %55 oy çıkaran ilçe başkanı varken, Mart’ta yapılan son seçimde %65 oy çıkaran ilçe başkanı vardı.

Yani önceki seçime göre on puan arttıran ilçe başkanını başarısız niteleyerek “seninle devam etmeyeceğiz” diyen bir zihniyetin hangi amaca hizmet ettiğini açıkça görebilirsiniz.

Dolayısıyla Burada çok net olarak görülen şudur:

Ayhan Salman yönetiminin Ak parti’nin kazanması adına bir dertlerinin olmadığı, sadece görevde kalabildikleri sürede götürebildikleri kadar gitmek.

Anladınız sanırım!

Bu minvalde Sayın Salman ve ekibinin hantal teşkilatlanma yapısıyla, seçimlerde ekstra çalışmaları olmayan, yapamayan, seçmen üzerinde her hangi bir sempati geliştiremedikleri gibi uzaklaştırıcı politikalar sergileyen, parti önceki dönem yöneticilerini ötekileştirerek tabanı adeta kendi partisine küstüren, nefret ettirip farklı partilere yönelten bir sıfatı ortaya koymaları sebep sonuç ilişkileriyle bugünkü tepkiler örtüşür durumdadır.

Dolayısıyla Ak parti Bursa’da sahipsiz değil, tam tersine hiç olmadık kadar sahiplenen ama hezimet yaşaması adına ellerinden geleni ardına koymayan birileri var.

Durum bu kadar nettir.

Kısaca Ak parti Bursa’da bile bile intihara sürükleniyor.

Bu kez iki puanla bile kurtaramayacağı görüldüğü gibi REİS’i de harcayan çizgisine zıt bir tablo ortaya konuluyor.

Sosyal medya protokol paylaşımlarının dışında hiç bir icraatı olmayan, itilmiş kakılmış bir parti konumuna sokulan, Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük partisine bunu reva görenler parayı rantı bulur ama bu hesabın altından iki cihanda da kalkamayacaktır.

Tabanını lanet okuyacak duruma getirenlere denilecek tek söz şudur: “Allah size islah etsin”

Sonuç: Bursa’da AK Parti tabanında değişim beklentisi var. AK Partiye olan REİS’e oluyor, Türkiye ye oluyor..!



.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz