Erkan Kandemir: Erdoğan AK Parti’de kademeli olarak değişimi açıklayacak

05 Ocak 2020 Pazar, 16:06
erkan kandemir

AK Parti’nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Kanal7 Başkent Kulisi’nde önemli açıklamalar yaptı. Kandemir, AK Parti’de kongre süreci öncesinde yaşanacak değişime işaret ederek, “Değişimi topluma hissettireceğiz. Genel Başkanımız il kongrelerinde AK Parti’nin temel söylemini, yaklaşımını kademeli bir şekilde açıklayacak” dedi.

AK Parti’nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Kanal7’de Mehmet Acet’in sunumuyla ekrana gelen Başkent Kulisi’nde önemli açıklamalar yaptı. Kandemir’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

AK PARTİ’DE GENÇLEŞME HAREKETİ

Ömer Çelik Bey, ‘AK Parti, dünyadaki tüm siyasi hareketleri merci altın alsak en fazla devlet insanı yetiştirmiş harekettir’ demişti. Gerçekten de öyle. 

Eğitim seviyesi yükseldikçe ve yaş düştükçe AK Parti’ye verilen oyların azaldığı söyleniyor. Bu doğru mu?

Bu doğru değil. Kamuoyu yoklamalarında da görüyoruz. Hep yüzde 50’yi korumuşsunuz. Böyle bir şey olsa oy oranlarınızın da teknik olarak aşağı inmesi lazım. 

AK Parti kendisini sürekli yenileyen bir hareket. 2002’deki temel önceliklerle 2020’deki temel öncelikler arasında fark var. 

AK PARTİ’DE KONGRE SÜRECİ

M.A: Kongre süreci başladı. Bu süreci ne tür kararlar alarak yürütüyorsunuz? Nasıl bir perspektifle hareket ediyorsunuz?

Siyasi bir projeksiyonla meseleye bakıyoruz. Teşkilatlar bizim için çok önemli. Bizde çok güçlü kadın kolları, çok güçlü gençlik kolları geleneği de var aynı zamanda. Tüm bu kademeleriyle beraber AK Parti çok büyük bir aile. 

Bu kadrolar bizi 2023 seçimlerine ve hedeflerine taşıyacak. 

7. Olağan Kongre sürecinde kademe kademe değişimi topluma hissettireceğiz. Genel Başkanımız il kongrelerinde kademeli bir şekilde AK Parti’nin temel söylemini, yaklaşımını kademeli bir şekilde açıklayacak. 

Ömerleri, Haticeleri bulabildiniz mi?

Bizim teşkilatta çokça Ömer’imiz, Hatice’miz var. Bunlar dava motivasyonuyla çalışıyor. Böyle milyonlarca arkadaşımız var. 

Seçimi kaybeden teşkilatı değiştirme yaklaşımınız var mı?

Seçimi sandık sandık tahlil ederiz. Genellemeler ve sonuçlar üzerinden değil, rasyonel detaylarla uzun uzun çalışırız. En başarılı olduğumuz seçimde de bu geçerli; burada temel eksiklerimiz nelermiş, bunu sorgularız. 

Değişime dair bir işaret verebildiniz mi? 

Kamuoyu beklentisinin ne olduğunu belirlemek lazım. Sonuçtan hareket ederek başarı tayini çok doğru değil. Fatura çıkarıp yıkmak kolaycılık olur, bize de yakışmaz. Birilerine fatura çıkarmayı çok doğru bulmuyorum. 

İstanbul seçimleri bizim açımızdan son derece önemli. Fark 800 bin ama oy değişimi tam öyle değil. 

Hem Ankara’da, hem İstanbul’da meclis çoğunluğunu AK Parti elinde bulunduruyor. Dolayısıyla yekpare bir kayıptan bahsetmek doğru olmaz. Vatandaşımız belediye başkanında farklı bir tercihte bulundu, belediye meclisinde farklı bir tercihte bulundu.

DİREKSİYONDA TECRÜBELİ BİRİ VAR

AK Parti kadrosu çok tecrübeli. Milletimiz bunu görüyor, fark ediyor. Son 2 sene içinde Türkiye türbülans yaşadı. Türkiye dışarıdan gelen atakları savuşturmayı başardı. Daha 15 Temmuz’un 4. senesini kutladık, düşünsenize. Büyük bir mücadelenin içine girmişsiniz, o hainleri tasfiye etmişsiniz. Hemen akabinde sınır ötesinde operasyon yapmışsınız. Sınırlarınızda terör devleti kurulması istenmiş, bunlarla olağanüstü başarılı şekilde mücadele etmişsiniz. İçeride terör örgütleri hareket edemez hale gelmiş. Tüm bu türbülansların içinde siz her şeye rağmen birliğinizi, beraberliğinizi, huzurunuzu ve ekonomideki güveni muhafaza edebilmişsiniz. Muazzam bir başarı.

Vatandaşımız, ‘AK Parti kadroları doğru yerde duruyorlar, ekonomimiz büyüyecekse, benim çocuğum iş bulacaksa, refahımız artacaksa, özgürlükler anlamında Türkiye ilerleyecekse, bunu yapacak kadrolar AK Parti kadroları’ inancını dün de koruyordu, bugün daha büyük bir iştiyakla koruyor. Çünkü Türkiye bu türbülansı, çok tecrübeli olan Cumhurbaşkanımızın, direksiyonda yaptığı liderliğinde kazasız belasız atlattı.

Kabinede revizyon beklentisi var mı?

Şu anda ben bakanlarımızın son derece başarılı olduğunu düşünüyorum. Sistemin son derece yerine oturduğunu düşünüyorum. 

30 sene çok büyük hizmetler yapmışsınız. Ben İstanbul’a aşık derecesinde seven birisiyim. O kadar güzel hizmetler yapmışsınız. İstanbul’u dünyada gözde şehirlerden biri haline getirmişsiniz. Dünyanın gıptayla takip ettiği bir şehir haline gelmiş.

BİR PROJESİNİ DUYAMADIK

(Ekrem İmamoğlu’nu) Bir İstanbullu olarak da olağanüstü başarısız buluyorum. Meselesi İstanbul olmayan bir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olabilir mi? Bugün tek bir projesini duyabildik mi?

50+1 oy almak çok zor. Hiç bunu kendinize sordunuz mu daha sonra?

İlk söylenecek şey bu. Bunu bilerek diyorsanız eğer, o zaman mesele tam da buraya devreye giriyor. AK Parti siyaset yaparken, Cumhurbaşkanımız bize böyle öğretiyor: Asla parti öncelikleri üzerinden değil, Türkiye’nin öncelikleri üzerinden değil. Kendi kişisel önceliklerinizden değil, davanın öncelikleri üzerinden bakacaksınız. Burada meseleye bakarken de AK Parti iktidarda kalsın ya da kalmasın, hangi modeli getirirsek AK Parti uzun yıllar iktidarda kalacak şeklinde değil, tam da bize, Cumhurbaşkanımıza yakışır şekilde Türkiye’nin ihtiyacına yönelik yapılmış bir değişiklik. Yüzde 50+1 oy almak çok zor. 

AK Parti’den istifa edenler olduğu söyleniyor. Doğru mu bu? 

10 milyon 400 bin üyeniz varsa, bu üyeler arasından iş başvurusu nedeniyle memur olanlar ayrılmak zorunda kalıyor. Bir sirkülasyon olur. Geçen sene de böyle. 

Bu iddia doğru değil. Tam tersi. Bizim üye trendimiz yukarı doğru. Üye sayımız geçen seneye göre arttı. Bütün siyasi partilerin tamamının üyelerinin toplamının beş katı üyemiz var. Seçmenin yüzde 20’sini üye yapmışsınız. Bu muazzam bir oran.

KAYNAK: HABER7

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz