Erdoğan’a Ahmet Zeki Üçok’tan dikkat Bülent Arınç çeken çağrısı

02 Ocak 2020 Perşembe, 15:06
ahmet-zeki-ucok

TBMM eski Başkanı ve YİK üyesi Bülent Arınç’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman ile ilgili yaptığı açıklamaya eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Başsavcısı Ahmet Zeki Üçok tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı yapan Üçok, “Cumhurbaşkanım, Bülent Arınç’ın Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden atın” de

TBMM eski Başkanı ve YİK üyesi Bülent Arınç’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman ile ilgili yaptığı açıklamaya tepkiler dinmiyor.

Son olarak Eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Başsavcısı, emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Arınç’ın bu açıklamalarını sert sözlerle eleştirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı yaptı.

Üçok paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

”Cumhurbaşkanım Başta Ankara CBS Yüksel Kocaman olmak üzere, FETÖ ile mücadele eden herkese saldıran, Damadı için TBMM Başkanlığı makamını kullanan, Adalet Bakanı ve HSK’ya talimat veren, Kendi beyanıyla ahmak Bülent Arınç’ı CUMHURBAŞKANLIĞI YÜKSEK İSTİŞARE KURULU ÜYELİĞİNDEN ATIN

Ne olmuştu?

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, FETÖ ile mücadeleye ilişkin Yeniakit.com.tr’nin “Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’le ilgili verilen beraat kararına ilişkin itirazda bulunmuştunuz, son durum nedir?” şeklindeki soru üzerine Yüksel Kocaman, “Ekrem Yeter ile ilgili bizim açımızdan o dosya dolu bir dosyaydı. Mahkeme beraat kararı verdi. Karara itiraz ettik ve bozulacağını düşünüyorum” açıklamasında bulunmuştu. Başsavcı Kocaman’ın bu sözleri üzerine Bülent Arınç, tehdit içerikli bir açıklamada bulunmuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz