AK Parti 71 il başkanı için anket yapıyor

18 Aralık 2019 Çarşamba, 12:25
ak parti

AK Parti’de AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’ne hazırlık kapsamında 71 il başkanlarının performans anketi yaptırıldı. Performansı düşük çıkan il başkanlarıyla yola devam edilmeyecek.

AK Parti’de 2023 seçimlerine hazırlık ve 2021’de yapılacak olağan büyük kongre öncesi teşkilatlarda değişime başladı. 10 il ve 50 ilçe başkanının istifa ettirildiği AK Parti’de bu kezde geri kalan 71 İl başkanı için performans anketi yapıldı.

Talimatı Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi

AK Parti Teşkilat İşleri Başkanlığının il koordinatör raporları ve milletvekillerinin görüşlerinin yanısıra Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla il başkanlarının belirlenmesinde önemli kriter olan kamuoyu araştırması yapıldı. İl başkanlarının uyum, performans, duyarlılık ve halkla ilişkileri ölçüldü.

AK Parti Teşkilat İşleri Genel Başkanı Erkan Kandemir, her il için içerisinde anket, milletvekilleri ile belediye başkanının görüşleri ve il koordinatörün de raporunda olduğu dosyaları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacak. Bu dosyalarda yer alan veriler ve bilgiler ışığında hangi il başkanıyla yola devam edilip edilmeyeceği netleşecek.

Her il için 3 isim dosyada bulunacak

YeniAkit’in ulaştığı bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak dosyada mevcut il başkanı ve 3 alternatif isimde yer alacak. Erdoğan, 30 büyükşehirin dosyasını ise tek tek detaylı olarak inceleyecek. Özellikle yerel seçimlerin kaybedildiği İstanbul ve Ankara ile ilgili raporlar ilçeleri de içerisine alacak şekilde değerlendirecek.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine göre olacak

Öte yandan yeni teşkilatlar Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne göre yeniden şekillenecek. 50+1 barajına uygun teşkilat yapıları oluşturulacak. Partide daha önce görev yapmış başarılı isimlere davet gönderilecek. AK Parti’ye gönül vermiş isimler yer alacak. Birinci derecede eş- dost-akrabalar yönetimlerde yer almayacak.

Sezai Erhan  –  yeniakit.com.tr 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz