Sedat Yalçın, Ak Parti gerçekleri ve sancısı tutanlar

31 Ekim 2019 Perşembe, 14:08
sedat yalçın

Geçtiğimiz günlerde AK Parti önceki dönem il başkanlarından Sedat Yalçın’ın bir açıklaması oldu.

Tam da yeni parti oluşumlarının konuşulduğu kritik bir süreçte ayakları yere basan, partisinin birlik bütünlüğü, ülkenin milli ve manevi menfaatleriyle birlikte Ak Parti iktidarının kısa sürede özlenen güven, istikrar ortamını sağladığını anlatıyordu.

Başka ne diyordu Sayın Yalçın; “Ak Parti’nin bu derinlikli değişimi temsil eden erdemli duruşu toplumun hemen her kesiminde makes bularak kısa sürede özlenen güven ve istikrar ortamı oluştu. Bu özlenen güven ve istikrar ortamında Ak Parti muhteşem bir başarı hikayesini yazmaya başladı. İlk 10 yılda çok önemli reformlar ardı ardına hayata geçti. Türkiye milli gelirini 3 kat artırdı. Büyük ölçekli ulaştırma, savunma, sağlık ve altyapı yatırımları göz alıcı ihtişamıyla yükselirken sanayi ve hizmet sektöründe de büyük aşamalar kaydedildi.  Faiz oranları düştü, bütçe dengesi ve kamu borçlanmasında yürütülen mali disiplin, ihracat ve milli gelirimizdeki büyüme dünyada ilgiyle izlenmeye başladı. Yanı sıra temel hak ve özgürlükler ve demokratikleşme başlıklarında baş döndürücü gelişmeler yaşandı. Bu başarılar, Avrupa Birliği üyelik sürecimizde de daha önce hiç olmadığı kadar önemli yol almamızı sağladı” şeklinde bir çok konuya açıklık getiriyordu.

Ve devamında  son günlerde yaşanan istifalarla alakalı da görüşlerini dile getirmiş Sayın Yalçın.

“Sade bir vatandaş olarak üzerimize böyle sorumluluk düşerken Ak Parti mensuplarının farklı davranması elbette ki düşünülemez.  Sorunlarımız olabilir ancak sorunların tartışılacağı gün bugün değildir. O konuların yeri ve zamanı ayrıdır. O zaman geldiğinde herkes büyük bir saygı ve bilgi çerçevesinde bu konular masaya yatar ve en doğrusuna el birliğiyle karar verilir. Şikayet ettiğimiz konular olabilir fakat parti olarak bütün bunları çözüme kavuşturacak birikime de sahip olduğumuzu unutmayalım. Geçmişte bu türden sorunlarımızı çözdük yine çözebiliriz.

AK PARTİ’YE BORÇLU

Bu yakıcı gerçekler gün gibi ortadayken hayatı boyunca sahip olduğu bütün unvanları Ak Parti sayesinde elde etmiş olanların, ülkemizin bu zor günlerinde Ak Parti ile yollarını ayırma kolaycılığı doğru ve kabul edilebilir bir şey değildir. Bunun değerlerimizde de bir yeri, karşılığı yoktur. Bu vefasızlıktır… Haksızlığa uğradığınızı, emeğinizin dikkate alınmadığını, mağdur edildiğinizi düşünseniz bile onurlu duruşunuzu bozmamalısınız. Ülkemiz, bütün zorluk, zorbalık ve zorlamalara, engel olmalara rağmen bölgesinde etkin dış politikası, güçlü ekonomisi ve temel insan hak ve özgürlüklerine saygılı bir hukuk devleti olma ideali ile yükselmeye devam edecektir. 2023’de yüzüncü yılına erişeceğimiz Cumhuriyetimizi sarsılmaz temeller üzerinde yükseltilmesi nöbeti biz Ak Partililerindir. Kimse mevzisinden çıkmamalı, kimse nöbet yerini terk etmemelidir” diye sonlandırmış.

Yazı normalinde dört sayfayı buluyordu.

Baştan sona okudum.

Oldukça önemli tespit yapıcı öneri ve birlik bütünlük mesajları içeriyordu.

Daha ne olsun.

Bence Sayın Yalçın’ın Bursa’da bu zamana kadar görevde olmayan yerel yöneticilerin yapmadığı, veyahut aklına bile gelmediği partisine ve iktidarına sahiplenme duygusunu yeniden canlanmasına vesile olan bir açıklama yapmıştır.

Burda sıkıntı yok ama asıl sıkıntı yeni parti oluşum aşamasında AK Parti’nin dağılmasını isteyen sol güruhları rahatsız etmişe benziyor.

Zira onlar bu kritik süreçte Erdoğan’nı partisinin dağılması için ellerini ovuşturan kirli düşüncelilerdi.

Normalde bu tür açıklamalar parti içi güven ortamının sağlanması adına mevcut İL başkanının yapması beklenirdi.

Bu zamana kadar hiç bir açıklaması olmayan, parti içi kaosun, teşkilatlardaki bozulmuşluklar ve güvensizliğin ortadan kaldırılması adına yapması gerekenlerin sessiz kalması sol virüslerin iştahını kabartırken, bana göre bu düşünce ve tezgahı Sayın Yalçın yaptığı açıklamayla bozmuştur.

Beğenirsiniz beğenmezsiniz ama Sayın Yalçın’ın basına gönderdiği açıklama metninin içeriği sadece AK Parti  karşıtları ile Erdoğan düşmanlarını kızdıracak türdendi ve gayet yerinde tespitlerdi.

Bunun altında bazıları çok şey arayabilir.
Arayan mevlasını da bulur herşeyi de…

Ak Parti sayesinde vekil olan bir yerlere gelen adı  duyulan Sayın Mustafa Öztürk’ün istifası ve yeni parti oluşumlarıyla devam edeceği konusunun ne kadar kendine göre haklı yönü varsa Sayın Yalçın’ın da bu süreçte partisinin ve iktidarın birlik bütünlüğüne sahip çıkması o kadar haklı ve doğrudur.

“Sol cenah Mustafa Öztürk’ün istifasını Yalçınbayır’ın isitfasını Ak Parti’yi kötüleyerek ballandıra ballandıra pazarlarken Sedat Yalçın’ın AK Partiyi ve Reis’ine sahip çıkmasını da ballandıra ballandıra kötülüyor.”

Bunda şaşılacak şey yok.

Zaman zaman eleştirsem de “AK Parti’nin bu zamana kadar İL başkanlığını üstlenen Şevket Orhan, Mehmet Tunçak, Hayrettin Çakmak, Sedat Yalçın gibi isimler önemli hizmetlerle iz bırakmış başarıların altında imzası olan şahsiyetlerdir.”

Bursa basınında bazı sol kafaların İsmet İnönü’nün tek adam rejiminde yaptığı zulmü görmezden gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tek adam rejimi yaftası vurmaya kalkması, parti içi bütün atamaların İmam Hatip ekseninde döndüğü iftirasını atarak çamur banyosu yapmaya çalışmasına şaşırmıyoruz.

Oysa Ak parti’nin tüm kesimleri en mütevazi yaklaşımı sergileyen, en müstesna olgunluğu sağlayan tek parti olduğunu biliyorlardı.

Bu sebepledir ki, ilk girdiği seçimde tüm kesimleri kucaklayıp desteğini alarak iktidar oldu.

O gün bugün yaptığı icraatlarla da çıkarılan kanunlar, yasalara ilave maddeler ve yerel yönetimlerle Türkiye’nin büyük çoğunluğunun teveccühüne mazhar oldu.

Cumhuriyet tarihinin yapılmayan hizmetlerini 15 yıla sığdırdı, başarı üzerine başarılar ekledi.

Tabi ki sol güruh daha çok rahatsızlaştı, sancıları tuttu adeta hainliklerin de boğulma belirtileri sergilediler.

Her fırsatta Cumhurbaşkanı ve Erdoğan’a ve AK Parti’ye saldıranların o gün bugün başlayan sancıları ve Türkiye içindeki virüslerin yerel uzantıları tabi ki Sayın Yalçın’ın birlik bütünlük çağrısından rahatsızlık duyduklarını dile getirecekler.

Bundan doğal bir şey olamaz.

Burada önemli olan AK Parti’li yerel yöneticilerin suskunluğıu ve sorumsuzluğudur.

Ak Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a küfürler, hakaretler edenlere karşı ne il ne ilçelerden bir kişinin ağzını bıçak açmadığı gibi, tam tersine saldıranlara destek veren AK Parti ve Erdoğan karşıtlarını danışman sıfatıyla Partinin ciğerlerine soktular.

İşte bunlar’da İL başkanı Sedat Yalçın’da il başkanı fark bu!

Başka söz yok.


.

alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz