Bursalı İş İnsanı Hasan Erdem, TÜRSAB Genel Başkanlığına adalığını açıkladı.

12 Ekim 2019 Cumartesi, 13:44
Bursalı iş İnsanı Hasan Erdem, TÜRSAB Genel Başkanlığına adalığını açıkladı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) hazırladığı ‘Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanun Taslağı’na tepkiler çığ gibi. Tursab Yönetim kurulu üyesi Hasan Erdem,  göz göre göre yapılan yanlışlara karşı mücadele ettiğini, kurumun zarara uğratılmaması adına vicdanları göreve çağırdığını söyledi.

Hasan  Erdem, Bursa’da düzenlediği toplantı da Turizm firma temsilcilerine genel merkezde yaşanan haksız uygulamaları aktardı. Acentelerin haklarının nasıl sömürüldüğünü verdiği örneklerle ortaya koydu. Bunu söylerken de Başkan Firuz Bağlıkaya’nın firmalar üzerinden nasıl saltanat kurduğunu tek tek sıraladı. Yapılan harcamaların Tursab’a hiç bir kazanç sağlamadığını, adeta milyonların birilerine peşkeş çekildiğini öne sürdü.  ‘Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanun Taslağı’n kurum ve acentelerin yanında olmayan, paydaşlarla paylaşılmayan ve yönetim kurulundan habersiz gizli kapaklı işlem yürütülerek hazırlanmasının kabul edilemeyeceğini belirtti. Erdem,  “Turizmle ilgili önemli bir yasa çalışmasının kapalı kapılar ardında değil, açık ve tüm paydaşlarla uyum içerisinde çıkarılması gerekir” dedi.

MOBİNGE UĞRADIM

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Hasan Erdem, Bağlıkaya ve ekibince baskı altına alındığına işaret etti.  Edem, “TÜRSAB Yönetim Kurulu’nda tek başına bırakıldım. Mobbinge uğradım, alaya alındım” diye konuştu. Ayrıca Türkiye’ye 35 milyar dolar gelir sağlayan ve ülkenin tanıtımı açısından bir nevi elçi olan turizm sektörünün kavgalarla anılmasından rahatsız olduğunu dile getirdi. Eski TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un da desetğini alan alan Erdem, “Sayın Ulusoy’un döneminde kapılar yoktu. Ama şu anda başkanlık makamına ulaşmak Pentagon’a girmek kadar zor” şikâyetinde bulundu.

“BAŞKANLIĞA ADAYIM”

İstanbul’da olduğu gibi Bursa’da da büyük ilgi gören Hasan Erdem, tüm bu yanlışların düzeltilmesi, hak ve hukuk üzere firmaların menfaatlerini korumak adına Başkanlığı aday olduğunu açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy‘un “TÜRSAB acentelere danışmadan, sormadan karar almış“ tepkisini haklı bulan; Başkan Firuz Bağlıkaya’yı da şeffaf olmaya davet eden Erdem, “Tekelciliği değil, rekabeti esas alacak, firmalarımızı güçlendirecek bir yasa çıkarmalıyız. Bu yasayla Türkiye turizmini özlenen potansiyeline kavuşturmalıyız” şeklinde konuştu. Kasım ayında yapılacak TÜRSAB Başkanlık seçimi için adaylığını da resmen açıklayan Erdem, acentelerin menfaatlerini koruyup kollayacağını; taleplerini karşılayacağını vurguladı.

“VAATLER”

Vaatlerini de sıralayan Hasan Erdem, “Yeni projeler ortaya koyacağız. Bu projelerin başında ‘Acentelere Belge Devir Hakkı’, ‘Yeni Acente Kurulumuna 5 Yıl Tahdit’, ‘Kaçak Turizm Faaliyetlerini Sonlandırma’ ile ‘Acentelere Güçlü E-ticaret, Marketing ve Teknolojik Altyapı Destekleri’ bulunuyor” ifadelerini kullandı. Dünyaca ünlü tur operatörü Thomas Cook’un teknolojik dönüşüme ayak uyduramadığı için iflas ettiğine değinen Hasan Erdem, “Bu bilinçle acentelerimizin dijitalleşmesi için çalışıp çabalayacağız” sözü verdi. Erdem, Kasım’da yapılacak TURSAB başkanlık yarışında adaylığını resmen ilan etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz