10 bin kişiye aşure ikramı

15 Eylül 2019 Pazar, 12:07
aşure alinur aktaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Muharrem Ayı nedeniyle vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Orhangazi Meydanı’nda kurulan Büyükşehir Belediyesi çadırlarına akın eden vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu.

Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen etkinliğe, Başkan Aktaş’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez de katıldı. Başkan Aktaş ile protokol üyelerinin aşure servisi yaptığı organizasyondan yaklaşık 10 bin vatandaş yararlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada, İslamiyet ile yoğrulan Türk kültüründe önemli bir yeri bulunan aşure geleneğini Bursalı hemşerileriyle birlikte yaşamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Muharrem Ayı’nda aşure ile ilgili farklı STK’lar ile cami derneklerinin organizasyonlar yaptığını, Büyükşehir Belediyesi olarak da Orhangazi Meydanı’nda bu aya özel yaklaşık 10 bin kişilik aşure dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Aktaş, “Büyük bir heyecan var, görüyorsunuz. Tabii biz bir yandan alt ve üst yapı, ulaşım ve benzer çalışmaları devam ettirirken, diğer yandan sosyal ve gönül belediyeciliği anlamında benzer çalışmalara imza atıyoruz. Aşureyle ilgili bu meydan, Cuma günü namaz sonrası buluşmak için güzel bir arena. Aşuremizden tadan tüm hemşerilerimize afiyet, şifa olsun. Herkesin Cumasını tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Aktaş, açıklamasında, Bursa’nın Balkanlar ve Kafkaslardan, Anadolu’nun değişik yörelerinden gelen insanlarca oluşturulan çok güzel bir şehir olduğunu ifade etti. Aşurenin de farklı bitki ve meyvelerin bir araya gelmesiyle meydana gelen enfes bir lezzet olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Bu manada Bursamız aşure gibi. Allah, ağzımızın tadını bozmasın. Şehrimize ve ülkemize zeval vermesin” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz