Arınç bunadı mı? Sesi Bursa’dan geldi…

11 Eylül 2019 Çarşamba, 12:45
alim şahin

Bülent Arınç’ın HDP’li Ahmet Türk’e destek açıklamaları büyük yankı uyandırdı.

Ve bu adam Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bunun hiç bir görüşüne değer verdiğine inanmıyorum.

Sadece ağzına bal sürüp susturmaktı niyeti belki ama bunun susacağı yok.

Her kritik süreçlerde ortaya çıkıp AK parti tabanının tepkisini çeken açıklamalarda bulunuyor.

Seçim dönemlerinde de çok sık açıklamalarda bulunup hemen hergün kendisinden bahsedip milletin kafasını karıştırarak Ak partiye öfke duymasına neden oldu.

AK Partililer bu adamın yüzünden partilerine kızıp oylarını başka tarafa kaydırdı.

Bu hassa dönemlerde açıklamaları özel olarak planlanmış partinin adeta kaybetmesine yönelik bir organizasyon olduğu sırıtıyor gibiydi.

Belediyenin kaynaklarını terör örgütüne aktarıldığı gerekçesiyle görevden alınarak yerine kayyım atanan Ahmet Türk’ü sahiplenmesi, onun kendisi üzerinde hakkı olduğunu söyllemesi , niyetinen sadece barıştan yana olduğu gibi safsatalarda bulunması Bülent Arınç’ın PKK ile adı özdeşleşmiş birine alenen destek vermesi bardağı taşıran damla olmuştur.

Sadece bu mu?

Bülent Arınç, “CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 5 ayrı suçlamadan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasıyla alakalı da “Kaftancıoğlu’nun söz konusu tweetlerin üzerinden 5 yıldan fazla zaman geçtikten sonra dava neden dava açıldı. Türkiye’nin kabul ettiği Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesini ve Anayasa Mahkemesinin ifade özgürlüğü ile ilgili kararları var. Tweetleri ifade özgürlüğüne giriyorsa ben buna tahammül etmek zorundayım” diyor.

Yani Arınç efendi  Devlete her türlü saldırıyı içeren twitlere beş yıl sonra neden dava açtınız. Bunlar ifade özgürlüğü diyor.

Doğrusu Arınç’ cübbesini giyip Kaftancioglu’nun avukatlığını yapmalıydı sanırım biraz geç kalmış.

Bu adamın aklı fikri zikri aslında belliydi iyice belli oldu.

Bu aşamadan sonra Arınç ve onun gibilerin parti içinde tutulması ileriye dönük facialara neden olacağı aşikardır.

Ve bu kişinin parti içinde bulunması tabanda büyük rahatsızlık ve tepkilere neden olmuş olmaya da devam ediyor.

Arınç’ın  bölücü örgüte yakınlığıyla bilinen Türk’e destek açıklaması  MHP ve Ak Parti’de en üst düzeyde büyük tepki gördü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek Arınç’a  yönelik çok sert açıklamalarda bulundu.

“Bülent Arınç, PKK ve FETÖ safında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a savaş açmıştır. Savunduğu kişilerin tamamı PKK’yı ve HDP’yi aklamaya çalışan ve siyasi projelerini hayata geçirme çabası veren kişilerdir. AKP kendi bünyesindeki FETÖ ve PKK sevdalılarından kurtulmalıdır”

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt: “Bülent Arınç, KHK’lı canlı bomba Her şeyi yıkabilir”

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü  İbrahim Kalın : Kayyum kararı somut delillere binaen alınmış karardır. Terörle bağlantısı olan idarecilerin seçimle işbaşına gelmiş olsa bile tabi olduğu kanun ve kurallar vardır. Kaynaklar terör örgütüne kullanılmak üzere manipule ediliyorsa devletin elini kolunu bağlayarak seyretmesi düşünülemez. Bundan sonra da bu tür olaylar olduğunda devletin kanunları bellidir. Bunu hangi parti yaparsa yapsın. Kayyum atama sadece terörle ilgili değil herhangi bir suç işlendiğinde hayata geçirilebilir. Seçilmiş olmak kimseyi mazur kılmaz

AK Parti’den açıklama: Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Dün çıkmış bir ağabeyimiz, yok Ahmet Türk’ün terörle ilgisi yokmuş. Hadi oradan yahu. Hiçbir adam ezbere gerekçelerle, uyduruk gerekçelerle görevden alınmaz. Hiçbir adam ezbere gerekçelerle, uyduruk gerekçelerle görevden alınmaz. Halkın seçtiğine saygı duyulur ama halk seçtiği zaman giderken kandilden yanına eş başkan koyarsan, halkın seçtiği iradeyi kandile teslim edersen, şehidin ailesini işten kovar da, aynı göreve bir terör zanlısını getirirsen, belediyenin tüm resmi kurumu olan makamından, kimliğinden, internet sitesinden Türk bayrağını çıkartırsan, sana devlet gelir, ‘kalk oradan kardeşim der’ ve kaldırır. Hiç kimse bana Ahmet Türk terörle ihtisaslı değil demesin. O yaşa gelmiş bir insan, Ahmet Türk hiç şimdiye kadar PKK’ya bir tek laf etmiş mi? Deyin ki bana kandil ona eş başkan atadığında ‘hayır halk beni seçti, başkası bana eş başkan olmaz’ dedi mi? Diyarbakırlı anneler çıktı, ‘biz evlatlarımızı istiyoruz, zorla dağa götürdü’ dediklerinde annelere destek oldu mu? Yok efendim o adamın terörle ihtisası yokmuş. Hayır arkadaş terörle iktisak sadece bomba atmak demek değildir. Bombacıya aferin demek de, yanında olmak da, bombacının akrabasını, kardeşini belediyeye yönetici yapmak da, terör kadar tehlikelidir, kötüdür. O yüzden devlet tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet diyerek yoluna devam edecek kardeşim. Kim bozuyorsa gereği yapılacak.”

.

ARINÇ BUNADI MI?

Bülent Arıç’a göre belediyenin parasını PKK’ya aktarmak, destek çıkmak suç değil.
Ahmet Türk dinamit mi atmış, eline silah mı almış? Arınç’ın kafası böyle çalışıyor.

Acaba bu Bülent Arınç bunadı mı?

Araştırılmalıdır Sayın Arınç’ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığı.

Eğer yerinde ise utanç verici bir açıklama.

Ayıptır günahtır bunca şehidin kemikleri sızlıyor.

Tüm bu açıklamalar gösteriyor ki Bülent Arınç’ın bu partinin içinde, kademesinde, YİK’de GİK’e hatta üyeliğinde yeri yoktur.

Sayın Arınç’ın Davutoğlu, Gül ve Babacan’dan farkı kalmadığı gibi hatta parti içerisinde bulunup daha büyük zararı olduğu ortadadır.

Zira Arınç’ın parti içinde bulundurulup değer verilmesi tabana bir hakaret olarak kabul ediliyor.

Kimle görüşüyorsam Arınç’la ilgili çok sert tepki gösterip lanetler okuyorlar.

Neden bu adamın partide tutulduğuna yönelik tepkilerini ortaya koyuyorlar.

Kendilerine “Sizin bizim bilmediğimizi REİS biliyordur” Diyorsam bile artık tahammül sınırları bir yere kadardır diyorlar.

.

SESİ BURSA’DAN GELDİ

Hal böyle böyle.

Biz Arınç’ın açıklamalarını konu edinirken ses Bursa’dan gelmeye başladı.

Sosyal medyada zamanında eski il başkanının yakını olduğu bilinen zaman zaman kapatılıp açılan bir sahte hesap ta Arınç’ı eleştiren gazetecilerin ismini (Alim Şahin, Nezir Asaroğlu, Mehmet Ali Yılmaz, Erdal Şahan) sıralayarak laf çakmaya çalışan çakmataş var.

Hatta geçmişte bizim uyur gezer yalaka dolaya gazeteciler gibi olmamız yönünde akıl da veriyor bu zavallı.

Bak koçum it ürür kervan yürür.

Biz Arınç’ı eleştirirken ses  sizden geliyorsa bu kez acısı farklı olmuşa benziyor.

Sizin ne amaca hizmet ettiğinizi zamanında cümle alem biliyor.

Eski defterleri yeniden karıştırmak istiyorsan geçmişte yazılan ve yazılmayanları da biliyorsundur.

Hala utanmadan hangi yüzle konuşabiliyorsun.

Unutulmuşluğun acısıyla yeniden gündem olmak istiyor da böyle bir girişimde bulunuyorsan ne ala.

E ski defterleri arşivlerle beraber yeniden meydana dökelim.

Utanmaz arlanmaz.


.



alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz