Mevsimlik tarım işçilerine sağlık eğitimi

09 Ağustos 2019 Cuma, 11:14
özcan akan

Bursaİl Sağlık Müdürlüğü, Yenişehir’de mevsimlik tarım işçilerine yönelik sağlık okuryazarlığı düzeyini geliştirme projesi kapsamında koruyucu sağlık eğitimi düzenledi.

Çeltikçi çadırları bölgesinde yaşayan mevsimlik tarım işçilerinin olası kaza ve sağlık sorunlarına karşı sağlıklarını korumayı öğretmek ve sağlık okuryazarlık düzeylerinin arttırılması amacıyla düzenlenen eğitime; Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu ve Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan katıldı. Tarım işçilerinin ve ailelerinin de yoğun olarak katılım gösterdiği etkinlikte, işçilere hijyen konusunda ve yaralanmalar karşısında nasıl davranılması gerektiği konusunda eğitimler verildi.

Eğitimde konuşan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında sağlık okuryazarlığına yönelik çalışmaların önemine değindi. Toplumun sağlık okuryazarlığının arttırılmasıyla çevresel etmenlere bağlı birçok hastalığın önüne geçilebileceğini vurgulayan Doç. Dr. Kara, “Bugün Sağlık Müdürlüğümüzün eğitmenleri tarafından sizlere birçok önemli bilgi paylaşıldı. Sizlerden isteğimiz eğitimde öğrendiklerinizi günlük yaşantılarınızda uygulamanız” şeklinde konuştu.

Sağlık Okuryazarlığı Arttırılıyor

Mevsimlik tarım işçilerine yönelik eğitimlerin kasım ayı sonuna kadar devam edeceğini vurgulayan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, “Her yıl nisan-kasım ayları arasında çeşitli illerden gelen tarım işçisi vatandaşlarımızın sağlık okuryazarlığı seviyelerini yükseltmek birincil görevlerimizden birisidir. Müdürlüğümüz tarafından geliştirilen bu proje kapsamında; tarım işçilerinin yoğun olarak bulunduğu Mustafakemalpaşa, Karacabey ve Yenişehir ilçelerinde, haftanın belli günlerinde akşam saatlerinde eğitimler düzenlemekteyiz. Eğitimler ile tarım işçilerinin zorlu hayat şartları içerisinde, olası kaza ve sağlık sorunlarına karşı farkındalık kazanmalarını ve ayrıca sağlıklarını korumayı öğretmeyi amaçlıyoruz” dedi.     

Eğitim sonunda eğitimin verimliliğini değerlendirmeye yarayan testlere verilen cevaplar sayesinde; bahsi geçen işçilerin zorlu hayat şartları içerisinde, olası kaza ve sağlık sorunlarına karşı farkındalık kazanmaları amaçlanırken, eğitim sonunda ise mevsimlik tarım işçilerine hijyen malzemeleri,  çocuklara yönelik eğitim amaçlı boyama kitapları ile boya kalemi gibi çeşitli hediyeler verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz