Alinur Aktaş, 30 Ağustos, CHP ve AKP’li CHP’liler?

22 Temmuz 2019 Pazartesi, 17:12
alim şahin

“El insaf” cümlesinin kullanıldığı önemli noktalar vardır.

İnsan hayatında insani değerler ayaklar altına alındığı zaman artık el insaf demeye gerek kalmayan sadece insanlığını kaybedenlerin hazin sonuna acınası ve yazık kelimelerle sadece ardından baka kalmak vardır.

Elbette hatalar var ve olacaktır.

İnsan hata yapmazsa zaten insan üstü Melekûl aleminde yaşayan hatta daha üstün varlıklar haline gelir.

Oysa hata üzerine yaratılmışların en başında insan gelir.

Ama hata da ısrar edenler olursa ki, bu hata olmaktan çıkan art niyet ve kötülüğün anası babası olanların bizzat organizasyonuyla yer yüzünde çıkarılan fitneler fesatlar ve kavgalardır.

Dolayısıyla hata üzerine yapılanlarla hatanın hata olmaktan çıkarıldığı ve aynı şeylerin sürekli yapıldığı yanlışları karıştırmamak lazım.

Mesela bizde yazılarımızda defalarca hata yapmışızdır.

Şarkılara bile konu olmuş ‘Hatasız kul olmaz’ biçare insanlığın doğru ve güzeli arama yolunda zaman zaman hataya düşerse ki bunun adına da zaten hata denilmez.

Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Resmi ve dini bayramlarla alakalı ulaşımın ücretsiz olması adına aldığı bazı kararlar vardı.

Bunlar meclis gündemine getirilip onaylandı.

Ancak gayet iyi niyetli bir konunun bazıları tarafından cümle içinden bir bölümün alınıp çarpıtılarak sonra da kamuoyuna sunup sansasyonel ses getirmeye çalışmaları bahsettiğimiz insani değerleri tamamen çiğnenmesine yol açmıştır.

“Öküz altında buzağı aramak” buna denir.

Aslında bu art niyetlilerin yapmaya çalıştığı aslında şudur;  “neden vatandaşa ücretsiz ulaşım sağlıyorsunuz?”

Yani, ücretsiz ulaşım olunca AK Partili belediye vatandaş nezdinde prim yapacak.

Bunu istemeyen CHP’lilerin sığınmaya çalıştığı kılıf aslında ellerinde patladı.

Kaldı ki, daha önce Resmi ve dini hangi bayramda ücretsiz ulaşım sağlanmış Bursa’da?

Başka şehirlerde bu uygulanırken, bu çiğ girişimciler “Bursa’da neden ücretsiz ulaşım yapmıyorsunuz” diye seslerini çıkarmamışlardı?

O halde konu bayramla seyranla alakalı değil.

Tamamen AK Partili bir belediyenin ücretsiz ulaşım sağlamasına yönelik üzerinden malzeme çıkararak Zafer Bayramımız üzerinden sözde siyasi rant elde etmektir.

30 Ağustos’u da bu kılıf altında kullanmaya çalışmışlardır.

İnsani değerler ekseninde herkes kendi düşüncesini ortaya koyabilir, konuşabilir.

Ama konuşurken çarpıtarak değil, siyasi malzeme yapmak için değil, karşısındakinin ne demek istediğini anlayarak konuşmalı.

Konuya dönersek bazılarının kafasındaki asıl sorun AK Partili belediyenin dolayısıyla başkan Alinur Aktaş’ın Kurban Bayramında belediye otobüslerinin ücretsiz olması konusunu meclise getirmesiydi.

Zira malumunuz Kurban bayramında toplum olarak yoğun bir hareketlilik yaşıyor, caddeler sokaklar ve akraba dost ziyaretleri vesaire gezmeler bayramın ruhuna uygun yoğun bir sirkülasyon söz konusu olması sebebiyle  kolaylık olması adına ulaşımın ücretsiz olması gerektiğine karar verildi.

Buna karşın CHP’liler de 30 Ağustos’un da ücretsiz olması gerektiğini söylemişler.

Bunun üzerine Başkan Aktaş, “30 Ağustosta sadece protokolün belli saat içinde bir tören yaptığını, onun dışında toplum sirkülasyonunun yaşanmadığı”nı söylemesiydi.

Buna rağmen 30 Ağustos’a daha bir aydan fazla zaman olduğunu, önümüzdeki meclis toplantısında yine de bu konuyu değerlendireceklerini belirtti.

“Vay sen nasıl böyle dersin, 30 Ağustosu bu kadar mı önemsemezsin” diyerek vurun abalıya rollerine başlamışlar.

Kaldı ki, yanılmıyorsam Bursa’da ilk defa dini ve resmi bayramlarda ulaşımın ücretsiz yapılmaya çalışılıyor.

Aslında CHP’lilerin yapmak istedikleri yeni bir şey değildi.

Konuyu borazanları Fatih Portakal’a oradan Sözcünün manşetine kadar taşımışlar.

Ee olacağı tabi ki bu.

Sözcünün bu zamana kadar veya portakalın hangi haberinin altından doğru gerçek çıktı?

Portakal bir şehir hastanesinde sakat numarası yaptırdığı kişiye bakmıyorlar ilgilenmiyorlar tedavi etmiyorlar numarasıyla yalan haber yaparken, sözcünün manşetlerinde gerçeği bulmak çölde su bulmak gibi bir şeydi.

Alinur Aktaş’ın konuşmalarının tamamını dinledim.

Evet ben yanlışı eleştiririm ancak doğruya yanlış gözüyle bakmanın vebaline de girmemek lazım.

Orta da büyük bir haksızlık ve zulüm var.

İyi niyetli bir yaklaşımı balon gibi şişirip ahlaksızca haber yaparak saldırıya geçenler ve buna alet olan bazı Ak Partililer bu vebalin altından kalırlar.

Aslında dikkat çeken nokta şu.

CHP seçimden önce başlattığı vatandaş üzerinde ki asılsız algı yöntemini devam ediyor.

Evet Ak Parti Bursa’da puan kaybetmiştir.

Ama sonuç olarak Bursalılar AK Partiyi yeniden Bursa’yı yönetmek için ruhsat vermiştir.

Puan kaybedilmesinin ise muhasebesi yapılmalıdır.

“Üç puan farklı Büyükşehir’i kaybeden CHP Bursa’da bu yenilgiyi hazmedememiş olacak ki, en küçük bir konuda pireyi deve yapıp milletin aklını çalmaya çalışması bu zamana kadar genel başkanlarının koyduğu ilkeleri doğrultusunda emin adımlarla yürüdüklerini gösteriyor.

Hatta ve hatta Balkan mahallesinde düzenlenen panayırla alakalı mahalle sakinlerinden gelen şikayetleri değerlendirerek haber yapan Şehir Gazetesinde meslektaşımız Alpaslan Yıldız’a ve gazetesine, onun üzerinde Alinur Aktaş’a, AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik saldırıya geçenler gerçek yüzlerini net şekilde ortaya koymuşlardır.”

Yani adamlar amaçlarında meyve yemek değil, bağcıyı dövmek olduğunu her fırsatta göstermişlerdir.

Yani CHP bildiğiniz CHP şaşırmamak lazım.

Asıl şaşırmamız gereken AK Parti içinde ki AKP’li zihniyetin hala etkin olduğunu görmektir.

Bu anlamda REİS elini çabuk tutmalıdır.

Sonuç olarak; “30 Ağustos Zafer Bayramımıza sözde sahip çıkıyormuş görüntüsü verip AK Parti’nin de önemsemediği algısı oluşturmaları koca bir iftiradan ibarettir.”

Bu zihniyeti aslında Türk halkı eskiden beri bilir.

Göz göre göre vatandaşın yüzüne bakarak yalan söyleyen genel başkanları Kılıçdaroğlu ve cenahının bu ülkeyi AK Parti kadar sevemez, sevmediklerini de 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi ve gezi olaylarında ispat etmişlerdir.

Bu ülkenin hem dini hem de milli bayramlarının yegâne sahibi millettir.

Millet ise yetkiyi Reis ve partisine vermiş, tarihte görülmemiş haliyle Cumhuriyetin kazanımlarını en iyi koruyan ve kazanımlarına kazanımlar ekleyen bir Ak Parti iktidarı vardır.

CHP misyonu da Atatürk çizgisinden saparak Türkiye’mizi her fırsatta ABD, AB ve diğer egemen güçlere şikâyet etmekten geri durmamışlardır.

Ülkenin yegane koruyup kollayıcısının Ak parti olduğu bir kez daha kanıtlanmıştır.

Sonuç olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın söylemlerinin bir kısmını alarak mana değişimine yol açıp konunun içeriğini çarpıtanlar, Sayın Aktaş üzerinden hem Bursa’ya hem de 30 Ağustos Zafer Bayramımıza en büyük kötülüğü etmiştir.

Vicdanen söylemek gerekirse Sayın Aktaş’a kocaman bir iftira atılmış Cumhuriyetin gerçek sahibi Ak partiye saldırmak için kullanmışlardır.

Cumhuriyetimizin bir santimine sizi kurban eder ve gerek dini gerekse milli bayramlarda hassasiyetimizden kimselerin rant devşirmesine asla müsaade etmeyiz.

Bursa Büyükşehir belediyesini yeniden Ak Parti’nin kazanmasını hazmedemeyenler örnekte olduğu gibi bundan sonra da asılsız iftiralarını sürdürmesi gayet normaldir.

Bursa, içerdeki hainlerin dışardakilerle iş tutmasına rağmen AK kadrolarda kalmaya devam edecektir.

Kalın sağlıcakla…

.



alimce29@gmail.com

facebook.com/alimsahinmalkocoglu

twitter.com/AlimSahin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz