Ekrem’in maskesi erkenden döküldü

Seçimlerden sonraki hukuki süreci hiçe sayan ve mazbata uğruna toplumu kutuplaştıran provokatif söylemlere imza atan Ekrem İmamoğlu, ideolojik aidiyetinin beslediği despot tavrı gün yüzüne çıkardı.

15 Nisan 2019 Pazartesi, 13:26
ekrem imamoğlu

Ekrem İmamoğlu’nun takındığı mazbut maskesi erken düştü. Seçimlerden sonraki hukuki süreci hiçe sayan ve mazbata uğruna toplumu kutuplaştıran provokatif söylemlere imza atan İmamoğlu, ideolojik aidiyetinin beslediği despot tavrı gün yüzüne çıkardı. 31 Mart gecesinden bu yana “Mazbatamı verin” diye tutturan, korsan mitinglerle meşruiyet devşirmeye çalışan, illegal bir şekilde kendini İBB Başkanı ilan eden İmamoğlu, tehdit dilini de kullanmaya başladı. Siyasi partilerin itirazlarının devam ettiği bir dönemde mazbata ısrarını sürdüren İmamoğlu, “Çok büyük hataları memleket kaldıramaz”, “İstanbul’un kaderiyle oynamayın” sözleriyle aba altından sopa gösterdi. Medyanın kendisine söz hakkı tanımadığını iddia eden İmamoğlu’nun basın toplantısını takip etmek isteyen AKİT TV ekibi, CHP’liler tarafından salona alınmadı. İstediği olmayınca gerçek yüzünü ifşa eden İmamoğlu, Türkiye’deki medya grubu sahibi ailelerin isimlerini tek tek vererek tehdit etti.

Psikiyatristlik vaka

Konu ile ilgili gazetemize konuşan Davranış Psikolojisi Uzmanı Burak Çileli, “İmamoğlu’nun günlerdir adeta yangından mal kaçırır tarzda mazbatamı verin diye tutturması, giderek patolojik bir hale büründü. Bu durum, suçluluk psikolojisinden kaynaklanan bir paniğin göstergesidir. İmamoğlu, hırsından ne yaptığını bilmez bir şekilde tutarsız davranışlar sergilemekte, bu arada bilinçaltındakini de dışa vurmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

 Kaynak: Harun Sekmen – Yeniakit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz