AK Parti’yi muhtarlar yaktı: Akılalmaz rakam!

CHP’nin İstanbul’u kazanabilmek için Doğu ve Güneydoğu’dan İstanbul’a seçmen taşıdığı iddia edildi. Ortaya çıkan çarpıcı rakamlar da bu iddiayı güçlendiriyor. Bunun yanı sıra muhtarlıklar kıymete binince büyük şehirler boşaldı. İstanbul’da 100 binin üzerinde seçmen memleketlerinde oy kullandı. Göçenler AK Partili olunca seçimin sonucu değişti.

05 Nisan 2019 Cuma, 12:03
seçim sandık

CHP’nin sandıkta yaptığı usulsüzlükler tartışılırken birbirinden çarpıcı veriler ortaya çıkmaya başladı. Doğu ve Güneydoğu’daki şehirlerden son 1 yıl içinde 585 bin kişinin başka şehirlere taşındığı ortaya çıktı. 

Köylerde oturmadıkları halde oy kullanım adreslerini sadece muhtar seçimi için köylere taşıyan İstanbullular Erdoğan ve Ak Parti’nin başını yaktı.

Köylerde bağlı bulundukları il belediye başkanlığı için de oy kullanamazken sadece Meclis üyeliği ve Muhtarlara oy kullanabildi. Buda sadece yakının seçtirmek amacıyla büyük vebali de ortaya koyan ve rant güden suni taşıma Büyükşehir’lerde Ak Parti’yi zor duruma soktu.

Bundan sadece 1 yıl önce seçmen sayısında 207 bin artış yaşanan 11 şehirde 31 Mart seçimlerinde 585 bin seçmenin azalmış olması, İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde oy kullandırmak için birilerinin nüfus kayıtlarını taşıdığını gösteriyor. İstanbul’da 2018 yılında seçmen sayısı 10 milyon 559 bin olarak kayıtlara geçmişti. Memleketlerindeki muhtarları desteklemek için İstanbul’dan 200 bine yakın kişi nüfusunu taşımasına rağmen 31 Mart seçimlerinde İstanbul’daki seçmen sayısı 10 Milyon 571 bine yükselmesi dikkat çekti.

AK PARTİ’Yİ SEÇMEN GÖÇÜ YAKTI

Mahallî seçimler, birçok ilde kıran kırana geçti. AK Parti ile CHP arasında büyük yarışın yaşandığı İstanbul seçim sonuçlarında, dondurulan 91 bin seçmen ile özellikle muhtarlık seçimleri için memleketlerine giden 100 binin üzerinde seçmenin de etkili olduğu belirlendi.

Yüksek Seçim Kurulu, seçmen kayıtları ile ilgili güncellemeleri yaptığı dönemde, seçmen kütüklerine yapılan itirazları incelemiş, toplam 91 bin 93 seçmenin kaydının dondurulmasına karar vermişti. Bu seçmenlerin büyük bölümünün, seçmen kütükleri ile ilgili itiraz süresini geçiren ve seçmen kaydını mevzuata uygun olmayan şekilde başka yere taşımak isteyenlerden oluştuğu belirtilmişti.

91 bin seçmenin büyük kısmının İstanbul seçmeni olduğunu belirten AK Parti kurmayları, ayrıca bu seçimlerde, başta muhtar adayları olmak üzere, akrabasına-tanıdığına oy vermek için İstanbul’dan memleketlerine giden seçmenlerin büyük bölümünün AK Partili seçmenlerden oluştuğunu düşündüklerini dile getirdi. 31 Mart seçimlerinde İstanbul’dan bu amaçla memleketlerine giden seçmen sayısının 100 binin üzerinde olduğu belirtildi. İstanbul’da sandığa gitmeyen bir milyon 700 binin üzerinde de seçmen bulunuyor.

Kaynak: Haber 7 – Bursahafıza

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz